Audio Logic Platinium - problemy
Mam problemy z Logicem od czasu kiedy go zainstalowałem na kompie :/ oto problem:
http://members.lycos.co.uk/nawet/Nowy-1.jpg
Taki komunikat wyskakuje mi przy różnego rodzaju operacjach, takich jak: zapisywanie pliku, otwieranie pliku, przechodzenie z katalogu do katalogu itp.
Pozdrawiam i proszę o pomoc :/
http://members.lycos.co.uk/nawet/Nowy-1.jpg
Taki komunikat wyskakuje mi przy różnego rodzaju operacjach, takich jak: zapisywanie pliku, otwieranie pliku, przechodzenie z katalogu do katalogu itp.
Pozdrawiam i proszę o pomoc :/
Re: Audio Logic Platinium - problemy
wymien pamiec RAM, na 99% masz niesprawna. mialem ostatnio IDENTYCZNY komunikat, przy wielu roznych aplikacjach.
fan dobrego brzmienia ;)
...wymien pamiec RAM, na 99% masz niesprawna. mialem ostatnio IDENTYCZNY komunikat, przy wielu roznych aplikacjach. ...
dzięki :) jak będę miał hajs to wymienię ;)
dzięki :) jak będę miał hajs to wymienię ;)
a właśnie. dlaczego inne programy nie mają takich problemów? na przykład Sonar 4 czy Fruity Loops bądź Sound Forge :/ ? Skoro RAM jest uszkodzony to wszystkie programy powinny chyba mieć takie błędy? a może się mylę ?
Witam, nie jestem pewien czy to pamieć, ale jeśli masz w komputerze zainstalowane więcej niż jedną kość to spróbuj którąś wyciągnąć i zobaczysz czy się zmieniło.
eis, eis, baby!
możesz też spróbować programu do testowania pamięci RAM, np:
RightMark Memory Analyzer albo Memtest86, spróbuj też skopiować jakieś duże pliki z partycji na partycję, albo skompresować coś dużego, jeżeli się komputer zawiesi albo sam zresetuje, to prawdopodobnie będzie wina RAMU...
.... albo krasnoludków...
uprzejmości :)
RightMark Memory Analyzer albo Memtest86, spróbuj też skopiować jakieś duże pliki z partycji na partycję, albo skompresować coś dużego, jeżeli się komputer zawiesi albo sam zresetuje, to prawdopodobnie będzie wina RAMU...
.... albo krasnoludków...
uprzejmości :)
przetestowałem, ale nie cały ram bo mam 512 i to by mi zajęło kilka dni :/ przenoszę i kompresuję normalnie pliki po 3gb i jest oka... czy problem może tkwić w tym, że mam jeszcze SB Live! 5.1 i w logicu jest włączone PCAV ?
...przetestowałem, ale nie cały ram bo mam 512 i to by mi zajęło kilka dni :/ przenoszę i kompresuję normalnie pliki po 3gb i jest oka... czy problem może tkwić w tym, że mam jeszcze SB Live! 5.1 i w logicu jest włączone PCAV ? ...
nie rozumiem... przetestowanie 512 mb zajmuje programem memtest86 ok. 20 minut.. a programem memtest po windowsa testujesz ile chcesz, powinno wystarczyc na cala noc wlaczyc. ale skoro nie chcesz zlokalizowac usterki, to twoj wybor..
aha, sblive to nie zrodlo klopotow..
mowie ci, to ram. jesli masz na gwarancji, to bez problemu ci wymienia na sprawny. jesli nie, to lepiej zbieraj ten "hajs", bo bedziesz sie meczyl strasznie
over&out
nie rozumiem... przetestowanie 512 mb zajmuje programem memtest86 ok. 20 minut.. a programem memtest po windowsa testujesz ile chcesz, powinno wystarczyc na cala noc wlaczyc. ale skoro nie chcesz zlokalizowac usterki, to twoj wybor..
aha, sblive to nie zrodlo klopotow..
mowie ci, to ram. jesli masz na gwarancji, to bez problemu ci wymienia na sprawny. jesli nie, to lepiej zbieraj ten "hajs", bo bedziesz sie meczyl strasznie
over&out
fan dobrego brzmienia ;)
...a właśnie. dlaczego inne programy nie mają takich problemów? na przykład Sonar 4 czy Fruity Loops bądź Sound Forge :/ ? Skoro RAM jest uszkodzony to wszystkie programy powinny chyba mieć takie błędy? a może się mylę ?
...
mylisz sie. kazda aplikacja na swoj sposob wykorzystuje zasoby i prawdopodobnie logic uzywa akurat takich ktore sie wykladaja na tej pamieci.
u mnei np. jedyna aplikacja, ktora sie zawieszala przez pewien czas, byla... gra halfilife 2 ! wszystkie inne programy, takze dzwiekowe (!) chodzily bez problemu
teraz juz naprawde over&out ;)
...
mylisz sie. kazda aplikacja na swoj sposob wykorzystuje zasoby i prawdopodobnie logic uzywa akurat takich ktore sie wykladaja na tej pamieci.
u mnei np. jedyna aplikacja, ktora sie zawieszala przez pewien czas, byla... gra halfilife 2 ! wszystkie inne programy, takze dzwiekowe (!) chodzily bez problemu
teraz juz naprawde over&out ;)
fan dobrego brzmienia ;)
...a właśnie. dlaczego inne programy nie mają takich problemów? na przykład Sonar 4 czy Fruity Loops bądź Sound Forge :/ ?
Bo to nie wyglada na uszkodzenie fizyczne pamieci, tylko na odwolanie w programie do tego miejsca pamieci, ktore jest zabezpieczone przez zapisem (np. do segmentu kodu). Najczesciej jest to efekt bledu w programie. Proponuje zglosic ten problem supportowi, ew. rozejrzec sie po knowledge base.
Pozdrawiam
Hubi
Bo to nie wyglada na uszkodzenie fizyczne pamieci, tylko na odwolanie w programie do tego miejsca pamieci, ktore jest zabezpieczone przez zapisem (np. do segmentu kodu). Najczesciej jest to efekt bledu w programie. Proponuje zglosic ten problem supportowi, ew. rozejrzec sie po knowledge base.
Pozdrawiam
Hubi