Różnica w cenie pomiędzy standardową wersją Izotopa, a wersją Advanced jest znaczna (waha się od 1300 do 2600!!). Natomiast wersje te różnią się tylko dynamicznym eq (bez możliwości side-chain), możliwością wrzucania niezależnych modułów i pakietem narzędzi około-pomiarowych. I dodatkowymi presetami :)
Zastanawiam się czy gra jest warta świeczki. Dynamiczne eq - już lepiej kupić Fab Filter pro MB z side chainem. Ktoś ma doświadczenia z wersją advanced?
Porównanie funkcji: https://www.izotope.com/en/products/mixing-mastering/ozone/comparison/
Izotope 6 vs Izotope 6 Advanced
Klawisze, kompozycja, produkcja... :)
Re: Izotope 6 vs Izotope 6 Advanced
No tak.. Wtyczki do masteringu
Ja do finalizacji miksu używam
- 3 pasmowy kompresor
- sekcji kompresji M/S
- Limitera z saturacją
- Korektora typu BAX
Po cóż co innego? Dla mnie to trochę dziwne te "zaawansowanie super funkcje" - raczej bajery, miksu nie naprawisz jeżeli jest zły, zwłaszcza groszową "masteringową wtyczką".

Ja do finalizacji miksu używam
- 3 pasmowy kompresor
- sekcji kompresji M/S
- Limitera z saturacją
- Korektora typu BAX
Po cóż co innego? Dla mnie to trochę dziwne te "zaawansowanie super funkcje" - raczej bajery, miksu nie naprawisz jeżeli jest zły, zwłaszcza groszową "masteringową wtyczką".
No i co z tego? Dzięki za odpowiedź, ale jest kompletnie nie na temat :)
Klawisze, kompozycja, produkcja... :)
Falworm, mastering to nie myślenie na temat narzędzi, a tego co należy zrobić by
nagrania finalizować w zależności od medium. Ozone to bardzo sprytny zestaw
załatwiający sprawę w większości przypadków. Nie widzę powodów by dyskredytować go w
świetle hardware - każdy ma swoje opinie. Określenie groszowe ma się nijak do hardware
bo jest nieporównywalnie tańsze w powielaniu. Hardware z kolei kosztuje nie zawsze
dlatego że jest zawsze jest dobre. Chyba nie trzeba tego tłumaczyć, to elementarne
zasady logiki. Masz widoczne uprzedzenie do software, i każdy to uszanuje pod
warunkiem że nie będziesz na siłę go dyskredytował zawsze i wszędzie
Siła
zawsze leży w człowieku. Krucjata nic tu nie da
Co do Ozone, dla mnie kupowanie advanced nie ma dużego sensu. Za duża różnica w cenie.
nagrania finalizować w zależności od medium. Ozone to bardzo sprytny zestaw
załatwiający sprawę w większości przypadków. Nie widzę powodów by dyskredytować go w
świetle hardware - każdy ma swoje opinie. Określenie groszowe ma się nijak do hardware
bo jest nieporównywalnie tańsze w powielaniu. Hardware z kolei kosztuje nie zawsze
dlatego że jest zawsze jest dobre. Chyba nie trzeba tego tłumaczyć, to elementarne
zasady logiki. Masz widoczne uprzedzenie do software, i każdy to uszanuje pod
warunkiem że nie będziesz na siłę go dyskredytował zawsze i wszędzie

zawsze leży w człowieku. Krucjata nic tu nie da

Co do Ozone, dla mnie kupowanie advanced nie ma dużego sensu. Za duża różnica w cenie.