Drumkit from Hell 2
Mam pytanko. Do jakiego programu moge wczytac biblioteki DFH2 tak aby móc ułożyć z tego sobie perkusje i zapisać ułożoną już do wave'a (tak jak np w sequbeat)?
Re: Drumkit from Hell 2
...Mam pytanko. Do jakiego programu moge wczytac biblioteki DFH2 tak aby móc ułożyć z tego sobie perkusje i zapisać ułożoną już do wave'a (tak jak np w sequbeat)?...
To działa jako wtyczka-sample player, otwierasz w hoscie, piszesz bebny w midi, On ci to gra. Zgrywasz do audio..
Jest kompatybilny z większością hostów. Dokładnie na ten temat masz Tutaj
pozdr
[addsig]
To działa jako wtyczka-sample player, otwierasz w hoscie, piszesz bebny w midi, On ci to gra. Zgrywasz do audio..
pozdr
[addsig]
bębniarz
......Mam pytanko. Do jakiego programu moge wczytac biblioteki DFH2 tak aby móc ułożyć z tego sobie perkusje i zapisać ułożoną już do wave'a (tak jak np w sequbeat)?...
pozdr
...
no wlasnie juz do tego doszedlem ale nie wiem za bardzo jak te bebny ulozyc. mozesz dac mi jakis maly poradnik? w cubase sie w ogole nie orientuje ale probowalem w acid pro. wczytuje mi sie normalnie jako vst w programie ale nie wiem co dalej z tym robic.
pozdr
...
no wlasnie juz do tego doszedlem ale nie wiem za bardzo jak te bebny ulozyc. mozesz dac mi jakis maly poradnik? w cubase sie w ogole nie orientuje ale probowalem w acid pro. wczytuje mi sie normalnie jako vst w programie ale nie wiem co dalej z tym robic.
aaaaa
spoko już wiem. dzięki za pomoc!!
spoko już wiem. dzięki za pomoc!!
A tak apropo DFH, w jak to brzmi w porównaniu z poprzednikiem. Bo do tej pory pracowałem na versji pierwszej. Możecie coś powiedzieć jeśli chodzi o brzmienie.
Generalnie interesują mnie Blachy, Tomy i Stopa. Gram "podwójną" stopę (black metal ), a blachy często akcentuje jazzowo....co kolwiek to znaczy. Czy warto się ladować w DFH2 ? Mam tu na myśli ciężka muze. I jeszcze bardziej naturalne wybrzmiewanie...
Thx
Generalnie interesują mnie Blachy, Tomy i Stopa. Gram "podwójną" stopę (black metal ), a blachy często akcentuje jazzowo....co kolwiek to znaczy. Czy warto się ladować w DFH2 ? Mam tu na myśli ciężka muze. I jeszcze bardziej naturalne wybrzmiewanie...
Thx
...A tak apropo DFH, w jak to brzmi w porównaniu z poprzednikiem. Bo do tej pory pracowałem na versji pierwszej. Możecie coś powiedzieć jeśli chodzi o brzmienie.
Thx...
Sequel jest w porządku. Mógłbym mieć tylko zastrzeżenia co do werbla, że w gotowych ustawieniach jest on za mało "agresywny". Ale gdy się podłubie to nawet nawet. Stopki są bardzo fajne - głębokie i dają kopa jeśli chodzi o podwójne uderzanie. Tomy - raz mi isę podobają....a raz tak sobie:) Blachy - bardzo fajne!
Pozdrawiam
[addsig]
Thx...
Sequel jest w porządku. Mógłbym mieć tylko zastrzeżenia co do werbla, że w gotowych ustawieniach jest on za mało "agresywny". Ale gdy się podłubie to nawet nawet. Stopki są bardzo fajne - głębokie i dają kopa jeśli chodzi o podwójne uderzanie. Tomy - raz mi isę podobają....a raz tak sobie:) Blachy - bardzo fajne!
Pozdrawiam
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
- rapidbundy
Wiecie może gdzie można znaleźć jakieś ustawienia do tego DFH2? A drugie pytanie mam następujące:):
Czy jest jakiś program ,lub sampler ,w którym można powgrywać parę smapli waw (np. werbla) i on może je puszczać losowo. Normalny warstwowy sampler ,który nie pracuje tylko na konkretnych bankach ,a może losowo puszczać wgrane przez użytkownika wavy? Na pewno nie jeden z was myślał o ty żeby do żywej sesji garów podstawić np. stopę na takiej zasadzie: wyciąć z udanej sesji pare uderzeń a potem przy pomocy właśnie takiego programy wstawać ją poprzez midi ale LOSOWO! bez potrzeby programowania dynamiki. Jest coś takiego? Z góry dziękuję
Czy jest jakiś program ,lub sampler ,w którym można powgrywać parę smapli waw (np. werbla) i on może je puszczać losowo. Normalny warstwowy sampler ,który nie pracuje tylko na konkretnych bankach ,a może losowo puszczać wgrane przez użytkownika wavy? Na pewno nie jeden z was myślał o ty żeby do żywej sesji garów podstawić np. stopę na takiej zasadzie: wyciąć z udanej sesji pare uderzeń a potem przy pomocy właśnie takiego programy wstawać ją poprzez midi ale LOSOWO! bez potrzeby programowania dynamiki. Jest coś takiego? Z góry dziękuję
Interesuje mnie Home recording.Cały swój wolny czas poświęcam na experymentowanie brzmieniem , na razie tylko na komputerze , ale po malutku składam sobie na coś bardziej stosownego.
Obecnie śpiewam w zespole www.krusher.metal.pl. Zacząłem także robić wo
Obecnie śpiewam w zespole www.krusher.metal.pl. Zacząłem także robić wo
Na pewno nie jeden z was myślał o ty żeby do żywej sesji garów podstawić np. stopę na takiej zasadzie: wyciąć z udanej sesji pare uderzeń a potem przy pomocy właśnie takiego programy wstawać ją poprzez midi ale LOSOWO! bez potrzeby programowania dynamiki.
Ależ jasne, w Cubase na ścieżce MIDI włączasz "Logic Editor" i wykonujesz jakieś "Random Velocity" - możliwości są w zasadzie nieograniczone, od pełnej randomizacji po modyfikację każdego uderzenia o zadaną wartość itd. itp.
I już, sample odtwarzasz dowolnym samplerem.
[addsig]
Ależ jasne, w Cubase na ścieżce MIDI włączasz "Logic Editor" i wykonujesz jakieś "Random Velocity" - możliwości są w zasadzie nieograniczone, od pełnej randomizacji po modyfikację każdego uderzenia o zadaną wartość itd. itp.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
- Virtual_Joe
... Na pewno nie jeden z was myślał o ty żeby do żywej sesji garów podstawić np. stopę na takiej zasadzie: wyciąć z udanej sesji pare uderzeń a potem przy pomocy właśnie takiego programy wstawać ją poprzez midi ale LOSOWO! bez potrzeby programowania dynamiki.
...
A czy w takim razie jest jakikolwiek SAMPLER oprócz tego w zestawie z Drumkit from hell2 , który potrafi automatycznie i losowo zmieniać po parę próbek z każdego przedziału dynamiki ?
...
A czy w takim razie jest jakikolwiek SAMPLER oprócz tego w zestawie z Drumkit from hell2 , który potrafi automatycznie i losowo zmieniać po parę próbek z każdego przedziału dynamiki ?
- Virtual_Joe
Już wiem trzeba przesunął parę klocków (podobnych uderzeń) w to samo pole . Sampler (chyba każdy) dobiera losowo :)