Odmieniona EiS

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
preceli
Re: Odmieniona EiS

Post autor: preceli » sobota 11 sie 2007, 22:41

...Powiadomienia e-mailowe o odpowiedziach w interesującym temacie
nie muszę chyba nikogo przekonywać o uzyteczności, choć napewno znajdą się przeciwnicy......

Na wiele nie licz . Kiedyś, w miarę już dawno temu, było coś takiego. Jak z resztą wiele innych rzeczy, które to systematycznie były wyblokowywane. Redakcja nawet całkiem rzeczowo tłumaczyła kiedyś czemu tak się stało. Może jeszcze znajdziesz to gdzieś wyszukiwarką.

Cholera, chyba muszę przesłać im numer konta celem becalungu za dzisiejszy dzionek
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
Janek_27

Post autor: Janek_27 » sobota 11 sie 2007, 23:57

stevelukather napisał:
Ja mam wrazenie ze od jakiegos czasu EiS powinna zmienic nazwe na HomeRecording.Jak kiedys czytalem gazete cala to teraz zajmuje mi to ok30 min.Jest jeden test jakiegos zawodowego urzadzenia,reszta to albo karty,male miksery do domu,duzo )reklam,
Coraz mniej rzeczy traktuje tak naprawde o rzeczach profi z gornej polki.
... coraz bardziej zawartosc gazety rozmija sie z moimi oczekiwaniami....
No widzisz, a ja mam takie wrażenie, że zawartośc gazety rozmija sie z moimi oczekiwaniami, bo wszystko jest ze zbyt wysokiej półki i EiS mogłaby zmienic nazwę na Pro EiS. W magazynie nie znajdzie dla siebie prawie nic ktoś, kto dopiero zaczyna, chciałby uczyć się i poznawac temat od samych podstaw itd. W związku z tym lektura zajmuje mi mniej niż 30 min. bo testy urządzeń są nie dla mnie, w 70% zbyt profesjonalne itd a treść zbyt zawiła. I nie ma co drwić z tego ostatniego zdania, bo zapewne tak jak kilku ludzi chciałoby testów drogiego i topowego sprzetu, tak 4ech na 1 pro chciałoby czegoś zwyczajnie "do poczytania". Z mojej strony Homerecording jak najbardziej, bo dużo studów w domach nagrywa w Polsce zawodowe rzeczy. Jest inaczej?

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » niedziela 12 sie 2007, 00:11

Ocena strony - rzecz gustu i estetyki.
Tendencje są sprzeczne i zmienne. Aktualnie "białe" strony internetowe są trendy. W programach bywa przeciwnie: Cubase - coraz ciemniejszy, Windows Media Player 11 - czernodło, podobnie jak Vista.
Dla mnie strona jest estetyczna, nawigacja łatwa. Ze względu na okulary wolałbym nieco większe czcionki (w czasopiśmie chyba je nieco powiększono), lecz zdaję sobie sprawę, że to z kolei może odbić się kosztem ilości informacji: coś za coś.
Proporcje i układ - z grubsza właściwy. Może wiadomości powinny być bardziej wyraźnie odseparowane od siebie.
Dzięki za "uczytelnienie" przycisku ZALOGUJ

abproject

Post autor: abproject » niedziela 12 sie 2007, 12:37

...
Ja mam takie pytanie... gdzie sie podziała zakładka z poziomu "Twoje Info" umożliwiająca wybór stylu - profilu graficznego ?

FF i Kaspersky blokuje mi w sumie wszystko z banerów i wyskakujących patentów... ale "ta góra" schemat kolorów i układ jest taki sobie...

Przed zmianą było lepiej...
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Awatar użytkownika
Sempoo

Post autor: Sempoo » niedziela 12 sie 2007, 13:36

Niech lud posłucha:

ja mam Operę i wciskam CTRL + (plus na numerycznej) i mam powiększenie 200%.

Nie polecam FF, bo kaszani grafikę :P
ESI Juli@ + KRK RP8 gen2

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 12 sie 2007, 15:27

...Niech lud posłucha:

ja mam Operę i wciskam CTRL + (plus na numerycznej) i mam powiększenie 200%.

Nie polecam FF, bo kaszani grafikę :P...
i ma bubel jak sie wylaczy flesza - okienka wyskakuja dalej.....

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » niedziela 12 sie 2007, 15:51

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 07:29 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » niedziela 12 sie 2007, 15:59

Nie rozumiem jednej rzeczy Preceli,dlaczego starasz mi sie wmowic ze sie nie znam i nie mam racji.Przeciez napisalem,ze to mnie sie to przestaje podobac a nie ze gazeta jest do bani, przestane kupowac EiS,bo coraz mniej jest tam rzeczy o ktorych chcialbym przeczytac.Napisalem,ze nie ganie za to Redakcji,bo maja taka koncepcje sztuki.Mam prawo do tego zeby decydowac na co wydam swoja kase.Jesli tobie PRECELI pasuje to zycze ci przyjemnej lektury,jesli nie to kup sobie Gale lub Zycie na goraco.Co do reklam to odnosze wrazenie,ze w gazetach jest ich tyle co w TV,a mnie to nie pasuje,tez mam do tego prawo.W TV moge przelaczyc program,nie musze placic TVN,Polsatowi za durne reklamy proszku,w gazecie jestem skazany.Naprawde rozumiem potrzebe istnienia reklamodawcow ale skoro jest tego tak duzo tzn.ze Gazeta ma sie bardzo dobrze,wiec czemu nie zrobic tak,zeby EiS naprawde traktowala o profi studio,popatrzcie na ilosc i jakosc roznych testow i tips trick w Sound on Sound.Niestety SoS jest po angielsku i pewnie nie wszyscy sobie z tym radza.Ja naprawde bym chcial zeby nasza EiS urosla do rangi SoS!

.***********************************************************.....ja rozumiem ze gazeta z tego sie utrzymuje,ale prawie 30-40% EiS to reklamy...

I super, bo własnie o to chodzi!

Sorry kolego, ale chyba nie bardzo się orientujesz w podobnych tematach. Nie bądź przy tym też za mocno naiwny. Wszak same reklamy nie przychodzą bo tak sobie chcą. "Chcieć" to muszą przede wszystkim reklamodawcy. Jak widać widzą oni, że każdy grosz z ich zamieszczania w EiS nie wpada w bagno, a co tylko jak najlepiej świadczy o EiS. Tym bardziej, że widać też wyraźnie, iż ze wzrostem ilości reklam zwiększa się także liczba stron redakcyjnych za te same dudki (o DVD już nie wspomnę).

To i tak cud, że do tej pory nie zdecydowali się aby za nie jakoś tam płacić, ew. nie zastrzegli go za free tylko dla prenumeratorów, wzorem innych magazynów.

[addsig]

Awatar użytkownika
Mrzygłód
Kontakt:

Post autor: Mrzygłód » niedziela 12 sie 2007, 19:24

...Ja naprawde bym chcial zeby nasza EiS urosla do rangi SoS!
.*************************************************

razem z ceną - 6 funtów?

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 12 sie 2007, 22:15

...Bez funkcji ZOOM, to właściwie nigdy dotąd nawet nie podchodziłem do Forum EiS. Za to i teraz, po zmianach, nie narzekam. Pod Operą na WinXP i przy rozdzielczości 1440 x 900, z użyciem samego tylko klawisza [+] na numerycznej, tak to widzę:

Screenshot.png
...
ja siebie tez:))))))

ladnie ladnie nie powiem szkoda ze w IE tego nie ma - super opcja......

ODPOWIEDZ