Odsłuch w Cubase

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Groch
Odsłuch w Cubase

Post autor: Groch » czwartek 28 kwie 2005, 20:25

Próbuję dojść, jak w SX ustawić odsłuch podczas nagrywania. Mam kartę Emu 1212m. Sygnał jest na mikserze programu cały czas, a słychać tylko przy odtwarzaniu. Pół dnia już kombinuję. Co zrobić, by mieć odsłuch podczas nagrywania?

Awatar użytkownika
Groch

Re: Odsłuch w Cubase

Post autor: Groch » czwartek 28 kwie 2005, 20:27

...wcześniej było dobrze, musiałem coś przestawić i za cholerę nie mogę dojść co...

Awatar użytkownika
SLP

Post autor: SLP » czwartek 28 kwie 2005, 20:38

......wcześniej było dobrze, musiałem coś przestawić i za cholerę nie mogę dojść co......

A może w ustawieniach karty "się odznaczło" coś w stylu "monitor input" albo w ustawieniach Cubase'a też jest odznaczona opcja monitorowania wejścia......Wszystko na to wskazuje: widać sygnał na potencjometrach mixera programu, nagrywa się itp. A może na samej ścieżce (tej na którą nagrywałeś) trzeba kliknac na tą ikonkę z głośnieczkiem (monitor) i wtedy będzie odsłuch podczas nagrywania.

P.S. Grochu? Czy ty aby nie mieszkasz na Chomiczówce?
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » czwartek 28 kwie 2005, 20:48

P.S. Grochu? Czy ty aby nie mieszkasz na Chomiczówce?...

Przykro mi, ale nie...

Dzieki za pomoc! Znalazłem! Wystarczyło odhaczyć Direct Monitoring. Namieszało mi się, bo zmieniłem ustawienia karty. Pozdrawiam!! Jeszcze raz dzieki za pomoc!

Awatar użytkownika
tomsfactory

Post autor: tomsfactory » czwartek 28 kwie 2005, 21:08

......wczes´niej by?o dobrze, musia?em cos´ przestawic´ i za cholere˛ nie moge˛ dojs´c´ co......

Wylacz opcje direct monitoring. i nie baw sie bez sensu w ustawieniach ;)

ODPOWIEDZ