Coś jak Emagic SoundDiver na PC

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Hubba
Coś jak Emagic SoundDiver na PC

Post autor: Hubba » środa 10 gru 2003, 14:59

Witam serdecznie !

Czy ktos zna oprogramowanie na PC, ktore ma bardzo podobna funckjonalnosc i przeznaczenie jak Emagic SoundDiver ? Z gory dzieki za wszelkie informacje

hubba

Marceli

Re: Coś jak Emagic SoundDiver na PC

Post autor: Marceli » środa 10 gru 2003, 15:24

...Witam serdecznie !

Czy ktos zna oprogramowanie na PC, ktore ma bardzo podobna funckjonalnosc i przeznaczenie jak Emagic SoundDiver ? Z gory dzieki za wszelkie informacje

hubba...

ftp://ftp2.emagic.de/pub/sounddiver/windows/sd305.zip

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » piątek 12 gru 2003, 09:14

ftp://ftp2.emagic.de/pub/sounddiver/windows/sd305.zip...

Dzieki. Ten soft kosztuje cos kolo 1200 pln-ow i nie wiadomo jaka bedzie jego przyszlosc na PC .

Moze jednak znajdzie sie cos podobnego na PC ? Az nie chce mi sie wierzyc, ze zaden z producentow sie za to nie zabral... Moze cos free ?

hubi

Gulu

Post autor: Gulu » wtorek 10 lut 2004, 12:34

Midi Quest XL?

Awatar użytkownika
tkom

Post autor: tkom » środa 03 mar 2004, 14:55

...Witam serdecznie !

hubba...

Mam Sound Divera 3.0. Opowieści o koszcie 1200 zeta za program to bajka, można go kupić na aukcjach, ja kupiłem w US za ok 100 USD na E-bayu www.ebay.com, jeszcze nierejestrowany i zarejestrowałem przez internet w www.emagic.de. Programik jest super, chociaż dość trudny w obsłudze, trzeba się wgryźć, ale wizualizacja wszystkich bloków syntezy w klawiszach jest super, ja mam Kurzweila K2500 gdybym się miał przedzierać przez 8 stopniowe menu to bym kipa odwalił. Programik obsługuje ok 500 różnych klawiszy, więc na pewno znajdziesz coś dla siebie.

Teraz o zamiennikach. Najważniejszy jest Midi Quest www.squest.com ale droższy /ok.200-300 zielonych/, jest też Unisyn /firmy MOTU, www.motu.com, tutaj ceny nie znam, ale w zasadzie to wszystko programy editor/librarian.
[Post edytowany przez Admina w dniu 03/03/2004]
Mam instrument (K2500) i trochę na nim rzeźbię. Interesuję się muzyką elektroniczną, szczególnie Tangerine Dream.

ODPOWIEDZ