Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
Petey
Reaper- kwantyzacja
Witam. Od jakiegoś czasu zmagam się z kwantyzacją w reaperze. Jestem jego nowym użytkownikie, Próbuje ją zdefiniować w taki sposób aby:
- nuty kwantyzowane były zaraz po nagraniu (automatycznie) (w sumie do tego już doszedłem)
- nuty zapisywane były jako "full level" czy jak kto woli, o wartości "127 velocity"
- nuty po nagraniu miały taką samą długość (np. długość hihatów równa była 1/16) tak jak we wtyczkach Guru czy Geist.
Pomożecie?
Pozdrawiam serdecznie
-
kay - Posty:9
autor: kay » poniedziałek 09 cze 2014, 23:00
...
Witam. Od jakiegoś czasu zmagam się z kwantyzacją w reaperze. Jestem jego nowym użytkownikie, Próbuje ją zdefiniować w taki sposób aby:
- nuty kwantyzowane były zaraz po nagraniu (automatycznie) (w sumie do tego już doszedłem)
- nuty zapisywane były jako "full level" czy jak kto woli, o wartości "127 velocity"
- nuty po nagraniu miały taką samą długość (np. długość hihatów równa była 1/16) tak jak we wtyczkach Guru czy Geist.
Pomożecie?
Pozdrawiam serdecznie...
velocity podciągnij ręcznie zaznaczając wszystkie w wbudowanym edytorze midi reapera (5 sekund)
a taka sama długość nut to opcja "quantize notes off" bodajż :P
-
Petey
Właśnie chodzi mi o to aby po nagraniu motywu wszystko działo się automatycznie. Zależy mi na komforcie pracy:)