NI Battery

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
cava
NI Battery

Post autor: cava » wtorek 07 cze 2005, 20:56

Witam!

Mam pewne na pozór proste (być może nawet lamerskie), lecz istotne dla mnie pytanko...

Gdzie mogę znaleźć jakiś dobry (w miarę kompleksowy) podręcznik/samouczek dotyczący Battery lub Battery 2 od podstaw?

Proszę forumowiczów o pomoc dla początkującego "muzyka"

Awatar użytkownika
tigergold

Re: NI Battery

Post autor: tigergold » środa 08 cze 2005, 01:13

...Witam!

Mam pewne na pozór proste (być może nawet lamerskie), lecz istotne dla mnie pytanko...

Gdzie mogę znaleźć jakiś dobry (w miarę kompleksowy) podręcznik/samouczek dotyczący Battery lub Battery 2 od podstaw?

...

Baterię masz od wczoraj i internet pewnie tak samo!

www.google.pl, jeśli nie to:

www.yahoo.com, jeśli nie to:

http://www.native-instruments.net/index.php?id=batteryseminar_us, jeśli nie to, to już nic!

Ups... chyba zrobiłem ci niedźwiedzią przysługę...

For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

cava

Post autor: cava » środa 08 cze 2005, 06:33

......Witam!

...

Baterię masz od wczoraj i internet pewnie tak samo!

http://www.google.pl, jeśli nie to:

http://www.yahoo.com, jeśli nie to:

http://www.native-instruments.net/index.php?id=batteryseminar_us, jeśli nie to, to już nic!

Ups... chyba zrobiłem ci niedźwiedzią przysługę...

...

No może nie zupełnie...

Nie jestem chyba na tyle niedoświadczonym użytkownikem internetu, żeby nie szukać wcześniej w wyszukiwarkach. Do jednego błędu muszę się szczerze przyznać - chodziło mi konkretnie o "coś" po polsku. Po prostu przebrnięcie przez angielską frazeologię muzyczną jest dla mnie dosyć skomplikowane tym bardziej, że programy NI są dla mnie stosunkową nowością.

Ale nic to... I tak dziękuję... Niedźwiedziu

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » środa 08 cze 2005, 10:05

Po prostu przebrnięcie przez angielską frazeologię muzyczną jest dla mnie dosyć skomplikowane(...)

Zainwestuj w takim razie w kurs albo dobry słownik bo bez angielskiego w tej branży ciężko. 90% programów jest po angielsku, najlepsze teksty po angielsku, instrukcje bardzo często są napisane po angielsku a do tego najlepsze studia nagrań są w Anglii i USA - a tam mówią po angielsku.

Pozdrawiam

Peak
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » środa 08 cze 2005, 12:48

Cava wal z pytaniami na priva! Postaram się coś doradzić!!!

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » środa 08 cze 2005, 13:33

Zainwestuj w takim razie w kurs albo dobry słownik bo bez angielskiego w tej branży ciężko. 90% programów jest po angielsku, najlepsze teksty po angielsku, instrukcje bardzo często są napisane po angielsku a do tego najlepsze studia nagrań są w Anglii i USA - a tam mówią po angielsku.

No, a jak pojedziesz do Anglii i na dworcu pojdziesz do toalety, to tam babcia klozetowa tez mowi po angielsku

Hubi

Awatar użytkownika
tomsfactory

Post autor: tomsfactory » środa 08 cze 2005, 14:20

No, a jak pojedziesz do Anglii i na dworcu pojdziesz do toalety, to tam babcia klozetowa tez mowi po angielsku

No chyba ze własnie przyjechała z Polski po studiachi do pracy ;)

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » środa 08 cze 2005, 16:49

...

No chyba ze własnie przyjechała z Polski po studiachi do pracy ;) ...

kierunek: inżynieria dźwięku

cava

Post autor: cava » środa 08 cze 2005, 19:37

......

kierunek: inżynieria dźwięku ...

No niestety macie rację, bez angielskiego ani rusz! Teraz gdy mam już pewne spektrum możliwości dotyczące nauki obsługi Battery, będę musiał poszukać jakiegoś niekiepskiego technicznego słownika Ang-Pol

BTW. może znacie jakieś konkretne dobre publikacje dotyczące anglojęzycznej terminologii muzycznej, bo z angielskim "ogólnym" raczej nie mam problemów.

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » środa 08 cze 2005, 23:38

.........

kierunek: inżynieria dźwięku ...

No niestety macie rację, bez angielskiego ani rusz! Teraz gdy mam już pewne spektrum możliwości dotyczące nauki obsługi Battery, będę musiał poszukać jakiegoś niekiepskiego technicznego słownika Ang-Pol

BTW. może znacie jakieś konkretne dobre publikacje dotyczące anglojęzycznej terminologii muzycznej, bo z angielskim "ogólnym" raczej nie mam problemów. ...

Ja głównie staram się sam rozgryźć cała sprawę, tak i kiedyś sie rozgryzało m.in. baterię. W razie jak mi coś nie pasi-ło lub poprostu nie wie-działe/m to sprawdza-łem/am w Englsh Translatorze 3 - dosyć dosyć tłumaczy, no i można całe zdania wklepywać, choć to niiekiedy smiesznie wychodzi heh.

ODPOWIEDZ