Kaossilator Pro - problem z ładowaniem wave
czy ktos moze mi pomóc?
Re: Kaossilator Pro - problem z ładowaniem wave
czy ktos moze mi pomóc?...
--------------------------------------
Witaj, myślę że najlepiej będzie jeśli zmienisz forum bo tutaj niczego się nie dowiesz. W kółko jedne i te same tematy. To samo dotyczy gazety EiS – jedna wielka papierowa reklama… bo na sprzedawaniu marzeń najlepiej się zarabia. Proponuję poszukać informacji na innych forach, ponieważ tutaj nikt Ci nie udzieli adekwatnej odpowiedzi. Wiem to z autopsji…
Przesadzasz INES - nie pomyslałas że nikt może nie miec tego sprzetu na przykład?
Kolego jaka to karta?Bo kaosilator nie obsługuje SDHC i SDXC czyli tylko karty do 2GB pojemności.
Kwestia druga to nie lepiej skorzystac z USB i tak wrzucać pliki na kartę(nie wyciągac jej wogóle z korga?)
kwestia trzecia to drobny druczek w instrukcji :
For WAV files and AIFF files, the KAOSSILATOR PRO will recognize only files whose name consists of a two-digit number with a file extension, such as “00.wav” or “99.aif.” If .wav and .aif files with the same two-digit number exist, the WAVE file will take
priority
...mam pytanie,mam problem z odczytywaniem wave i aiff z karty sd w kaossilatorze pro,zrobilem wszystko zgodnie z instrukcją,sformatowalem karte w kaossilatorze,po czym wlozylem do kompa i widzi tą kartę jako zewnetrzny dysk,zrzucam wave na ta kartę,ale nic nie widzi kaossilator,nie chce wczytywac tych wave...
czy ktos moze mi pomóc?...
Witam jestem tutaj nowy ale tak sie składa że akurat posiadam korga kaossilator pro i jak widzialem w innych tematach stwierdzenia typu "ten korg to gadzet nie da sie na nim nic zrobic" lub " droga zabawka która nic nie oferuje" to nawet nie chcialo mi sie tego komentowac. Uwazam ze pisza to ludzie albo nie majacy najmniejszej wiedzy na jego temat albo poprostu ludzie kotrzy nie maja w sobie wytarczająco inwencji twórczej żeby na nim pracowac.
Widze ze jestes również (jak ja) szczęśliwym posiadaczem korga niestey nie wiem dokladnie jak Ci pomoc napisz cos wiecej czy na karte wrzucasz "swoje" wavey?? Ja nie miałem problemu z odczytaniem czegokolwiek a nawet nie formatowalem arty w korgu.przede wszystkim zobacz jaki masz typ karty bo producent podaje że korg nie jest kompatybilny z kartami typu SDHC i SDXC z tego co mi wiadomo. Po drugie do ładowania sampli na korga lepiej użyć software'u który jest dostępny na stronie producenta za darmo wraz z opisem jak go zsynchronizowac w pc ( ewentualnie youtube ma tez kilka filmików). Wydaje mi się że twoim problemem bedzie raczej dlugość loopa bo wnioskuje ze wlasnie lopy wrzucasz na karte . Ściągnij Kaossilator pro Editor ze strony korga i zobacz przez software powinno pomóc.
Daj znać jak poszło Pozdrawiam