Sterownik witrualny MIDI z możliwością rozdzielenia sygnału w zależności od kanału

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
ukaef
Kontakt:
Sterownik witrualny MIDI z możliwością rozdzielenia sygnału w zależności od kanału

Post autor: ukaef » piątek 25 lip 2014, 18:09

Ciężko dobrze zatytuować pytanie, więc sory, jeśli nie trafiłem. Poszukuję pod Windows 8 x64 wirtualnego sterownika lub innego rozwiązania, który rozwiąże ten problem:

- mam jeden kabel (pseudointefejs) MIDI, który ma jeden sterownik w systemie, aplikacje wykrywają go jako jedno urządzenie

- w programie w którym pracuję nie ma możliwości podpięcia MIDI w zależności od kanału

- potrzebuję więc sterownik, do którego podepnę MIDI z kabla, a ten sterownik utworzy dwa wirtualne urządzenia i w zależności od wybranego kanału wyśle sygnał do jednego urządzenia, lub drugiego

Jest coś takiego? Ktoś ogarnął takie podłączenie?

:)

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Re: Sterownik witrualny MIDI z możliwością rozdzielenia sygnału w zależności od kanału

Post autor: yaniki » sobota 26 lip 2014, 05:30

Potrzebny Ci będzie jakiś wirtualny port MIDI (np. http://www.nerds.de/en/loopbe30.html) i program umożliwiający przetwarzanie komunikatów MIDI on-the-fly - ja wykorzystałbym darmowy Pure-Data lub komercyjny MaxMSP (ten drugi ma nawet własne wirtualne porty)

ODPOWIEDZ