YAMAHA MOTIF ES6 - problem z Motif es Total Librarian demo
- czupurwybryk
wybralem z banku USER 1 i User2 barwy ktore mi sie podobaja spisalem nazwy brzmien na kartce, pozniej zrzucilem na pendriva cale banki user 1 i 2 , nastepnie wrzucilem na kompa do programu MOTIF ES TOTAL LIBRARIAN Demo i w zakladce Voice zaimportowalem te banki.
z tych bankow usunalem te ktore mi sie nie podobaja i zapisalem na polpicie .
problem polega na tym ze zapisalo mi to w jednym pliku o formacie,, all,,(taka nutka)
po wrzuceniu do klawisza poprzez pendrive instrument tego nie widzi, jak mam zrobic zeby zapisalo w formacie Motifa czyli np W7V
Ktos mi pisal na innym forum ze podobno ten program Total Librarian ze strony Motifatora zapisuje w formacie all ktory trzeba po kablu zrzucic z kompa na instrument ale sie tego nie zrobi ze wzgledu ze to demo.
czy ktos ma jakis pomysl jak to zrobic, moze jakis program konwerter plikow do formatu W7V , moze inny program do segregacji bankow w Motifie.
Czy ktos posiada Motifa es i wie jak to zrobic , moze kozystal z tego programu i innych np. motif es Performance editor
Motif Es Master Edit
Motif es Mix editor , a moze na Torrenty?
bardzo prosze o pomoc bo ulatwiloby to prace
[addsig]
Re: YAMAHA MOTIF ES6 - problem z Motif es Total Librarian demo
Te operacje zrobisz za pomocą VOICE EDITOR od Yamahy.
Do ściągnięcia ze strony producenta.
- czupurwybryk
...
Te operacje zrobisz za pomocą VOICE EDITOR od Yamahy.
Do ściągnięcia ze strony producenta.
... Kolega mi wyslal link do strony jmelas.gr i tam byl ten sam pakiet co mialem wczesniej demo . po zainstalowaniu okazalo sie ze podobno mozna importowac do klawisza ale na gorze programu jest nadal napisane demo .
czy aby robic segregacje barw i pozniej je wyslac to musze najpierw podlaczyc komputer pod klawisza / bo jak chce wybrac jakies barwy na programie to tylko wyswietlaja mi sie te zaprogramowane na stale w klawiszu czyli PRE1-6 itd. natomiast USER 1 i USER 2 sa puste
Kolega mi wyslal link do strony ...
Jak chcesz słuchać kolegi to nie zadawaj pytań tu i drąż temat z kolegą.
Tu masz link gdzie można pobrać potrzebne programy do Motif ES
czy aby robic segregacje barw i pozniej je wyslac to musze najpierw podlaczyc komputer pod klawisza...
Nie. Zapisz na pendrive wszystkie ustawienia (W7A)jako kopię bezpieczeństwa (np. Motifes1.W7A).
Na pc zrób kopię tego pliku z inną nazwą (np Motifes2.W7A).
Otwórz ten plik w VOICE EDITOR dokonaj porządków i zapisz jako Motifes3.W7A.
Te pliki nie zajmują dużo miejsca, a zawsze masz dostęp do do wcześniejszej wersji swoich ustawień na wypadek popełnienia błędu.
Wczytaj z pendriva do Motifa ostatni plik i tyle.
- czupurwybryk
na tym programie sa takie 4 pola a moge tylko w tym pierwszym wybrac jakies barwy i to nie user , co robie nie tak pomozcie, moze ktos objasnic krok po kroku na chlopski rozum, bo nigdy nie mialem do czynienia z syntezatorami
Pobierz Voice Editor Manual, poczytaj bo to absolutne podstawy.
Owener's Manual również.
Nie znasz angielskiego to jest tłumacz.
Wiele osób nie docenia instrukcji, a tam jest 99% odpowiedzi dotyczących obsługi.
Potem wróć jak będzie potrzeba.
- czupurwybryk
- czupurwybryk
Ten program jest dla Win7. Podobno ma chodzić na Win8. Czy tak jest tego nie wiem.
Może ktoś inny mógłby to potwierdzić lub zdementować. Ja mam Win7 i na razie tak pozostanie.
Jednak razem z edytorem ma być zainstalowany Studio Menager Version2 o czym Yamaha pisze
na tej stronie gdzie się pobiera Voice Editor. To jest program nadrzędny w którym są
uruchamiane różne edytory tego producenta.
Caution
- MOTIF ES Voice Editor V2.2.2 works as a 32bit version in 64bit environment.
- You need to install both the Studio Manager Version2 and the Editor.
- If you already have the latest Studio Manager V2 when you installed another Editor, you do not need to install the Studio Manager V2. Please install only the Editor.
- We recommend you to use the newest Studio Manager.
- The firmware of MOTIF ES should be higher than V1.08
- If the firmware of your MOTIF ES is lower than V1.08, please update the Firmware.
SQ01(V2) to sekwencer audio MIDI najnowszy w latach 2001-2003.
Wszystko co potrzeba jest na stronie Downloads for MOTIF ES7 niestety oprucz sekwencera.