East West

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Akton
East West

Post autor: Akton » piątek 17 paź 2014, 09:25

Szanowni koledzy. Proszę o podpowiedź, co zrobić z moim problemem. Pracuję w Cubase SX2. Mam m.in. Gold Orchestra oraz Ministry of Rock na silniku Play (legalne, rzecz jasna). W pewnym momencie przestały mi się uruchamiać w Cubase. Informatyk pogrzebał (walczył z tym problemem 2 dni), powtórnie zainstalował i działają, ALE JEDYNIE W WERSJI STANDALONE (???). Co mam zrobić, żeby Cubase je zobaczył? Póki co nie widzi. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Oczywiście były instalowane w każdej możliwej konfiguracji (VST, RTAS itd.)
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wskazówki. Nie ukrywam, że liczę tu również na Piotra :)
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

laser777

Re: East West

Post autor: laser777 » piątek 17 paź 2014, 10:49

Może został stary dll w folderze VTS? i próbuje otworzyć stary? ale jak zamianka nie pomoże to może jeszcze raz musiał byś instalować tylko usuń stary dll na początku

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » piątek 17 paź 2014, 11:07

...Może został stary dll w folderze VTS? i próbuje otworzyć stary? ale jak zamianka nie pomoże to może jeszcze raz musiał byś instalować tylko usuń stary dll na początku

Właśnie odinstalowałem, pousuwałem wszystko związane z MOR i zaczynam jeszcze raz instalować. Dzięki :)

...

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » piątek 17 paź 2014, 14:01

...

[addsig]

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » piątek 17 paź 2014, 14:35

Piotr poradził mi, żebym powalczył z plikiem play dll. Powalczyłem. Efekt - instrumenty play (MOR oraz Gold) są widziane przez Cubase LE i działają w nim bez problemu, ale Cubase SX nadal ich nie widzi Teraz jestem już totalnie wygłupiony. Macie jakiś pomysł, bo ja nie.

[addsig]

KumiDr

Post autor: KumiDr » piątek 17 paź 2014, 14:57

"...w PEWNYM MOMENCIE przestały mi się uruchamiać w Cubase..."

xxxxxxxxxxx

Może zacznij od początku i postaraj się sobie przypomnieć wszystko co robiłeś z komputerem przed wystąpieniem TEGO MOMENTU. Czasami to może być jakiś banał wcale nie związany z majstrowaniem przy muzyce...

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » piątek 17 paź 2014, 15:09

Może zacznij od początku i postaraj się sobie przypomnieć wszystko co robiłeś z komputerem przed wystąpieniem TEGO MOMENTU. Czasami to może być jakiś banał wcale nie związany z majstrowaniem przy muzyce......

Niestety nic sensownego nie przychodzi mi do głowy. Przez dłuższy czas nie używałem instrumentów (przeprowadzka etc), a później okazało się, że PLAY nie chce gadać. Był widziany w Cubase SX (pod F11), ale nie chciał odpalić. Po reinstalacji finalnie jest to, o czym napisałem. LE go widzi, wszystko bez problemów się ładuje i gra, ale SX pewnie się obraził :)

[addsig]

KumiDr

Post autor: KumiDr » piątek 17 paź 2014, 15:38

A powtórz cała procedurę przeintalowania, ale tym razem usuń też i SX'a ... i ręcznie pozostałości po nim jeśli jakieś będą w systemie...

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » piątek 17 paź 2014, 15:49

...A powtórz cała procedurę przeintalowania, ale tym razem usuń też i SX'a ... i ręcznie pozostałości po nim jeśli jakieś będą w systemie...... 

OK.

[addsig]

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » piątek 17 paź 2014, 16:02

...
...A powtórz cała procedurę przeintalowania, ale tym razem usuń też i SX'a ... i ręcznie pozostałości po nim jeśli jakieś będą w systemie...... 

Niestety bez efektów po reinstalacji SX-a. Zaraz się załamię :(

[addsig]

ODPOWIEDZ