Dobre drumy na PC?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
dr_dip
Dobre drumy na PC?

Post autor: dr_dip » środa 10 mar 2004, 00:36

siema,ma pytanie zwiazane z wirtualna perkusja,chcialem sie zaptac czy ktos zna dobre pluginy do tworzenia dobrych,dynamicznych partij rytmicznych.slyszalem kiedys w eis o pluginie drumatix,ale niemoge go odnalesc.moze mi ktos cos polecic.brakuje mi pozadnych,glebokich drumow.niewiem czy kozystac bardziej z kompresora czy poprostu dobrych pluginow drumowch.pzdr
DJ i poczatkujacy producent muzyki gł. elektroniczno-tanecznej.

Awatar użytkownika
belcanto

Re: Dobre drumy na PC?

Post autor: belcanto » środa 10 mar 2004, 09:11

...siema,ma pytanie zwiazane z wirtualna perkusja,chcialem sie zaptac czy ktos zna dobre pluginy do tworzenia dobrych,dynamicznych partij rytmicznych.slyszalem kiedys w eis o pluginie drumatix,ale niemoge go odnalesc.moze mi ktos cos polecic.brakuje mi pozadnych,glebokich drumow.niewiem czy kozystac bardziej z kompresora czy poprostu dobrych pluginow drumowch.pzdr...

Czesc dr_dip - myślę że najlepszym sposobem na twój problem będzie program Battery firmy Native Instruments.

-Do tego programu pojawiły się sample pod nazwą Synthetic Drums (są kapitalne)...

-Możesz załadowac do wyżej wymienionego samplera perkusyjnego swoje sample i zabawa gotowa...

Jest też taki programik, który nazywa się STYLUS (firmy Spectrasonics) - raczej bym nie polecał tego programu ( to jest moje zdanie)...

Zdecydowanie polecam ci Battery...dzięki nie mu bedziesz mógł robić bębny jakie będą ciebie interesowały.

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » środa 10 mar 2004, 09:22

no i lada moment wychodzi Drumkit From Hell 2 - które będą sprzedawane razem z samplerem pozwalającym na obsługę banków.
Warszawa - 'home' studio

switch

Post autor: switch » środa 10 mar 2004, 11:06

drumatic:

http://www.e-phonic.com/vstplugins/

Jeśli potrzebujesz syntezatora perkusyjnego to polecam mikrotonic firmy soniccharge. Pomimo pewnych niedociągnięć natury technicznej jest prosty i ma fajne brzmienie. Koszt z tego co pamiętam 69$.

Klasyczne rozwiązanie- Waldorf Attack. Do nabycia w Audiofactory.

Jest jeszcze cm-505 dołączony do computermusic.

Paweł

Post autor: Paweł » środa 10 mar 2004, 14:58

......brakuje mi pozadnych,glebokich drumow...

myślę że najlepszym sposobem na twój problem będzie program Battery firmy Native Instruments.....

Sęk w tym, że sample dodane firmowo do Battery akurat specjalnie potężnie nie brzmią. Chyba że jakiś dodatkowy zestaw, ale to już jest kwestia samych próbek, nie programu.

ODPOWIEDZ