Polska Eurowizja 2007

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
karlayn
Re: Polska Eurowizja 2007

Post autor: karlayn » niedziela 04 lut 2007, 17:02

Natasza powinna była wygrać, bo to była piosenka z charakterem, choreografia zgodna z tym charakterem i ogólnie najbardziej organiczne mi się to wydawało.

Wreście coś o Nataszy, mocny i ciekawy głos. Ja przy tej piosence się nie nudziłam. Dobry efekt całości. Ja tylko zastanawiam się czy jest jeszcze sens wystawiania reprezentantów danego kraju. Trudno poznać, że to polskie kapele. Równie dobrze większość z nich mogłaby reprezentować każdy inny kraj. Poza tym eurowizja wymusza tak jednakowe produkcje, że to już naprawdę nudne. Nie dziwię się, że w tamtym roku główny konkurs wygrał zespół Lordi. Trudno było pomylić ich z innymi kapelami.

Awatar użytkownika
tigergold

Post autor: tigergold » poniedziałek 05 lut 2007, 00:32

Trudno poznać, że to polskie kapele. Równie dobrze większość z nich mogłaby reprezentować każdy inny kraj.

Zawsze na koniec można "szczerze" powiedzieć w języku ojców: "Nie spodziewałam się, naprawdę... Jestem zaskoczona!"...
"Divan i Elfin" zawieźli raz do tego teatru polską kulturę i dowiedli między innymi czy to się opłaca (takie fajne kiecki miały te dziewuszki, polskie takie, hihi, a Janosik był jak haftowany!).

...bo inaczej jeszcze 20 lat Wilki beda graly w kolko to samo z playbacku w TV...

Co do wokalu to nieprawda. Słychać jak byk, że bidulek się męczy na górkach jak zwykle. Coraz gorzej z Nim.

Dla muzyków to raczej Neurowizja. Jakoś tak mi się utworzyło od nerwów szarganych. Trzeba podchodzić do tego jak do błazenady w stylu kabaretów muzycznych i strawność żołądka powraca

Nie chcę umniejszać umiejętnościom co niektórych wykonawców. Inne miejsce i czas, inne utwory, inna otoczka, inny język (POLACY NIE GĘSI...) i kto wie!

Denko Panie i Panowie, DENKO.
Znacie coś gorszego?
[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » poniedziałek 05 lut 2007, 01:08

Nie nadwyrężam sobie już dawno żyły że jast to czy tamto bo o tym co jest w Tv decyduje wąska grupa ludzi, to samo co jest w popowych stacjach o dużym polu rażenia, to poprostu firma która w jednym miejscu ma przynosic straty żeby w drugim powstawały zyski, grupa decydująca jest wąska wiec kasy wystarcza, target w 95% jest poprostu ciemny i naprawnę ma to wszystko w nosie, slucha tego co każe TV i inne media , reklamy itd, szłoby jeszcze lepiej gdyby bylo bogatsze spoleczeństwo, ludzie którzy mają jakąs świadomośc i gust to powiedzmy te 5 % , tak samo jak z muzyką jest z modą , artykulami agd, proszkami i innymi sprawami. Można ubolewac ale to się nie zmieni szybko bo Polska jest bardzo jednolita społecznie, kulturowo , religijnie i to niestety jest ta jednolitosc ciemnej masy. Artystów jest świetnych mnogość ale nie wypłyną szybko bo to nie jest w inteesie tych co żyją z przeciętności. To tręd nie tylko u nas, trza się budzic i nie liczyć na koncerny i media.

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » poniedziałek 05 lut 2007, 10:38

"Sobotni konkurs o to, jaki zespół reprezentować będzie Polskę na festiwalu Eurowizji w Helsinkach przypominał bal na dworcu w Koluszkach" - pisze dzisiejszy "Dziennik".

i musze sie zgodzic z tą teza , natomiast reszta artykułu rozczarowywuje !

Choć nie ma się co oszukiwać, że »Time To Party« ma szansę na zwycięstwo, to przy wydatnej pomocy choreograficzno-aranżacyjnej może uplasować się w Helsinkach w pierwszej dziesiątce, co byłoby naszym wielkim sukcesem"

TZN. ze aspiracjami Polaków jest znalesc sie w 10-tce . ZENADA ... na wyzsze miejsce nie maco liczyc !!! a zeby było smiesznie maja tego swiadomosc Buaaahahahaha ...
To jest własnie podejscie ...
Z góry wiedziałem kto wygra , mimo ze mieli beznadziejna piosenke ...
Według mnie , najlepiej wypadli SZWEDZI .. mieli odpowiednia piosenke na ta Impreze !!

cały Artykuł

Goddard

Post autor: Goddard » poniedziałek 05 lut 2007, 11:05

ma przynosic straty żeby w drugim powstawały zyski, grupa decydująca jest wąska wiec kasy wystarcza, target w 95% jest poprostu ciemny i naprawnę ma to wszystko w nosie, slucha tego co każe TV i inne media , **********************
W rzeczywistości jest chyba troche inaczej. Problem w tym, ze potencjalnego słuchacza popu traktuje się dzisiaj jak debila. Ciolka, któremu wystarczy, ze aranz i klimat jest podobny do numerów zachodnich. Wezmy to co wygralo Eurowizje – ‘Time to Party’ Jet Set. Caly aranz, wstaweczki, frazowanie, wszystko to jest wzorowane na współczesnym amerykańskim r’n’b. A triolowy refrenik do zludzenia przypomina ‘SOS’ Rihanny (który to z kolei jest prawie coverem ‘Tainted Love’ Soft Cell, ale to już inny temat). Trudno się wiec dziwic, ze wiekoszosc słuchaczy ma dosc obrazania ich inteligencji i po prostu olewa nasze produkcje (i naszych producentów). Piszesz, ze 95% targetu łyka to wszystko bez popitki. Wydaje mi się, ze to liczba mocno zawyzona. To już nie te czasy, kiedy jedyny kontakt z nowościami mielismy w radiu i czekalo się z niecierpliwością, co dzis pusci Niedźwiedź albo Fabian. Dzis ludzie wola poszperac po necie, tam znaleźć ciekawa muze (ktos tu np. niedawno pisal o swietnej plycie ‘Science’ Thomasa Dybdahla). Oczywiście – sa tez pewnie i tacy, co słuchają tylko tego, co serwuja im media i nie czuje potrzeby szukania czegos innego, ale jest ich chyba niewielu, a po drugie – nie sa to chyba słuchacze, o których warto walczyc. Podsumowując – jest u nas wielka i zupełnie niedoceniana grupa niedopieszczonych słuchaczy popu, których mierzi butna i pelna pogardy postawa „producentów hitów”, i którzy staliby się wdzięcznymi konsumentami gdyby tylko dostali to, czego chcą.

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » poniedziałek 05 lut 2007, 18:32

Tak sobie czytam i oczom nie wierzę! Jestescie zakompleksieni? Sfrustrowani? wstaliscie lewą nogą? Zróbcie cos lepszego, bardziej oryginalnego, wystartujcie ze swoją kompozycją! Kolego mayewski, Ty chyba też coś tworzysz, skoro poziom Jet Set był taki żenujący więc twoje kompozycje miałyby wieksze szanse? twierdzisz ze fałsze itd? Posłuchaj swoich "kompozycji". Wstyd.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

ktoś

Post autor: ktoś » poniedziałek 05 lut 2007, 21:09

...Tak sobie czytam i oczom nie wierzę! Jestescie zakompleksieni? Sfrustrowani? wstaliscie lewą nogą? Zróbcie cos lepszego, bardziej oryginalnego, wystartujcie ze swoją kompozycją! Kolego mayewski, Ty chyba też coś tworzysz, skoro poziom Jet Set był taki żenujący więc twoje kompozycje miałyby wieksze szanse? twierdzisz ze fałsze itd? Posłuchaj swoich "kompozycji". Wstyd....
W końcu jakiś głos rozsądku się odezwał.
Jest taka stara zasada, że im bardziej prymitywny człowiek, tym bardziej jest chwali dupą.To idealnie się odnosi do kolegi Mayewkiego, który przespał pod lodem ze 20 lat i próbuje pouczać innych.
Jet Set wygrał, bo moim zdaniem, wypadł najciekawiej (Basement_Jaxx).
Hardi, kogo masz na myśli mówiąc że to "pedalska muzyka?
Myślisz, że jak przyłoisz na 300W piecu to będzie na poziomie?
Tak prostackiej wypowiedzi dawno nie słyszałem.
Dołączam się do kolegi, jak zrobisz coś lepszego jeden z drugim, to wtedy możesz pie...ć!
Propozycja do niektórych mądtrali skasujcie odnośniki do waszych stron, bo niestety łatwo Was usłyszeć i cała krytyka psu na budę.

Awatar użytkownika
Mrzygłód
Kontakt:

Post autor: Mrzygłód » poniedziałek 05 lut 2007, 23:13

......Tak sobie czytam i oczom nie wierzę! Jestescie zakompleksieni? Sfrustrowani?
-----
Dołączam się do kolegi, jak zrobisz coś lepszego jeden z drugim, to wtedy możesz pie...ć!

He, he, nerwuski co?
Panowie, bez agresji, tu ludzie spokojnie dyskutują o tej kiszce która była w TV
:)

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » poniedziałek 05 lut 2007, 23:59

.........Tak sobie czytam i oczom nie wierzę! Jestescie zakompleksieni? Sfrustrowani?
-----

He, he, nerwuski co?
Panowie, bez agresji, tu ludzie spokojnie dyskutują o tej kiszce która była w TV
:)...
To o tyle malo etyczne ze to jest forum ludzi ktorzy muzyke robia raczej niz jej sluchaja, stad nie wszystko wypada mowic - poza tym to nie kwestia gustów.... ale zasad wzajmenego szacunku, rowniez do tych ktorzy robia utwory dla Jet Set i innych

Co do meritum to sie nie wypowiadam, bo nie widzialem/slyszalem

Ogolnie Eurowizja ma okreslony profil i nie ma co sie rzucac na awangarde czy nawet wielkie kunszty wykonawcze, choc wierze ze jakby wyszedl smutny pan z gitara i zaspiewal piekna melodie to byc moze by i wygral.. sa rzeczy ktore sa ogolnie uniwersalne i do pewnego poziomu jest nim i piekno - w tym przypadku melodii...

Awatar użytkownika
tigergold

Post autor: tigergold » wtorek 06 lut 2007, 00:07

W końcu jakiś głos rozsądku się odezwał.
Jest taka stara zasada, że im bardziej prymitywny człowiek, tym bardziej jest chwali dupą.To idealnie się odnosi do kolegi Mayewkiego, który przespał pod lodem ze 20 lat i próbuje pouczać innych.
Jet Set wygrał, bo moim zdaniem, wypadł najciekawiej (Basement_Jaxx).
Hardi, kogo masz na myśli mówiąc że to "pedalska muzyka?
Myślisz, że jak przyłoisz na 300W piecu to będzie na poziomie?
Tak prostackiej wypowiedzi dawno nie słyszałem.
Propozycja do niektórych mądtrali skasujcie odnośniki do waszych stron, bo niestety łatwo Was usłyszeć i cała krytyka psu na budę.
...

Przesadzasz. Idąc tą drogą nie dajesz prawa krytyki i możliwości wyboru prawie żadnemu człowiekowi. Gdy idę głosować w wyborach prezydenckich lub pozwalam sobie na śmiałą krytykę kandydatów na ten urząd, nie oznacza to, że mam lepsze predyspozycje do sprawowania władzy od nich. Naród wybrał kiedyś p. Wałęsę, a głosowali wtedy też ludzie wykształceni o dużym IQ. Bynajmniej. Nie, jeszcze jeden przykład: Grałem kiedyś w kosza. Trenera miałem dobrego i dobre przykłady zawodników, ale wiele mi do nich jeszcze brakowało. Mogłem skomentować do kolegi z drużyny "Ej, widziałeś wczoraj jak nieczysto Szak wsadzał piłę?" czy nie? Według Ciebie tylko najlepsi mają prawo do krytyki?
Nie wiem czy dociera to do Ciebie, ale bzdurę popełniłeś wielką.

P.S. Zakładasz specjalnie konto żeby anonimowo wypowiedzieć swoje zdanie? Albo z p. Mayewskim musisz trzymać oficjalnie sztamę ze znanych Ci powodów, albo z Ciebie dzieciak Panie Ktosiu.
[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

ODPOWIEDZ