Cubase SE i Groove Agent

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
All510
Cubase SE i Groove Agent

Post autor: All510 » niedziela 07 sie 2005, 09:25

witam

Mam Cubase se i robię automatykę rytmu i przejść w Groove Agent 2 ,dlaczego przy eksporcie audio czasami nie słychać tych przejść tylko jest przerwa i dalej rytm ? Natomiast w projekcie słychać wszystko .

Jaka może być przyczyna ?

pozdr

Awatar użytkownika
kielom

Re: Cubase SE i Groove Agent

Post autor: kielom » poniedziałek 08 sie 2005, 23:02

......witam

Mam Cubase se i robię automatykę rytmu i przejść w Groove Agent 2 ,dlaczego przy eksporcie audio czasami nie słychać tych przejść tylko jest przerwa i dalej rytm ? Natomiast w projekcie słychać wszystko .

Jaka może być przyczyna ?

pozdr...

sprawdz czy przed zatwierdzeniem "export audio" masz do wyboru funkcjie czytania automatyki .

pozdr...

Awatar użytkownika
spiker

Re: Cubase SE i Groove Agent

Post autor: spiker » wtorek 09 sie 2005, 08:38

Witam

Obawiam się że to jednak nie to. Mnie czasem zdarza się, że GA2 pod kontrolą Cubase SL3 też się dławi (wstrzymuje pracę) po czym powraca do rytmu. Zdarza się to jednak na tyle rzadko że się tym do tej pory nie przejmowałem winiąc za to mój zaśmiecony system. Zdarzyło się też raz czy dwa, że w poprzedniej konfiguracji SX2 + GA1 mixdown ( cichaczem ) pomijał kilka taktów, po czym ożywał tajemniczo...raz nawet zdarzyło się to dosłownie na minutę przed oddaniem płyty do tłoczni (o mało zawąłu nie dostałem) kiedy po raz ostatni słuchając CD stwierdziłem że bębny milkną nagle....

Raz już to analizowałem, ale nie doszedłem do ostatecznych wniosków. Moim głównym podejrzanym jest jakiś zbieg komunikatów automatyki związany z trybem "random fill", oraz w ogólnym nieporządku w automatyce śladu GA...ale to tylko przypuszczenia. KOniec końców z problemem poradziłem sobie wtedy robiąc FREEZE na śladzie GA a dopeiro potem Mixdown. Nie wiem jednak czy to metoda na 100% sprawdzalna.

pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

ODPOWIEDZ