NI FM8 - problemy z zapisem presetów

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
klops3000
NI FM8 - problemy z zapisem presetów

Post autor: klops3000 » czwartek 27 wrz 2012, 07:13

Od niedawna miewam problem z FM8 i nie mam pojęcia co może go powodować...

Długo siedziałem by wykręcić pewien bardzo porządany motyw no i w końcu się udało,radości nie było końca - jednak kiedy zapisałem cały projekt (FL10) a następnie preset instrumentu przy następnym odpaleniu projektu wtyczka oszalała... Kiedy tworzyłem nowy projekt i chciałem wgrać sam preset to samo. Wcześniej nie miałem z tą wtyczką podobnych problemów - niewiem czy przyczyną może być to że owy preset był dosyć skomplikowany ? programistą raczej nie jestem... wcześniej zapisywałem dosyć proste motywy i nie miewałem takich akcji.

Sam niewiem jak to dokładnie opisać...po ponownym odpaleniu projektu czy to samego presetu dźwięk w FM zaczyna cały czas dziwnie rezonować,nawet kiedy wyzeruję (init) wtyczkę dźwięk szaleje,całość trochę brzmi jakby była przepuszczona przez filr ze sporym rezonansem i przesterowana a dzieje się tak tez kiedy wyrzucę wszelakie efekty...

Trochę się zesłościłem bo siedziałem nad wspomnianym motywem dosyć ładny kawał czasu i udało mi się go wręcz idealnie odtworzyć a tu taki klops Frown

Awatar użytkownika
Yayaya

Re: NI FM8 - problemy z zapisem presetów

Post autor: Yayaya » czwartek 27 wrz 2012, 16:12

...Od niedawna miewam problem z FM8 i nie mam pojęcia co może go powodować...
Długo siedziałem by wykręcić pewien bardzo porządany motyw no i w końcu się udało,radości nie było końca - jednak kiedy zapisałem cały projekt (FL10) a następnie preset instrumentu przy następnym odpaleniu projektu wtyczka oszalała... Kiedy tworzyłem nowy projekt i chciałem wgrać sam preset to samo. Wcześniej nie miałem z tą wtyczką podobnych problemów - niewiem czy przyczyną może być to że owy preset był dosyć skomplikowany ? programistą raczej nie jestem... wcześniej zapisywałem dosyć proste motywy i nie miewałem takich akcji.
Sam niewiem jak to dokładnie opisać...po ponownym odpaleniu projektu czy to samego presetu dźwięk w FM zaczyna cały czas dziwnie rezonować,nawet kiedy wyzeruję (init) wtyczkę dźwięk szaleje,całość trochę brzmi jakby była przepuszczona przez filr ze sporym rezonansem i przesterowana a dzieje się tak tez kiedy wyrzucę wszelakie efekty...
Trochę się zesłościłem bo siedziałem nad wspomnianym motywem dosyć ładny kawał czasu i udało mi się go wręcz idealnie odtworzyć a tu taki klops Frown...

A czy próbowałeś odpalić wtyczkę w wersji standalone i tam załadować preset? Jak tam działa, to obwiniałbym hosta.

ODPOWIEDZ