Magix Music Studio?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
BLLAZEJ
Magix Music Studio?

Post autor: BLLAZEJ » wtorek 15 cze 2004, 11:18

Mam pytanko czy ktos uzywa tego programu. Jak sie pracuje na tym i czym sie rozni od samplitude?

Awatar użytkownika
Szymfonia

Re: Magix Music Studio?

Post autor: Szymfonia » wtorek 15 cze 2004, 14:20

...Mam pytanko czy ktos uzywa tego programu. Jak sie pracuje na tym i czym sie rozni od samplitude? ...

Używałem kiedyś MAGIX de luxe.

Samplitude nie znam, ale z tego co czytuję na forum, każy Ci poleci samplitude.

Pozdr
Gram na gitarze elektroakustycznej. Mam domowe studio. Używam FW 410 i Sonara 2.1. Pracuje zawodowo w zupełnie innej branzy.

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » wtorek 15 cze 2004, 14:20

...Mam pytanko czy ktos uzywa tego programu. Jak sie pracuje na tym i czym sie rozni od samplitude? ...

...rozni sie tym ze jest przeznaczony dla poczatkujacych "muzykow".wraz z programem otrzymujesz zestaw plyt w loopami ktore mozesz sobie "poskladac" wlasnie w Magix`u.Posiada proste wtyczki DX jak i mozliwosc zaladowania innych w tym formacie, podstawowe funkcje edycyjne itd..Tak w skrocie

jesli nie miales jeszcze do czynienia z oprogramowaniem audio(trackerami) to na dobry poczatek jak znalazl....

...aha od ktores wersji Magix posiada nawet walsne instrumnety,chyba 3 Pozdrawiam
[addsig]
-->play your reason system<--

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » wtorek 15 cze 2004, 20:32

......Mam pytanko czy ktos uzywa tego programu. Jak sie pracuje na tym i czym sie rozni od samplitude? ...

...rozni sie tym ze jest przeznaczony dla poczatkujacych "muzykow".wraz z programem otrzymujesz zestaw plyt w loopami ktore mozesz sobie "poskladac" wlasnie w Magix`u.Posiada proste wtyczki DX jak i mozliwosc zaladowania innych w tym formacie, podstawowe funkcje edycyjne itd..Tak w skrocie

jesli nie miales jeszcze do czynienia z oprogramowaniem audio(trackerami) to na dobry poczatek jak znalazl....

Mylisz "Music Studio" z "Music Maker". Starsze wersje MS były dość podobne do Cubase VST. A z tego co wiem to firma Magix wykupiła Samplitude i w tym momencie to jedno i to samo. Nie wiem, o którą wersję Magix'a Ci chodzi. Jeżeli jakąś ostatnią, to to jest dokładnie Samplitude.

AdminEiS

Post autor: AdminEiS » wtorek 15 cze 2004, 21:51

...Mylisz "Music Studio" z "Music Maker"...

Tutaj masz rację Janos.

...Starsze wersje MS były dość podobne do Cubase VST...

Rzeczywiście, pod wieloma względami te programy są bardzo do siebie podobne. Niewątpliwą zaletą Magix-a jest mniejsze zapotrzebowanie na moc procesora i to się wyraźnie odczuwa.

...A z tego co wiem to firma Magix wykupiła Samplitude i w tym momencie to jedno i to samo...

Wykupiła, lecz program dalej dystrybuowany jest jako Samplitude 7.0/Sequoia 7.0 i jest to zdecydowanie wyższa i droższa półka. Reasumując: Magix a Samplitude to różne programy. Cena 69.99$ za MAGIX music studio 2005 deLuxe i jego możliwości względem konkurencji w podobnym przedziale cenowym czynią go bardzo atrakcyjnym. Uprzedzając pytania już teraz odpowiem, iż da się na nim zrealizować całkiem poważne projekty.
[addsig]
Administrator serwisu

DogHead

Post autor: DogHead » wtorek 15 cze 2004, 22:10

Wykupiła, lecz program dalej dystrybuowany jest jako Samplitude 7.0/Sequoia 7.0 i jest to zdecydowanie wyższa i droższa półka.

Z tego co wiem, Magix oferuje mozliwosc leasingu Samplitude. Umowa jest chyba na 2 lata z mozliwoscia przedluzenia i obejmuje pelen support, odrobaczanie, upgrade'y itd...

Awatar użytkownika
BLLAZEJ

Post autor: BLLAZEJ » wtorek 15 cze 2004, 22:18

Zakupilem ten programik dzisiaj. zaplacilem 80euro. Zaladowalem i calkiem niezle wyglada. mam terratec EWX 24/96 obsluguje sterowniki ASIO. VST dziala tylko nagrywa w 16bit. Calkiem niezle jak na poczatek. Dzieki . Pozdrawiam!!

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » wtorek 15 cze 2004, 22:42

...A z tego co wiem to firma Magix wykupiła Samplitude i w tym momencie to jedno i to samo...

Wykupiła, lecz program dalej dystrybuowany jest jako Samplitude 7.0/Sequoia 7.0 i jest to zdecydowanie wyższa i droższa półka. Reasumując: Magix a Samplitude to różne programy. Cena 69.99$ za MAGIX music studio 2005 deLuxe i jego możliwości względem konkurencji w podobnym przedziale cenowym czynią go bardzo atrakcyjnym. Uprzedzając pytania już teraz odpowiem, iż da się na nim zrealizować całkiem poważne projekty.

...

Fakt, mój błąd.

AdminEiS

Post autor: AdminEiS » wtorek 15 cze 2004, 22:45

...Calkiem niezle jak na poczatek...

Sprawdź tylko jaką dysponujesz wersją modułu Midi Studio. Niedawno na stronach Magix-a w sekcji Update pokazało się uaktualnienie.
[addsig]
Administrator serwisu

Awatar użytkownika
przedwczoraj

Post autor: przedwczoraj » środa 16 cze 2004, 10:22

A co sądzicie o kolekcjach sampli Magix'a. Są tanie (5 płyt po 70-130zł). Czy podobnie do programów tej firmy jest to dobra jakość za rozsądną cenę?

ODPOWIEDZ