Odsłuch w Cubase
Próbuję dojść, jak w SX ustawić odsłuch podczas nagrywania. Mam kartę Emu 1212m. Sygnał jest na mikserze programu cały czas, a słychać tylko przy odtwarzaniu. Pół dnia już kombinuję. Co zrobić, by mieć odsłuch podczas nagrywania?
Re: Odsłuch w Cubase
...wcześniej było dobrze, musiałem coś przestawić i za cholerę nie mogę dojść co...
......wcześniej było dobrze, musiałem coś przestawić i za cholerę nie mogę dojść co......
A może w ustawieniach karty "się odznaczło" coś w stylu "monitor input" albo w ustawieniach Cubase'a też jest odznaczona opcja monitorowania wejścia......Wszystko na to wskazuje: widać sygnał na potencjometrach mixera programu, nagrywa się itp. A może na samej ścieżce (tej na którą nagrywałeś) trzeba kliknac na tą ikonkę z głośnieczkiem (monitor) i wtedy będzie odsłuch podczas nagrywania.
P.S. Grochu? Czy ty aby nie mieszkasz na Chomiczówce?
A może w ustawieniach karty "się odznaczło" coś w stylu "monitor input" albo w ustawieniach Cubase'a też jest odznaczona opcja monitorowania wejścia......Wszystko na to wskazuje: widać sygnał na potencjometrach mixera programu, nagrywa się itp. A może na samej ścieżce (tej na którą nagrywałeś) trzeba kliknac na tą ikonkę z głośnieczkiem (monitor) i wtedy będzie odsłuch podczas nagrywania.
P.S. Grochu? Czy ty aby nie mieszkasz na Chomiczówce?
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)
P.S. Grochu? Czy ty aby nie mieszkasz na Chomiczówce?...
Przykro mi, ale nie...
Dzieki za pomoc! Znalazłem! Wystarczyło odhaczyć Direct Monitoring. Namieszało mi się, bo zmieniłem ustawienia karty. Pozdrawiam!! Jeszcze raz dzieki za pomoc!
Przykro mi, ale nie...
Dzieki za pomoc! Znalazłem! Wystarczyło odhaczyć Direct Monitoring. Namieszało mi się, bo zmieniłem ustawienia karty. Pozdrawiam!! Jeszcze raz dzieki za pomoc!
- tomsfactory
......wczes´niej by?o dobrze, musia?em cos´ przestawic´ i za cholere˛ nie moge˛ dojs´c´ co......
Wylacz opcje direct monitoring. i nie baw sie bez sensu w ustawieniach ;)
Wylacz opcje direct monitoring. i nie baw sie bez sensu w ustawieniach ;)