Syntezatory programowe do techno, trance

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
MagicStudio
Syntezatory programowe do techno, trance

Post autor: MagicStudio » czwartek 23 wrz 2004, 10:08

Czy Znacie moze jakies ciekawe syntezatory programowe z brzmieniami techno, trance, dance? Obecnie pracuje na FL 4 Studio Producer z ssynthem V-Staion, Bass Station i kilkoma innymi. Chcialbym ukierunkowac sie ze swoja muzyka na styl ATB, Rocco, czy wiecie moze na czym oni pracuja??? Napewno nie pracuja na synthah softowych ale sa moze jakies "odpowiedniki"????

Bardzo prosze o pomoc

Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Grey

Re: Syntezatory programowe do techno, trance

Post autor: Grey » czwartek 23 wrz 2004, 10:19

...Czy Znacie moze jakies ciekawe syntezatory programowe z brzmieniami techno, trance, dance? Obecnie pracuje na FL 4 Studio Producer z ssynthem V-Staion, Bass Station i kilkoma innymi. Chcialbym ukierunkowac sie ze swoja muzyka na styl ATB, Rocco, czy wiecie moze na czym oni pracuja??? Napewno nie pracuja na synthah softowych ale sa moze jakies "odpowiedniki"????

Bardzo prosze o pomoc

Z gory dziekuje i pozdrawiam....

Tak, np. reFX Vanguard i rgc:audio Z3ta+, jest oczywiscie wiele innych ale te 2 jakoś akurat bardzo mi do gustu przypadły.

Pozdr.

http://www.refx.net/news.htm

http://www.rgcaudio.com/

eis, eis, baby!

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » czwartek 23 wrz 2004, 12:29

Napewno nie pracuja na synthah softowych ale sa moze jakies "odpowiedniki"????

Skąd ta pewność ?

Awatar użytkownika
jasno_witz

Post autor: jasno_witz » czwartek 23 wrz 2004, 22:13

Chcialbym ukierunkowac sie ze swoja muzyka na styl ATB, Rocco, czy wiecie moze na czym oni pracuja??? Napewno nie pracuja na synthah softowych ale sa moze jakies "odpowiedniki"????

Nie wiem czy jestem osoba ,ktora powinna sie wypowiadac na temat ATB czy Rocco gdyz moje klimaty muzyczne leza zupelnieee! gdzie indziej...jednak jesli juz pytasz o owe instrumnty to daje glowe,ze sa to acces virus,roland jp 8000 . A czy sa jakies odpowiedniki...w cholere tego jest,jest tego tyle ,ze nie wiadomo,ktore brzmia dobrze a ktore zle,przynajmniej ja nie wiem bo uzywam syntezatorow softowych tylko do zabawy zamiast grac w tetrisa-wystarczy pokrecic,przytupnac i kawalek gotowy..niekoniecznie dobry ;) Ja do zabawy uzywam Novation V-Station i mysle ze te brzmienia powinny Cie zadowolic,poza tym polecam soft firmy eastwest.

Jestem sobie czlowieczkiem, ktory czesto pyta lecz nie zawsze słyszy odpowiedzi.

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » czwartek 23 wrz 2004, 22:26

...novation v station na poczatek w zupelnosci wystarczy... dobre brzmienia tez ma steinberg x phraze ale to troche co innego...

...przyklady znajdziesz tutaj chociaz to sprzet jaki uzywaja Blank&jones ale ich ostatni album brzmieniowo jest podobny do albumu ATB....
-->play your reason system<--

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » piątek 24 wrz 2004, 00:00

...Napewno nie pracuja na synthah softowych ale sa moze jakies "odpowiedniki"????

Skąd ta pewność ? ...

Hmm, bo VSTi to domena domowych i budżetowych studiów. W profesjonalnych używa się hardware, bo ich na to stać.

Niestety taka jest prawda, jest zaledwie kilka VSTi, które są czymś nowym i odkrywczym. Reszta to (mniej lub bardziej udane) próby zrobienia tanich, software'owych odpowiedników prawdziwych syntezatorów.

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 24 wrz 2004, 00:13

Niestety taka jest prawda, jest zaledwie kilka VSTi, które są czymś nowym i odkrywczym.

Które masz na myśli ?

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » piątek 24 wrz 2004, 05:14

...Niestety taka jest prawda, jest zaledwie kilka VSTi, które są czymś nowym i odkrywczym.

Które masz na myśli ?...

Hmm,

na pewno RGC Audio Z3TA+ (przyznam, zachwycił mnie), RGC Audio Pentagon I (to jest analog z charakterem a nie jakieś tam niezliczone próby emulacji TB303), LinPlug Albino, Steinberg Plex i Antares Kantos (o ile można toto nazwać syntezatorem ;) .

Z emulacji doskonałe są Arturia Moog Modular i NI FM7 (chciałbym mieć taki synth hardware'owy).

Pozdrawiam,

Maciej R.

MagicStudio

Post autor: MagicStudio » piątek 24 wrz 2004, 09:28

Dziekuje za odpowiedz na moj post. Narazie sprawdzilem dwa synthy (z3ta+ i refx vanguard) i moge stwierdzic, ze do takiej muzyki, ktora chce tworzyc sa wystarczajace, no przynajmniej narazie. Moze kiedys sie dorobie hardware'ow...... Napewno spradze pozostale propozycje, ale to pozniej.... pociesze sie jeszcze chwile tym co mam:)

Jeszcze raz dziekuje za pomoc i pozdrawiam

DJ Magic :)

Awatar użytkownika
jasno_witz

Post autor: jasno_witz » piątek 24 wrz 2004, 20:20

Hmm, bo VSTi to domena domowych i budżetowych studiów. W profesjonalnych używa się hardware, bo ich na to stać.

...

Oczywiscie masz wiele racji w tym co napisales,ale sa wyjatki-przyklad,ostatnia plyta The Prodigy powstala calkowicie na Reason,a przeciez jeszcze nie tak dawno Howlett mial sprzetu tyle co miodu kubus puchatek,czyli zakladanie ,tam gdzie kasa tam hardware jest mylnym zalozeniem,oczywiscie Howlett to jeden z wielu,ale On jako jeden z najlepszych w tej branzy jest dobitnym przykladem ,ze nie trzeba miec najnowszego hardware zeby uciulac dobry song czy tez cala plyte.

Jestem sobie czlowieczkiem, ktory czesto pyta lecz nie zawsze słyszy odpowiedzi.

ODPOWIEDZ