VISTA raz jeszcze!

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Zbynia
Re: VISTA raz jeszcze!

Post autor: Zbynia » środa 13 cze 2007, 12:16

...Obawy Szkudnika mogą być niestety uzasadnione, bo globalizacja tworzy monopole, a monopole zabijają rynek, w tym podstawowe prawo konsumentów - prawo wyboru.
Microsoft zdaje się obwieścił koniec rozwoju XP, a klienci mogą jedynie przyjąć to do wiadomości. Takich przypadków z niedalekiej przeszłości można podawać wiele, np. w podobnej formie INTEL zakomunikował wprowadzenie Pentium 4, choć już wtedy było wiadomo, że to architektura nierozwojowa....
microsoft oznajmil ze pelne wsparcie techniczne dla xp bedzie do roku 2013........

wypuszczajac viste bylo mozna nieraz przeczytac ze microsoft juz zaczyna prace nad jego nastepca - ze wzgledu na ograniczenia jakie zalozyli przy tym projekcie - miedzy innymi nie udalo im sie zaimplementowac nowego systemu plikow ktory notabene prawie byl gotowy i kilku innych rzeczy

co do xp to wieksze firmy wcale visty nie chca - to co sie sprzedaje to glownie uzytkownicy indywidualni - na dellu klienci szybko wymusili sprzedaz komputerow z windowsem xp bo malo kto chce wogole viste - ze wzgledu na problemy z kompatybilnoscia nie tylko urzadzen sterownikow ale i komputerow z innymi systemami......

ten artykul trafilem na dwa miesiace przed premiera visty....o ile czesc rzeczy nie robi na mnie wrazenia bo dziala jak nalezy z emu1212 to na przyklad klopoty firmy creative ze sterownikami chocby eax5 pokazaly gdzie jest problem i jak te zabezpieczenia rozwalily poprawne dzialanie wielu rzeczy.....

podejrzewam ze jak dalej sprzedaz bedzie tak znikoma(paru znajomych ktorzy kupili laptopy z vista jada na pirackich xp - vista basic to porazka z wiadomych wzgledow a reszta visty z tych z artykulu i nie tylko....) to wroze systemiwi temu los windowsa me - czyli znikniecie z rynku i szybki koniec supportu

choc vista w porownaniu do Me to niebo a ziemia - tamten system byl skopany pod kazdym wzgledem.......

Awatar użytkownika
Elfuello

Post autor: Elfuello » środa 13 cze 2007, 12:32

A ja Wam powiem tak;) Mam VISTA, oryginalną.....bo sądziłem, że zakup XP, gdy wchodzi nowy system i co raz więcej firm zaczyna wypisywać VISTA READY itp. bzdety.....skusiłem się. Oczywiście, jak wielu....żałuję trochę.....bo XP na notebooku zapie#lala , jak tam porównuję.....no ale jest jedna fajna rzecz w Viście, poza samym AERO. Kontakt z użytkownikiem jest jakiś bliższy....wszystko jest bardziej przyjazne i rozwiązania problemów są sprawniejsze niż w XP. Tak jednak.....ten system powstał za wcześnie.....niestety. I teraz tak sobie go mam i cholera mnie zżera.....że te poprawki itp. wchodza tak wolno. Aż kusi mnie, by wgrać PIRATa:/ Tak jednak nie zrobię i pobawię się jeszcze w masochistę na stacjonarnym z X-Fi, który także tutaj działa jak nie z tego świata;) Ludu.....myślałem, że już minęły czasy takich głupich pomyłek ze strony producentów softu, jak Microsoft.
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

Awatar użytkownika
Elfuello

Post autor: Elfuello » środa 13 cze 2007, 12:36

ps. a co najgłupsze z tego wszystkiego, że teraz system nie tworzy się do wygodnej pracy, lecz tylko do zwalczania spamu, wirusów i innego badziewia. Co za poroniony pomysł. Już powstają systemy blokujące system przed nami!! Nie sądzicie, że przeradza się to wszystko w jakiś schiz?! Chcesz włączyć np. Cubase .... a tu wyskoczy ci dziesięc okienek z zapytaniem czy chcemy otworzyć Cubase....który chce uzyskać dostęp do audio, które może spowodować neistabilnosć systemu ple ple ple....niedługo i takie coś zobaczymy, i wcale się nie zdziwię.
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » czwartek 14 cze 2007, 10:12

A ja sobie mysle ze chyba trzeba bedzie kupic XP w pudelku i spierdylac na Maka... Ma ktos Maka z bootcampem i XP? Dziala to jakos?
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 14 cze 2007, 13:22

elfuello wylacz UAC - gdzies w panelu sterowania

mieli z tym dobry zamysl ale centralnie to przesadzone bo nie da sie pracowac...........

ODPOWIEDZ