Co się stało z Adobe Audition?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
szuby
Co się stało z Adobe Audition?

Post autor: szuby » czwartek 07 mar 2013, 23:55

Nie wiem co sie mi stalo z adobe audition3.. gram zaraz koncert i nie wiem jak to naprawić...!!!

Mianowicie... wszystko jest ok, a gdy eksportuję to podkład jest jakby cichszy i w edit to widać nawet na rozrysie ze jest duzo ciszej niz w ogyginale... probowalem sprawdzic czy cos moze jest ustawione jakis limiter w master ale nie ma i nie wiem jak to naprawic pomocy prosze, chociaz moze to jest banalne nie wiem jak sie z tym uporac

szuby

Re: Co się stało z Adobe Audition?

Post autor: szuby » czwartek 07 mar 2013, 23:57

...Nie wiem co sie mi stalo z adobe audition3.. gram zaraz koncert i nie wiem jak to naprawić...!!!

Mianowicie... wszystko jest ok, a gdy eksportuję to podkład jest jakby cichszy i w edit to widać nawet na rozrysie ze jest duzo ciszej niz w ogyginale... probowalem sprawdzic czy cos moze jest ustawione jakis limiter w master ale nie ma i nie wiem jak to naprawic pomocy prosze, chociaz moze to jest banalne nie wiem jak sie z tym uporac...

Dodam też że do dziś rana wszystko było ok, nie wiem co się stało...

laik666

Post autor: laik666 » piątek 08 mar 2013, 12:45

AA lubi strzelac fochy szczegolnie jak nie masz kupionego tylko z crackiem. Popatrz w usyawieniach komputera czy jakis suwak nie jest zle ustawiony i w AA zaznacz karte dzwiekowa etc. Ewentualnie podglos na mikserze . Jak nic Ci nie pomoze i nie zadowoli to po prostu przeinstaluj lub kliknij zeby przywrocilo do ustawien domyslnych 

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 08 mar 2013, 14:40

...
AA lubi strzelac fochy szczegolnie jak nie masz kupionego tylko z crackiem. Popatrz w usyawieniach komputera czy jakis suwak nie jest zle ustawiony i w AA zaznacz karte dzwiekowa etc. Ewentualnie podglos na mikserze . Jak nic Ci nie pomoze i nie zadowoli to po prostu przeinstaluj lub kliknij zeby przywrocilo do ustawien domyslnych ...

kolego jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to milcz

nalezy sprawdzić ścieżke jaką pokonuje sygnał do odsłuchu(skoro jest dobrze) i do renderingu (skoro jest za cicho)

skad jest brany sygnał do renderingu i jaki ma poziom

zwykły banalny problem z ustawieniami

szuby

Post autor: szuby » sobota 09 mar 2013, 01:07

......AA lubi strzelac fochy szczegolnie jak nie masz kupionego tylko z crackiem. Popatrz w usyawieniach komputera czy jakis suwak nie jest zle ustawiony i w AA zaznacz karte dzwiekowa etc. Ewentualnie podglos na mikserze . Jak nic Ci nie pomoze i nie zadowoli to po prostu przeinstaluj lub kliknij zeby przywrocilo do ustawien domyslnych ... 

kolego jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to milcz

nalezy sprawdzić ścieżke jaką pokonuje sygnał do odsłuchu(skoro jest dobrze) i do renderingu (skoro jest za cicho)
skad jest brany sygnał do renderingu i jaki ma poziom
zwykły banalny problem z ustawieniami...

powiem tak, wszystko mam dobrze z suwakami raczej.. sprawdzałem tysiąc razy...
odkryłem, że jak jest coś np. w 2 ścieżkach wokal i bit to jest ok po eksporcie, a jak np. jest więcej ścieżek, np. przetnę bit i wsadze 2 połowę na inną ścieżkę to robi się ten problem że po eksporcie jest jakby o 3db cieszej... popsrostu podgłaszam to w mikserze i jest wtedy ok, ale nie podoba mi się takie wyjście z sytuacji.. albo to wina windowsa 8 albo nie wiem co się mogło stać, już nad hypersonikiem się namęczyłem i poddałem, ale o Adobe nie podejrzewałem takich problemów, będę próbował dalej może znajdę co to za problem

ODPOWIEDZ