Mikrofony pojemnościowe
Witam,chciałbym prosić o Wasze opinie na temat mikrofonów pojemnosciowych Shure KSM27 i KSM 32.Zastanawiam się nad kupnem jednego z tych artykułów ,głównie do nagrywania wokalu w domowym studiu.Wydaję mi się ze powższe mikrofony oferują znakomitą relację - jakośc do ceny ,dodatkowo na ich korzyść przemawia fakt iż są odrazu wyposażone w przedwzmacniacz...ocekuję Waszych opinii na ten temat.Jakie inne mikrofony możecie jeszcze doradzić (cenowo w ok 3000pln),z góry dziękuję
Re: Mikrofony pojemnościowe
...Witam,chciałbym prosić o Wasze opinie na temat mikrofonów pojemnosciowych Shure KSM27 i KSM 32.Zastanawiam się nad kupnem jednego z tych artykułów ,głównie do nagrywania wokalu w domowym studiu.Wydaję mi się ze powższe mikrofony oferują znakomitą relację - jakośc do ceny ,dodatkowo na ich korzyść przemawia fakt iż są odrazu wyposażone w przedwzmacniacz...ocekuję Waszych opinii na ten temat.Jakie inne mikrofony możecie jeszcze doradzić (cenowo w ok 3000pln),z góry dziękuję...
Polecilbym Ci jeden mikrofon, ale niestety jest troszkę droższy: NEUMANN TLM 103. SHURE w porównaniu z nim wypada gorzej. Gdyby tylko byłoby mnie stać na taki sprzęt kupiłbym albo ten mikrofon albo NEUMANN U87.
Zreszta z tego co wiem KSM 32 do 3000 zł raczej nie kupisz.
Polecilbym Ci jeden mikrofon, ale niestety jest troszkę droższy: NEUMANN TLM 103. SHURE w porównaniu z nim wypada gorzej. Gdyby tylko byłoby mnie stać na taki sprzęt kupiłbym albo ten mikrofon albo NEUMANN U87.
Zreszta z tego co wiem KSM 32 do 3000 zł raczej nie kupisz.
ja bym proponowal (w zaleznosci od finasow, tzn czy masz te 3000 czy szukasz czegos tanszego) zainteresowac sie wyzszymi modelami mikrofonow Octava, za 2000 z hakiem mozna kupic naprawde dobrze brzmiaca lampowke (ostatnio sam testowalem w studiu w warszawie)
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
zgodzę się że zdecydowanie najlepiej brzmi tlm103 ale na dzień dzisiejszy nie dysponuję kwotą 5000 pln....i nie zapowiada się zebym w najblizszym czasie zebrał takie pieniądze,mogę wydać 3000 pln (+ - 500 pln).....jesli chodzi o mikrofony OCTAVA to gdzie je mogę dostać?
jesli chodzi o mikrofony OCTAVA to gdzie je mogę dostać?...
http://www.anymusic.pl/
[addsig]
http://www.anymusic.pl/
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
czyli raczej nie polecacie wydawania pieniedzy na KSM32?
...czyli raczej nie polecacie wydawania pieniedzy na KSM32?...
Moim zdaniem SHURE jest już w tym momencie przereklamowany i tak naprawdę trudno wśród nowych produktów tej "fabryki" znaleść jest produkt, którego cena będzie odzwierciedlała poziom jego wykonania.
Oczywiście jest kilka produktów sztandarowych, które są uzywane, chyba można tak powiedzieć, powszechnie w studiach nagraniowych i nie smiem podważać tego. SHURE to mikrofony naprawdę wysokiej klasy.
Co do KSM 32 - w tym przypadku dość wysoka cena nie odzwierciedla moim zdaniem możliwości tego mikrofonu. Nie polecam.
Moim zdaniem SHURE jest już w tym momencie przereklamowany i tak naprawdę trudno wśród nowych produktów tej "fabryki" znaleść jest produkt, którego cena będzie odzwierciedlała poziom jego wykonania.
Oczywiście jest kilka produktów sztandarowych, które są uzywane, chyba można tak powiedzieć, powszechnie w studiach nagraniowych i nie smiem podważać tego. SHURE to mikrofony naprawdę wysokiej klasy.
Co do KSM 32 - w tym przypadku dość wysoka cena nie odzwierciedla moim zdaniem możliwości tego mikrofonu. Nie polecam.