.sf2 z innymi kartami
Czy może ktoś mi naisać czy banki .sf2 obsługiwane są tylko przez karty SoundBlaster, czy można je wykorzystywać także z innym sprzętem (np jakieś zintegrowane na kłycie głównej).?

Re: .sf2 z innymi kartami
...Czy może ktoś mi naisać czy banki .sf2 obsługiwane są tylko przez karty SoundBlaster, czy można je wykorzystywać także z innym sprzętem (np jakieś zintegrowane na kłycie głównej).?
...
oczywiscie, wykrzystujac dowolny sampler/sample player ktory akceptuje sample .sf2
z komercyjncyh - kompakt, kontakt czy Halion
z darmowych np. sfz (wersja 1.9 na CD w lipcowym EiS)
[addsig]

oczywiscie, wykrzystujac dowolny sampler/sample player ktory akceptuje sample .sf2
z komercyjncyh - kompakt, kontakt czy Halion
z darmowych np. sfz (wersja 1.9 na CD w lipcowym EiS)
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
również sprzętowe samplery - np. Emulatory - radzą sobie z .sf2
Witajcie,
no wlasnie mam podobny problem, dlatego ze moj wspanialy komputer
ma tylko 2 zlacza PCI, ktore sa obecnie zajete przez SB Live`a i Juli@
no i zaszła potrzeba zwolnienia jednego PCI. Dlatego SB do widzenia, ale nie chce sie rozstawac z sound fontami, którego pogramu uzyć co by
mozna było pograć sf- ami pod cubusiem sx.
JoU
no i zaszła potrzeba zwolnienia jednego PCI. Dlatego SB do widzenia, ale nie chce sie rozstawac z sound fontami, którego pogramu uzyć co by
JoU
...Witajcie,
JoU...
HALion 3 albo HALion SE z pakietu VSTi Collection
JoU...
HALion 3 albo HALion SE z pakietu VSTi Collection
Plugin sfz jest wystarczający i o wiele wygodniejszy niż SBLive pod Cubase. Dyży plus pojawia się w momencie eksportowania midów do wave.
Dużym minusem jest edycja soundfontów. Vienna nie działa. Zna ktoś jakiś zastępczy edytor?
pozdrowienia
Dużym minusem jest edycja soundfontów. Vienna nie działa. Zna ktoś jakiś zastępczy edytor?
pozdrowienia
drummer
...Plugin sfz jest wystarczający i o wiele wygodniejszy niż SBLive pod Cubase. Dyży plus pojawia się w momencie eksportowania midów do wave.
pozdrowienia...
do sfz jest taki edytorek, który nazywa sie sfZed, trochę niestabilny, poza tym jest jeszcze Audio Compositor, no i oczywiście ten program też będzie się świetnie nadawał do edycji soundfontów i nie tylko
pozdrowienia...
do sfz jest taki edytorek, który nazywa sie sfZed, trochę niestabilny, poza tym jest jeszcze Audio Compositor, no i oczywiście ten program też będzie się świetnie nadawał do edycji soundfontów i nie tylko

Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).