Współpraca Samplitude z różnymi kartami

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Krzyśko!
Współpraca Samplitude z różnymi kartami

Post autor: Krzyśko! » piątek 21 paź 2005, 13:20

Witam! Jak się sprawuje Wasz Samplitude z kartą inna niż RME? Magix rekomenduje tylko RME i podobno ten soft jest zoptymalizowany do współpracy z tymi kartami. Czy nie macie żadnych problemów podczas współpracy Samplitude'a z inną kartą niż RME? Pozdrawiam!
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)

Awatar użytkownika
dluk
Kontakt:

Re: Współpraca Samplitude z różnymi kartami

Post autor: dluk » piątek 21 paź 2005, 13:52

...Witam! Jak się sprawuje Wasz Samplitude z kartą inna niż RME? Magix rekomenduje tylko RME i podobno ten soft jest zoptymalizowany do współpracy z tymi kartami. Czy nie macie żadnych problemów podczas współpracy Samplitude'a z inną kartą niż RME? Pozdrawiam!...

Marian Marc 8 Midi, Marc 2 - zero problemów

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Post autor: Krzyśko! » piątek 21 paź 2005, 16:46

......Witam! Jak się sprawuje Wasz Samplitude z kartą inna niż RME? Magix rekomenduje tylko RME i podobno ten soft jest zoptymalizowany do współpracy z tymi kartami. Czy nie macie żadnych problemów podczas współpracy Samplitude'a z inną kartą niż RME? Pozdrawiam!...

Marian Marc 8 Midi, Marc 2 - zero problemów

...

Chodzi mi o inne niż RME i Marian, bo obie mają podobny rodowód i rozwiązania konstrukcyjne. Np. E-MU, Lynx, Waveterminal... itd.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » piątek 21 paź 2005, 17:22

Waweterminal pracuje bez zarzutu. Sam Samplitude jest bardzo stabilny i szybki. Podejrzewam ze innymi kartami nie bedzie probelmu. Pracowlem na tym programie z roznymi interfejsami, z kazdym chodzil tak samo stabilnie.

Awatar użytkownika
oneman

Post autor: oneman » piątek 21 paź 2005, 19:01

Nie wiem jak Samplitude ale Sequoia (czyli rozbudowany Samplitude) pracuje doskonale nawet z kartami tzw. multimedialnymi czyli z wszelkiego rodzaju Sound Blasterami i podobnymi. Nawet bez problemu pracuje z kartami zintegrowanymi na plycie glownej!

Samplitude / Sequoia to cholernie stabilny soft i sporo trzeba sie nameczyc by cos sie zawiesilo badz nie chcialo dzialac

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Post autor: yaniki » piątek 21 paź 2005, 19:30

...

Nie wiem jak Samplitude ale Sequoia (czyli rozbudowany Samplitude) pracuje doskonale nawet z kartami tzw. multimedialnymi czyli z wszelkiego rodzaju Sound Blasterami i podobnymi. Nawet bez problemu pracuje z kartami zintegrowanymi na plycie glownej!

Samplitude / Sequoia to cholernie stabilny soft i sporo trzeba sie nameczyc by cos sie zawiesilo badz nie chcialo dzialac...

Mam podobne doświadczenia. Chodzi ze wszystkim. I to nie tylko z "blasterami", ale też z różnego rodzaju dziwactwami, np. MaxiSound (używałem tego kiedyś).

Awatar użytkownika
dluk
Kontakt:

Post autor: dluk » piątek 21 paź 2005, 21:46

...RME i Marian, bo obie mają podobny rodowód i rozwiązania konstrukcyjne.

Czy mógłbyś rozwinąć tą myśl? Co wspólnego mają ze sobą Marian i RME?

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Post autor: Krzyśko! » piątek 21 paź 2005, 21:54

Czy mógłbyś rozwinąć tą myśl? Co wspólnego mają ze sobą Marian i RME?...

Niemiecką myśl technologiczną:) Przynajmniej tak twierdzi dystrybutor - firma Dynabit. Poza tym Marian to dawna Sekd - też niemiecka rzecz stworzona chyba pod właśnie Sampa . RME jest mocno promowana przez Magixa i uparcie twierdzą, że tylko RME jest do Sampa najlepsza. Toteż się pytam jak to pracuje po innymi kartami? Ja mam Lynxa L22, więc nie powinno być żadnych problemów...:)

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 22 paź 2005, 02:24

sekd kiedys byl producentem samplitude poki magix tego nie kupil - sekd sprzedawal karty marian pod swoja marka - to tyle...

program pracuje ze wszystkim pod wszystkimi sterownikami i pod wszelkimi rodzajami driverow(16,24,32 bity)

zadnych problemow......to nie cubase ktory jest marudny.....czasami

ODPOWIEDZ