Export z Jeskola Buzz

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Bogi
Export z Jeskola Buzz

Post autor: Bogi » środa 21 sty 2004, 22:48

Jak wyeksportować projekt z Jeskola Buzz do postaci mp3 albo wav (cokolwiek normalnego)? Nic mi nie da zrobienie muzyczki jako BMX czy BMW
Mieszkam w Grudziądzu na oś. Lotnisku, chodzę do Gimnazjum # 5. Interesuje się muzyką techno trance (w stylu Cosmic Gate), i pisaniem programów w j. Asemblera (32b). Moja strona o programowaniu to www.utofor.end.pl

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Re: Export z Jeskola Buzz

Post autor: Velu » czwartek 22 sty 2004, 12:56

...Jak wyeksportować projekt z Jeskola Buzz do postaci mp3 albo wav (cokolwiek normalnego)? Nic mi nie da zrobienie muzyczki jako BMX czy BMW ...

Podobno najlepszy program freeware i każdy z niego korzysta i nagle nikt nic nie wie :) Prawda jest taka że prawie każdy kto korzysta z programów free korzysta tak naprawdę z Cubase lub Nuendo firmy ArCtIc albo Oxygene albo (:wizoo:) albo H2O - więcej krakerów nie znam :)) Ja mam legalny soft!! (żeby nie było niedopowiedzeń :) ) Pracuję w legalnym studio :):):)

Awatar użytkownika
przemal

Post autor: przemal » czwartek 22 sty 2004, 16:59

nie wiem, ja się do trackerów nigdy nie mogłem przekonać (nie lubię jak mi muzyka leci z góry na dół )
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).

Awatar użytkownika
OYCIECPIOTR

Post autor: OYCIECPIOTR » czwartek 22 sty 2004, 18:25

......Jak wyeksportować projekt z Jeskola Buzz do postaci mp3 albo wav (cokolwiek normalnego)? Nic mi nie da zrobienie muzyczki jako BMX czy BMW ...

Podobno najlepszy program freeware i każdy z niego korzysta i nagle nikt nic nie wie :) Prawda jest taka że prawie każdy kto korzysta z programów free korzysta tak naprawdę z Cubase lub Nuendo firmy ArCtIc albo Oxygene albo (:wizoo:) albo H2O - więcej krakerów nie znam :)) Ja mam legalny soft!! (żeby nie było niedopowiedzeń :) ) Pracuję w legalnym studio :):):)

...

Kurde, opisałem już raz co i jak, już miałem wysłać i nagle ... niebieski ekranik... pc-towe rozkosze...

(Podaję z pamięci, bo nie mam Buzza wgranego w tym kompie)

mniej więcej to jest tak:

Przewijasz na początek utworu. W menu w opcjach, albo toolsach jest coś , co nazywa się Disc Recorder. Włączasz toto. Ustalasz tam, gdzie ma być wave zapisany i pod jaką nazwą. Zaznaczasz opcję autorec, czy coś w tym stylu. Potem wciskasz play i gdy utwór będzie odgrywany, Disc recorder będzie go zapisywał. W rozszerzeniach Buzza są bardziej rozbudowane wersje Recorderów, ale jakoś u mnie nie działały...

Częste zwiechy, to zmora tego programu. Dlatego przerzuciłem się z VST- synthami na Cubasisa. O dziwo, drogi Velu, LEGALNEGO. Cóż, zadarzają się i takie przypadki.
[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]

Awatar użytkownika
OYCIECPIOTR

Post autor: OYCIECPIOTR » piątek 23 sty 2004, 07:18

Acha, wyłacz jeszcze odtwarzanie w funkcji loop utworu , bo się ścieżki rozsynchronizują.
[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]

Awatar użytkownika
Adaśko

Post autor: Adaśko » niedziela 26 paź 2008, 13:10

...Acha, wyłacz jeszcze odtwarzanie w funkcji loop utworu , bo się ścieżki rozsynchronizują. ...
No właśnie, a wogóle to jakby ktoś miał FL Studio, to można w tym programie korzystać z wtyczek Buzza, jest tam taki "Buzz machine wraper" od tego. Pełna automatyka wszystkich.... no wiecie tych pokrętełek.
Tylko perkusje nie są wygodne w użyciu bo zamiast nut, trzeba edytować trigery w automatyce. Mam chyba jakieś inne słownictwo, bo właściwie z nikim nie gadam na te tematy hahaha

Ostatnio odkryłem w Jeskola Buzz uroki Peer Chorda, tworzenia kilku traków w Sequence i nadawanie im nazw zgodnie z tym co tam robią z nutami czy parametrami instrumentów. Jest wtedy dużo łatwiej. Z początku nieznosiłem tego programu ale kusił mnie dżwięk instrumentów
Czasem jeszcze coś wystrugam żeby nie zapomnieć jak to się robi.

Awatar użytkownika
Adaśko

Post autor: Adaśko » niedziela 26 paź 2008, 13:17

a a FL Studio to juz eksport jest bardzo wygodny swobodny. Można zrzucić jako wav, MP3, można osobno zapisać poszczególne ścieżki projektu dla dalszej pracy w Cubase, w CoolEdit czy czymkolwiek. Czy tylko po to, żeby zwoliń trochę prosesor od niektórych wielkich instrumentów....

....a na Węgrzech :D Rakoczy z generałem Bemem
Czasem jeszcze coś wystrugam żeby nie zapomnieć jak to się robi.

ODPOWIEDZ