Poziom głośności w pracy - rząd uchroni nasze uszy?
Wszystko fajnie, tylko co zespolami w ktorych sa dwa srrednio odkrecone piece gitarowe :) i solidny bebniarz? Silent boxy do piecy, plexa do bebnow i monitory douszne obowiazkowo? Bo innaczej naprawde trudno oderwac sie od sceny. Nawet jazzowy bigband potrafi mocniej przylozyc i co wtedy?
Re: Poziom głośności w pracy - rząd uchroni nasze uszy?
...Wszystko fajnie, tylko co zespolami w ktorych sa dwa srrednio odkrecone piece gitarowe :) i solidny bebniarz? Silent boxy do piecy, plexa do bebnow i monitory douszne obowiazkowo? Bo innaczej naprawde trudno oderwac sie od sceny. Nawet jazzowy bigband potrafi mocniej przylozyc i co wtedy?...
Niech grają ciszej?
Zresztą, bez przesady, 96dB to jest naprawdę głośno, a jeszcze nie osiąga się progu bólu.
Pozdrawiam
Niech grają ciszej?
Zresztą, bez przesady, 96dB to jest naprawdę głośno, a jeszcze nie osiąga się progu bólu.
Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa
Gdzie mogę znaleźć dokładną treść wspomnianej ustawy, ten przepis...? Google mi nie pomaga :/
...
Wyczytalem to we wstepniaku do ostatniego SOS. Tu masz wersje on-line
...
Wyczytalem to we wstepniaku do ostatniego SOS. Tu masz wersje on-line
...phi...
Niech grają ciszej?
tak, to jedna z u,lubionych chwil gitarzystow: podchodzi kolo i mowi zeby sie sciszyl :)
96 to nie jest glosno. To jest dosc glosno, ale jeszcze duzo brakuje do glosno, a na koncertach czesto scena powoduje, ze trzeba grac bardzo glosno i wtedy 96 to jest bardzo cicho :)
tak, to jedna z u,lubionych chwil gitarzystow: podchodzi kolo i mowi zeby sie sciszyl :)
96 to nie jest glosno. To jest dosc glosno, ale jeszcze duzo brakuje do glosno, a na koncertach czesto scena powoduje, ze trzeba grac bardzo glosno i wtedy 96 to jest bardzo cicho :)
96 to nie jest glosno. To jest dosc glosno, ale jeszcze duzo brakuje do glosno, a na koncertach czesto scena powoduje, ze trzeba grac bardzo glosno i wtedy 96 to jest bardzo cicho :)...
96dB odnosi się do pomiaru głośności w miejscu gdzie stoi mikser. Byłem na koncercie w sali na ok. 3000 osób i dla mnie było idealnie. Następnego dnia mogłem spokojnie usiąść i popracować z dźwiekiem. Po koncertach czy imprezach w Polsce dzień puźniej nadal mam słuch przytłumiony jakbym włożył sobie watę w uszy.
Pozdrawiam
96dB odnosi się do pomiaru głośności w miejscu gdzie stoi mikser. Byłem na koncercie w sali na ok. 3000 osób i dla mnie było idealnie. Następnego dnia mogłem spokojnie usiąść i popracować z dźwiekiem. Po koncertach czy imprezach w Polsce dzień puźniej nadal mam słuch przytłumiony jakbym włożył sobie watę w uszy.
Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa