Wavelab Elements 7 trial - problem z pobraniem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Kiełbik
Wavelab Elements 7 trial - problem z pobraniem

Post autor: Kiełbik » czwartek 28 lis 2013, 22:21

Steinberg dołącza do Cubase Elements 7 licencję na trial Wavelab Elements 7. Na dołączonych płytach nie ma instalera, jest link do ściagnięcia. Problem w tym że przekierowuje on na stronę z informacją że plik został usunięty i nic nie ściągnę. I że mogę sobie poczekać że może kiedyś tu umieszczą wersję trial ale wersji 8. Nawet jak poczekam to czy numer licencja dołączony do cubase elements dla wersji Wavelab elements 7 będzie działał z wersją 8? Steinberg mi nie odpowie bo nie dopuszcza do jakiegokolwiek ze sobą kontaktu. Firma (notabene Yamaha) która zajmuje się w Polsce produktami steinberga powiedziała mi tyle co ja wiem że steinberg usuną tą wersję z serwera i milczy na wszelkie inne pytania. W necie nigdzie nie idzie znaleźć tego instalera.
Czy steinberg zawsze sobie takie jaja robi? Żeby nie można było się w firmie skontaktować z kimś kompetentnym... Czemu tak utrudniają możliwość przetestowania swojego oprogramowania. Strzelają sobie w stopę.
Może ktoś z Was ma pomysł jak go ściagnąć. Albo gdzie uzyskać informację. Licencję mam na karcie z Cubase Elements.
W sumie to już mam dosyć tej firmy. Miał bym prośbę o poradę czy jest jakiś dobry program dla MacOSX podobnej klasy jak WaveLaba Elements którego trial można przetestować przed zakupem. n-Track odpada bo uszkadza AnalogLab. Właśnie dlatego zależało mi na WaveLabie Elements bo z eLicenserem mogę korzystać na stacjonarnym i laptopie. Ale ja w ciemno nie kupię Elementsa.

Zbynia

Re: Wavelab Elements 7 trial - problem z pobraniem

Post autor: Zbynia » czwartek 28 lis 2013, 23:12

Kiełbik

Post autor: Kiełbik » czwartek 28 lis 2013, 23:38

...w czym problem?
http://www.steinberg.net/en/support/downloads/download_wlel700.html

klik i się pobiera...

To jest instaler pełnej wersji. Mi chodzi o instaler wersji trial. Chcę przetestoweć przed kupnem.

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 29 lis 2013, 12:42

"WaveLab 7 Trial is available for download (PC 390 MB, Mac 495 MB) from our online customer portal  MySteinberg or on CD from your dealer — free of charge, of course. To activate the software, you require an activation code which you can request from within MySteinberg."

Kolega posiada konto MySteinberg - bo normalnie jest dostęp tylko do wersji 8

Cóż linki wieczne nie są podobnież jak utrzymywanie dostępu do starych wersji

Kiełbik

Post autor: Kiełbik » piątek 29 lis 2013, 16:49

..."WaveLab 7 Trial is available for download (PC 390 MB, Mac 495 MB) from our online customer portal  MySteinberg or on CD from your dealer — free of charge, of course. To activate the software, you require an activation code which you can request from within MySteinberg."

Kolega posiada konto MySteinberg - bo normalnie jest dostęp tylko do wersji 8
Cóż linki wieczne nie są podobnież jak utrzymywanie dostępu do starych wersji...

Proszę Ciebie żebyś dokładnie przeczytał co napisałem i o co mi chodzi. Kompletnie nie o to mi chodzi na co mi odpowiadasz. Nie chodzi mi o WaveLab 7 Trial ale o WaveLab Elements 7 Trial. To dwa różne programy. Posiadam konto MySteinberg to wynika z mojego postu gdzie napisałem że zakupiłem Cubase Elements 7.
Twierdzisz że link wiecznie nie może być na stronie. Przepraszam a kiedy ukazał się Cubase Elements 7? Raptem dwa czy trzy miesiące temu ja go kupiłem miesiąc temu a w nim na karcie jest wydrukowana licencja na WaveLab Elements 7 Trial (nie WaveLab 7 Trial - co sugerujesz cały czas). Dają licencję na program którego nie można ściągnąć bo nie będą wiecznie go trzymać na serwerze??? Nonsens no nie? Na płycie z Cubase Elements 7 jest link do pobrania instalera WaveLab Elements 7 Trial, jak już napisałem link nie powoduje pobrania instalera ale przekierowuje na stronę z komunikatem że plik z WaveLab Elements 8 Trial może kidyś zostanie udostępniony. No właśnie WaveLab Elements 8 Trial a ja mam wydrukowaną licencję na WaveLab Elements 7 Trial więc nawet jak udostępnią WaveLab Elements 8 Trial to z moją licencją na WaveLab Elements 7 Trial i tak nie uruchomię programu dlatego potrzebuję instaler na WaveLab Elements 7 Trial. Rozumiesz? Może skomplikowane ale nie wiem jak to powiedzieć żebyś zrozumiał że mi nie chodzi o WaveLab 7 Trial ale o WaveLab Elements 7 Trial. Oficjalnie triale takich wersji są dołączane wyłącznie do pełnych programów na płycie albo w postaci linku do ściągnięcia. Normalnie nie można ich od tak sobie ściagnąć.Trzeba mieś specjalną licencję. Instaler dla WaveLab 7 czy 8 Trial to jest zupełnie inny program niż WaveLab Elements 7 czy 8 Trial Ale jak steinberg tak traktuje klientów.... A planowałem w przyszłości kupić pełnego Cubase....

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 29 lis 2013, 17:25

OK

a pisałes do suportu steinberga?

Kiełbik

Post autor: Kiełbik » piątek 29 lis 2013, 19:25

...OK
a pisałes do suportu steinberga?...

Do samego steinberga się nie da. Nigdzie nie ma emaila bezpośredniego do steinberga. Odsyłają do dystrybutora w danym kraju. W Polsce jest nim Yamaha. Jak już napisałem jedynie stwierdzili to co już wiedziałem, że instalatora nie ma na serwerze I dalej się już nie chcą odezwać. Rozumie że steinberg ma w dupie użytkowników programów Elements i musieli się skupić nad Cubase 7.5 ale niemożliwość skontaktowania się bezpośredniego z nimi odrzuca od nich na kilometr. Tym bardziej że ich produkty nieproblematycznymi nie są

Awatar użytkownika
miro5530

Post autor: miro5530 » piątek 29 lis 2013, 19:30

A planowałem w przyszłości kupić pełnego Cubase....

Jeśli taki problem ma być głównym argumentem na nie, który spowoduje, że nie kupisz pełnej wersji Cubase
to gratuluję sposobu myślenia.
Steinberg i Yamaha idą do przodu i dla tego aktualnie promowane produkty to Cubase 7.5 Wavelab 8 Nuendo 6 itd.

A jak już koniecznie chcesz się cofać i upierasz sie przy Wavelab el7 to pobierz go z tąd:
http://wavelab-elements.software.informer.com/download/
Wujek google mi to wyszukał.

Nie chodzi mi o WaveLab 7 Trial ale o WaveLab Elements 7 Trial. To dwa różne programy...

To ten sam program tylko inne wersje. Elements jest okrojoną, która nie ma wszystkich funkcji i wtyczek
co pełna.

Tu masz dla przykładu porównanie Wavelab8 z Wavelab Elements8

http://www.steinberg.net/fileadmin/files/PRODUCTS/Wavelab/Generation_8/WaveLab/PDF/WaveLab_—_List_of_included_VST_3_plug-ins.pdf

http://www.steinberg.net/fileadmin/files/PRODUCTS/Wavelab/Generation_8/WaveLab/PDF/Brochure_WaveLab8_GBD_webversion.pdf

Awatar użytkownika
raflezjak
Kontakt:

Post autor: raflezjak » piątek 29 lis 2013, 19:45

http://wavelab-elements.software.informer.com/7.0/

Latest version 7.2.1.600

czy może szukasz tego? można pobrać bezpośrednio instalkę 200MB
BCR-2000, PCR-500, UMA25s, Roland D-10, Yamaha RM1X, Yamaha SU 700, Yamaha A3000, Roland MC-303, Kaossilator, Exar SM07, Crumar Multiman-S(w rozsypce), Behringer MS40, Renoise.

Kiełbik

Post autor: Kiełbik » piątek 29 lis 2013, 20:01

...A planowałem w przyszłości kupić pełnego Cubase....Jeśli taki problem ma być głównym argumentem na nie, który spowoduje, że nie kupisz pełnej wersji Cubase to gratuluję sposobu myślenia.Steinberg i Yamaha idą do przodu i dla tego aktualnie promowane produkty to Cubase 7.5 Wavelab 8 Nuendo 6 itd.A jak już koniecznie chcesz się cofać i upierasz sie przy Wavelab el7 to pobierz go z tąd:http://wavelab-elements.software.informer.com/download/Wujek google mi to wyszukał. Nie chodzi mi o WaveLab 7 Trial ale o WaveLab Elements 7 Trial. To dwa różne programy...To ten sam program tylko inne wersje. Elements jest okrojoną, która nie ma wszystkich funkcji i wtyczek co pełna. Tu masz dla przykładu porównanie Wavelab8 z Wavelab Elements8 http://www.steinberg.net/fileadmin/files/PRODUCTS/Wavelab/Generation_8/WaveLab/PDF/WaveLab_—_List_of_included_VST_3_plug-ins.pdf http://www.steinberg.net/fileadmin/files/PRODUCTS/Wavelab/Generation_8/WaveLab/PDF/Brochure_WaveLab8_GBD_webversion.pdf...

Problemem jest podejście steinberga do supportu. Nie musisz mnie pouczać. Wszystko co mówisz dobrze wiem. Ja tylko prosiłem o pomoc bo chciałem przetestować tą prostszą wersję WaveLab Elements Pewnie Ciebie stać na kupowanie oprogramowania w ciemno. Mnie nie stać A jak już koniecznie chcesz się cofać i upierasz sie przy Wavelab el7 to pobierz go z tąd: http://wavelab-elements.software.informer.com/download/ I co z tym można zrobić. Podejrzana strona z której ściągamy plik wavelab_elements_win_patcher_7.2.1.600.exe czyli update które można ściągnąć ze strony steinberga i plikiem instalacyjnym wersji trial nie jest ale updatem Przeczytaj dokładnie wątek od początku. Przede wszystkim mówiłem o wersji dla Mac. Jasne że chciałem kupić najnowszą wersję 8. Problem w tym że z Cubase Elements 7 dostałem licencję na wersję WaveLab Elements 7. Nawet jak się ukaże trial wersji 8, ta licencja pewnie nie będzie z nią działać. Pomiędzy wersją 7 a 8 nie ma aż tak wielu różnic żebym mógł na podstawie wersji 7 ocenić tą wersję programu. Kompletnie nie zrozumiałeś wątku.

(Post edytowany przez Admina w dniu 29/11/2013)

ODPOWIEDZ