Problem z rejestracją Cubase 7 i uzyskaniem kody aktywacyjnego

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
DrummieJacob
Problem z rejestracją Cubase 7 i uzyskaniem kody aktywacyjnego

Post autor: DrummieJacob » poniedziałek 23 cze 2014, 11:58

Witam!

Piszę , albowiem mam problem z zarejestrowaniem Cubase 7. Temat może i gdzieś był wałkowany , ale nie mogę tego wykonać. Posiadam klucz USB eLicenser Steinberga, program eLicenser Center wykrył go . Zarejestrowałem się na stronie Steinberga , po czym wszedłem w zakładke My Steinberg , i wprowadziłem kod z klucza USB eLicenser. I tutaj mam problem, ilekroś wybieram oprogramowanie na stronie , w tym wypadku Cubase 7 to ponownie odsyła mnie do wprowadzenia kodu z klucza, który już wprowadziłem ..... Powiedźcie mi proszę , co dalej ? Nie mam zielonego pojęcia jak mam uzyskać kod aktywacyjny .

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Re: Problem z rejestracją Cubase 7 i uzyskaniem kody aktywacyjnego

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 23 cze 2014, 14:16

...Witam!
Piszę , albowiem mam problem z zarejestrowaniem Cubase 7. Temat może i gdzieś był wałkowany , ale nie mogę tego wykonać. Posiadam klucz USB eLicenser Steinberga, program eLicenser Center wykrył go . Zarejestrowałem się na stronie Steinberga , po czym wszedłem w zakładke My Steinberg , i wprowadziłem kod z klucza USB eLicenser. I tutaj mam problem, ilekroś wybieram oprogramowanie na stronie , w tym wypadku Cubase 7 to ponownie odsyła mnie do wprowadzenia kodu z klucza, który już wprowadziłem ..... Powiedźcie mi proszę , co dalej ? Nie mam zielonego pojęcia jak mam uzyskać kod aktywacyjny ...

Kupiles cubase 7 box czy przez stone o dostales kod ktory musisz wsprowadzic do elicensera wpisujesz kod i sciagasz licencje na elicenser, to wszystko :)
[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

DrummieJacob

Post autor: DrummieJacob » poniedziałek 23 cze 2014, 17:46

No właśnie taka sytuacja jest, że ja to dostałem od znajomego obraz z płyty mam tylko klucz USB Steinberga , i nie co robić dalej. Przy wersji LE robiło się tak że wpisywało się kod który był bezpośrednio w programie eLicenser po jego zainstalowaniu, podawało się go na stronie i wybierało się dowolną firmę potencjalnego interfejsu np. Yamaha i dostawało się kod. W tym przypadku tak nie ma.

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 23 cze 2014, 18:45

...No właśnie taka sytuacja jest, że ja to dostałem od znajomego obraz z płyty mam tylko klucz USB Steinberga , i nie co robić dalej. Przy wersji LE robiło się tak że wpisywało się kod który był bezpośrednio w programie eLicenser po jego zainstalowaniu, podawało się go na stronie i wybierało się dowolną firmę potencjalnego interfejsu np. Yamaha i dostawało się kod. W tym przypadku tak nie ma....

No to na co liczysz? kolega dal ci obraz plyty ma ci niby dzialac? Przeciez on ma licencje na kluczu, rece opadaja......
[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

DrummieJacob

Post autor: DrummieJacob » wtorek 24 cze 2014, 16:39

To jak ręce opadają , to czas je podnieść.... ;) kupiłem na stronie Cubase Elements 7 , i go zaktywowałem . Pytanie do użytkowników Cubase'a , mam interfejs 16 kanałowy i jak wchodzę w Device Setup to dwa pierwsze wejścia i dwa pierwsze wyjścia są aktywne , a reszta jest nieaktywna ? chcę coś nagrać na kilka śladów i jak to mam zrobić żeby włączyć te pozostałe ? Prosze o pomoc

Awatar użytkownika
Jarut

Post autor: Jarut » środa 25 cze 2014, 20:30

...To jak ręce opadają , to czas je podnieść.... ;) kupiłem na stronie Cubase Elements 7 , i go zaktywowałem . Pytanie do użytkowników Cubase'a , mam interfejs 16 kanałowy i jak wchodzę w Device Setup to dwa pierwsze wejścia i dwa pierwsze wyjścia są aktywne , a reszta jest nieaktywna ? chcę coś nagrać na kilka śladów i jak to mam zrobić żeby włączyć te pozostałe ? Prosze o pomoc...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

wciśnij F4 - tam sobie zdefiniujesz co skąd i gdzie

DrummieJacob

Post autor: DrummieJacob » czwartek 26 cze 2014, 18:21

OK już wiem jak ;) dzięki!

ODPOWIEDZ