...Pokładowe instrumenty w Logic są - moim zdaniem - bardzo dobrej jakości. Jakkolwiek, jeśli zależy Ci na brzmieniach orkiestrowych wysokiej klasy, to oczywiście warto zaopatrzyć się w specjalizowaną bibliotekę.
Co do objętości bibliotek sampli dołączanych do LogicX, to musisz wziąć pod uwagę, że dopiero po instalacji programu Logic proponuje download większości bibliotek brzmień. Będzie to... uspokajająco odpowiednia ilość gigabajtów
...
Orkiestre będę miał osobno :)
Natomiast zasłyszałem, że Logic Pro potrafił zajmować całkiem sporo, ale są to już narzędzia i coś takiego, jak Jam Pack, czyli sample, których nie będę raczej używać. No a te biblioteki instrumentów zawarto już w podstawowej instalacji. Obok orkiestry planuję zakupić też NI Komplete 9 ultimate i brakuje mi tam przede wszystkim gitar (pudło/eletryczna), instrumentów orientalnych itp. Także dętych i blaszanych orkiestrowych, ale to będę miał już w osobnym zestawie Ork.
Czyli zależałoby mi na tym, żeby te biblioteki Logica dobrze zagrały jakąś gitarką, orientalnymi dźwiękami, akordeonem itp
No ale jestem dobrej myśli