Targi Music Media 2006
Na tegorocznych Targach krakowskich (21-23 września) wśród prelekcji targowych odbędą się m.in. i takie:
• Jak przygotować materiał demonstracyjny - prowadzenie Tomasz Wróblewski.
• System operacyjny Linux w zastosowaniach muzycznych - prowadzenie Paweł Wolniewicz.
W tym także zastosowanie Linuksa w rejestracji, korekcji i masteringu nagrań oraz synteza dźwięku, sampling, obsługa MIDI i oprogramowanie eksperymentalne.
• Adaptacja akustyczna wnętrz o specjalnym przeznaczeniu - prowadzenie dr inż. Tadeusz Kalisiński z dyplomantami kierunku Wibroakustyka i Inżynieria Dźwięku w AGH.
Tematyka:
- domowe studio nagrań
- pomieszczenia prób muzycznych
- adaptacja akustyczna trudnych wnętrz
Ta prezentacja adresowana jest do projektantów, wykonawców i użytkowników pomieszczeń o wyższych wymaganiach akustycznych. Autorzy chcą zaprezentować ciekawe i ważne elementy adaptacji akustycznej pomieszczeń używanych przez muzyków. Na przykładzie wykonanych projektów zostaną zaprezentowane typowe wady akustyczne pomieszczeń i sposoby ich usuwania. Opis laboratoryjnych badań akustycznych przybliży profesjonalne podejście do aranżacji wnętrz.
Na wzór roku ubiegłego nasi czytelnicy i forumowicze będą mogli liczyć na wiele z naszej strony. Warunkiem będzie jedynie prosty fakt dotarcia na nasze stoisko.
[addsig]
• Jak przygotować materiał demonstracyjny - prowadzenie Tomasz Wróblewski.
• System operacyjny Linux w zastosowaniach muzycznych - prowadzenie Paweł Wolniewicz.
W tym także zastosowanie Linuksa w rejestracji, korekcji i masteringu nagrań oraz synteza dźwięku, sampling, obsługa MIDI i oprogramowanie eksperymentalne.
• Adaptacja akustyczna wnętrz o specjalnym przeznaczeniu - prowadzenie dr inż. Tadeusz Kalisiński z dyplomantami kierunku Wibroakustyka i Inżynieria Dźwięku w AGH.
Tematyka:
- domowe studio nagrań
- pomieszczenia prób muzycznych
- adaptacja akustyczna trudnych wnętrz
Ta prezentacja adresowana jest do projektantów, wykonawców i użytkowników pomieszczeń o wyższych wymaganiach akustycznych. Autorzy chcą zaprezentować ciekawe i ważne elementy adaptacji akustycznej pomieszczeń używanych przez muzyków. Na przykładzie wykonanych projektów zostaną zaprezentowane typowe wady akustyczne pomieszczeń i sposoby ich usuwania. Opis laboratoryjnych badań akustycznych przybliży profesjonalne podejście do aranżacji wnętrz.
Na wzór roku ubiegłego nasi czytelnicy i forumowicze będą mogli liczyć na wiele z naszej strony. Warunkiem będzie jedynie prosty fakt dotarcia na nasze stoisko.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
Re: Targi Music Media 2006
...Na wzór roku ubiegłego nasi czytelnicy i forumowicze będą mogli liczyć na wiele z naszej strony. Warunkiem będzie jedynie prosty fakt dotarcia na nasze stoisko...
Krótkie pytanko:
- na kogo możemy liczyć w tym roku?
[addsig]
Krótkie pytanko:
- na kogo możemy liczyć w tym roku?

[addsig]
Dalczego te targi odbywaja sie zawsze w Krakowie... wedłg mnie to jest bezsens, powinny odbywac sie w warszawie , Dla ludzi z polnocy blizej jest do Warszawy niz do Krakowa ... W ten sposob Organizatorzy traca sporo ogladajacycha co za tym idzie wpływów, , Zreszta to w Warszawie jest najwiecej Firm ( chyba ) .
...Dalczego te targi odbywaja sie zawsze w Krakowie...
Targi w Krakowie odbędą się dopiero po raz drugi.
Warszawa nie dała rady sprostać takiej imprezie
.
[addsig]

[addsig]
.
...
w takim razie Poznań

...
w takim razie Poznań
......Dalczego te targi odbywaja sie zawsze w Krakowie...
.
...
Jakos nie chce mi sie wierzyc ze Warszawa nie dała by radym

...
Jakos nie chce mi sie wierzyc ze Warszawa nie dała by radym
A może we Wrocławiu
Tak jak kiedyś Intermedia.

Mam 23 lata.Jestem studentem Elektroniki i Telekomunikacji na wydziale Elektroniki Politechniki Wrocławskiej.W tym roku zaczynam specjalizację inżynieria dźwięku. Interesuje się: akustyką, elektroakustyką, muzyką, grafiką, elektroniką.
Właśnie dostałem na skrzynkę zaproszenie na te Targi.
Ale powiedzcie mi - bo tak patrze po firmach, zdjęciach i nie za dużo widzę - czy firmy produkujące syntezatory wystawiają tam swoje produkty, czy są w planie jakieś wydarzenia dla miłośnika klawiszy, procesorów efektowych i wykorzystania tego typu [elektronicznych] urządzeń w produkcji dźwięku / muzyki ?
Ale powiedzcie mi - bo tak patrze po firmach, zdjęciach i nie za dużo widzę - czy firmy produkujące syntezatory wystawiają tam swoje produkty, czy są w planie jakieś wydarzenia dla miłośnika klawiszy, procesorów efektowych i wykorzystania tego typu [elektronicznych] urządzeń w produkcji dźwięku / muzyki ?
Ja bym z chęcią wpadł, ale mam tylko wolny weekend. Jakbym się uparł to przyjechałbym w sobote, a tu się okazuje, że tylko do 15. Wg mnie główne dni targów to powinna być sobota i niedziela. pozdrawiam

Ja bede na 100 % licze ze spotkam ludzi z branzy...tylko czy ci beda mieli ochote na polemike to juz inna kwestia...

Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)