"Zawód z pasją"

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Antheck
Re: "Zawód z pasją"

Post autor: Antheck » wtorek 28 lis 2006, 20:47

A ja się pochwalę (nawiązując do wypowiedzi powyższej).
Kiedyś jak byłem młodszy i głupszy to często zdarzało się byc pomiatanym przez tzw. "starą gwardię". Wiadomo, same najfajniesze obowiązki: ciągnięcie pionów pod sceną, montowanie plandeki na wieży, zawieszanie całego systemu we dwóch itd itd.
Odkąd jestem troszkę starszy (i nieco mniej głupi) postanowiłem sobie, że przenigdy nie będe traktował młodszych i mniej doświadczonych od siebie w sposób taki jak mnie traktowały niektóre sfrustrowane osoby. Choć nie raz zaciskałem zeby to postanowienia mojego się trzymam i ze spokojem po raz 48 tłumaczę, że crossy na stageboxie muszą zgadzać sie z ustaloną inputlistą... osobiście uważam nieskromnie że wielu ludzi mogłoby pomyśleć o zmianie nastawienia na takie właśnie. A teraz prosze o wybudowanie mi pomnika )))
Pozdrawiam serdecznie wszystkich
[addsig]
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » wtorek 28 lis 2006, 21:11

Antheck, czytasz w moich myślach, właśnie to chciałem zaproponować wszystkim, tylko nie wiedziałem jak do tego podejść. Już zaczynam dobireać kamień...;)

Awatar użytkownika
ZiKE

Post autor: ZiKE » wtorek 28 lis 2006, 21:11

Kolega Antheck napisał ważną rzecz, którą lekko sparafrazuję. Chodzi o zmiane myślenia...
Wydaje mi się, że jest wiele osob w tej branży, które powinny zmienić nie tylko sposób myślenia ale i zawód... Jeśli ktoś co koncert narzeka na to jakie to trudne i ciężkie i jak on się musi męczyć i poświęcać, to może powinien zająć się na przykład ogrodnictwem?
Ciekawa obserwacja zookoncertowa: mały pies głośno szczeka. Zinterpretujcie jak chcecie.
[addsig]
Muzyka jest jak kobieta - każda jest piękna, tylko nie każdemu się podoba.

ODPOWIEDZ