Witam;
Hymmm...zauważylem że dość gorąca dyskusja sie wywiązała z jedenej strony dobrze a z drugiej całkiem nie potrzebnie przez moją pomyłke. Dordzy koledzy każdy z Was ma ogólnie racje. Na początku jednak rozpoczne od paru sprostowań. Pierwsza rzecz tyczy sie plyty głownej
a konkretnie chipset'u mianowicie, sorki koledzy(cichydd i Paweł oczywiście mieliście racje co do waszych spostrzeżeń) wprowadziłem Was tutaj w błąd do czego sie przyznaje - podałem na poczatku chipset i845(chyba bezmyslnie spisałem od kolegi Helmera, i tak potem jush szło hihi

) ale od początku oczywiście chodziło mi o płyte z nowszym chipsetem 865PE

Następnym razem bede uważał na te cyferki

Druga rzecz od 3 lat przyznam że tworzenie muzyki traktowałem jako zabawe, ale rok potem nadszedł ten czas, w którym czuje że moje produkcje są dobre i zdecydowałem aby wszystkim moim projektom nadać charakter w miare jak to jest możliwe, pół- lub profesjonalny. Muzyke nazrazie tworzylem na zwykej multimedialnej karcie Yamaha. Już niedługo bedę sie szykował do wydania pierwszej płyty "demo", która właśnie bedzie realizowana na nowo zakupionym sprzęcie a material na niej chcę aby był w jak najdoskonalszej jakości i brzmieniu rzecz jasna.
Każdy zapewne wie jak tego rodzaju sparwa jest ważna. Po wydaniu "demówki" bedę sie ją starał rozpowszechniać na wszelkie możliwe sposoby jakie istnieja dlatego od całej tej procedyry zależy czy z amatorstwa wejde na droge bliską profesjonalizmowi i zapewne każemu zalezy na tym by to sie udalo jak najlepiej. Kupując sprzęt poprostu inwestujemy w nasza muzyke(bynajmniej ja tak uważam) chcąc by brzmiala ona lepiej. Oczywiście mając dobry sprzęt nie oznacza wcale że bedziemy tworzyć dobrą muzyke, ale znowu zaś pracują na zwykłej multimedialnej mijamy sie z celem, to tak jakbysmy chcieli wystartować w Tour de France na wigry albo bmx'ie rywalizyjąc z zawodową elitą

Chociaż cieżko oszczędzalem przez nawet te kilka lat , to uznałem że przyszla odpowiednia pora aby zgromadzony cash dobrze zainwestować i spełnic swoje oczekiwania i w pełni wykorzystać mozliwości zakupionego sprzetu. Jesli chodzi o MIA MIDI przekonałem sie do niej już nie dlatego że na pokładzie ma DSP, o którym tyle szumu narobiłem

, ale zauałem waszej wiedzy w tej kwestii, a także testom tej karty, które były przeprowadzane przez muzyczne magazyny zagraniczne. Mianowicie we wszystkich kreyteriach oceniania
Echo MIA MIDI otrzymywała 9/10pkt, co jest dosć znacznie przekonywujące dla mnie. Mysle że będzie to dobry wybór, choć na zakup jej bede musiał jeszcze poczekać. Najpierw musze zakupic kompa

, a dopiero potem. A jak znam życie pewnie zakupie lepszego kompa a na karte zaś bede musiał oszczędzać.
Dzieki raz jeszcze za cenne dla mnie naprade uwagi...
Pozdrawaim.