Efekty VST

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:
Efekty VST

Post autor: Velu » poniedziałek 27 gru 2004, 20:40

Poszukuje FX'ów którymi zrobie następujące efekty:

1. Efekt zatrzymania taśmy magnetofonowej i/lub płynnego zwolnienia nagrania bez zmiany tonacji (z tempa X do tempa Y)z podaniem czasu w jakim "będzie zwalniało"

2. Efektu który włącze w insert mixera DAW np Cubase i efekt będzie widziany jako urządzenie MIDI i bedzie czymś w rodzaju bramki otwórz-zamknij tor audio i będe mógł nim sterować komunikatami MIDI w celu uzyskania efektu poplasterkowania ścieżki audio

3. dobrego ciepło brzmiącego filtru ze zmieną stromością który jak wyżej będzie sterowany przez MIDI

Dzieki z góry za odpowiedzi i spóżnione Wesołych świąt:)

Ja-cek

Re: Efekty VST

Post autor: Ja-cek » poniedziałek 27 gru 2004, 21:07

a propo 2.

Proponuję efekt pt: chopper, daje poplasterkowanie sygnału dostosowane do tempa albo do czego tam ustawisz...

zaraz pogrzebię w kopmutrze to powiem Ci jak sie zwie i skąd go wytrzasnać :) (muszę restart zrobić i na drugi system przejsć bez dostępu do sieci za to z programami muzycznymi)
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » środa 29 gru 2004, 18:18

Dzieki Ja-cek Czekam na twoja odpowiedź! Czy ktoś jeszcze coś wie na temat programów których potrzebuje??? A może ktoś z was napisał jakiś taki program? Ja znam się tylko na aranżowaniu i podstawach elektroniki ale o programowaniu nie mam bladego pojęcia:)

Pozdrawaiam - Velu

paul

Post autor: paul » środa 29 gru 2004, 18:41

...Poszukuje FX'ów którymi zrobie następujące efekty:

1. Efekt zatrzymania taśmy magnetofonowej

tapestop

http://www.kvraudio.com/get/826.html

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » środa 29 gru 2004, 19:02

Cool miał kiedyś dwa takie efekty...

Stretch- gliding stretch (płynna zmiana tempa bez zmiany tonacji)

Pitch bender (płynna zmiana tempa ze zmianą tonacji)

Nie wiem jak jest teraz i czyAdobe Audition ma wersję trial,ale jeżeli tak, to mógłbyś z niej skorzystać.

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ