Reaper - problem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Neroese
Reaper - problem

Post autor: Neroese » wtorek 12 cze 2012, 14:48

Witam. Posiadam Reapera w wersji 3.52. Pojawił mi się w nim ostatnio taki problem - ładując jakiś sampler (np. ApTrigga apulsoft) wszstko gra. Po zapisaniu i wczytaniu projektu w samplerze nie ma sampla:/ I to nie działa tylko w tym, bo w innych jest podobna sytuacja.

Jakieś sugestie?

Awatar użytkownika
dr_After
Kontakt:

Re: Reaper - problem

Post autor: dr_After » środa 13 cze 2012, 08:59

...
Witam. Posiadam Reapera w wersji 3.52. Pojawił mi się w nim ostatnio taki problem - ładując jakiś sampler (np. ApTrigga apulsoft) wszstko gra. Po zapisaniu i wczytaniu projektu w samplerze nie ma sampla:/ I to nie działa tylko w tym, bo w innych jest podobna sytuacja.

Jakieś sugestie?...

Tak, na liście VSTi wybierz sampler, kliknij prawym klawiszem myszy i zaznacz opcję "Save state as VST bank".

Może też być tak, że masz gdzies w preferencjach (Preferences> Plugin > Compatibility) zaznaczona opcję "disable saving full plugin state". Ona nie jest rekomendowana.

Generalnie to trochę na dwoje babka wróżyła:

- wyłączając zapisywanie stanu pluginów dostajemy problem, ktory opisales

- problem ten może też czasem pojawiać się przy samplerach, gdy wybierzesz opcję "save minimal undo state"

- gdy wybierzesz, by zapisywal stan pluginu jako VST bank wszystko dziala jak nalezy, ale przy wielokrotnym undo moze zdarzyc sie,. ze plugin będzie chcial przeladowac caly bank. Jak masz takich pluginow dziesiec to zamiast szybkiego undo możesz iść na kawę...

Awatar użytkownika
Neroese

Re: Reaper - problem

Post autor: Neroese » środa 13 cze 2012, 17:14

Tak, na liście VSTi wybierz sampler, kliknij prawym klawiszem myszy i zaznacz opcję "Save state as VST bank".

Może też być tak, że masz gdzies w preferencjach (Preferences> Plugin > Compatibility) zaznaczona opcję "disable saving full plugin state". Ona nie jest rekomendowana.

Generalnie to trochę na dwoje babka wróżyła:

- wyłączając zapisywanie stanu pluginów dostajemy problem, ktory opisales

- problem ten może też czasem pojawiać się przy samplerach, gdy wybierzesz opcję "save minimal undo state"

- gdy wybierzesz, by zapisywal stan pluginu jako VST bank wszystko dziala jak nalezy, ale przy wielokrotnym undo moze zdarzyc sie,. ze plugin będzie chcial przeladowac caly bank. Jak masz takich pluginow dziesiec to zamiast szybkiego undo możesz iść na kawę......

Ooo, dzięki. To pierwsze już miałem zaznaczone, to drugie musiałem chyba z Ciekawości odchaczyć. Dzięki jeszcze raz:)

ODPOWIEDZ