Witam,
Mam program pro tools 10 oraz interfasce quad capture, podczas nagrywania lub słuchania, dźwięk się zacina na 1-3 sekund i leci dalej, z czym zwiazany jest prbolem? czy to brak jakiś sterowników?
pozdrawiam
Witam,
Mam program pro tools 10 oraz interfasce quad capture, podczas nagrywania lub słuchania, dźwięk się zacina na 1-3 sekund i leci dalej, z czym zwiazany jest prbolem? czy to brak jakiś sterowników?
pozdrawiam
...
Witam,
pozdrawiam...
czesc! Sprawdz najpierw jak masz ustawione sterowniki, buffor size, host processors, delay compensation engine. Powodzenia :)
...
...
Witam,
pozdrawiam...
czesc! Sprawdz najpierw jak masz ustawione sterowniki, buffor size, host processors, delay compensation engine. Powodzenia :)
...
witam, a mógłbyś mi powiedzieć gdzie to moge sprawdżić??
W opcjach Pro Toolsa. Rozumiem ze do intrukcji obslugi zarówno sprzetu jak i programu nei zaglądałes?
...
W opcjach Pro Toolsa. Rozumiem ze do intrukcji obslugi zarówno sprzetu jak i programu nei zaglądałes?...
buffer size 256 samples
host procesor: 1 procesor (moge zmienić na 2 procesory)
delay compensation engine ustawione mam na none, (moge dać short 1023 samples, long 4095 samples i max 16383 samples.
...
...
W opcjach Pro Toolsa. Rozumiem ze do intrukcji obslugi zarówno sprzetu jak i programu nei zaglądałes?...
buffer size 256 samples
delay compensation engine ustawione mam na none, (moge dać short 1023 samples, long 4095 samples i max 16383 samples.
...
daj na max i sprawdz czy dalej sie zacina.
...
...
...
buffer size 256 samples
...
daj na max i sprawdz czy dalej sie zacina.
...
witam, ustawiłem wszystko tak jak mówiłeś, i zacieło się narazie 3 razy w ciągu godziny, więc i tak jest lepiej, z czym jeszcze może być problem?
pozdrawiam
Sprawdź dysk (smart i czy nie występują błędy) i sprawdź czy może jakas usluga w tle nie obciąża dysku czy procesora za bardzo
Ram ani procesor nie beda miały wpływu na tak długie zacinki - co najwyzej mogłyby powodować trzaski (procesor)