Windows 7 Home Premium - jak zoptymalizować pod audio?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
lukashhh1
Windows 7 Home Premium - jak zoptymalizować pod audio?

Post autor: lukashhh1 » wtorek 06 gru 2011, 11:43

Witam, zanim temat zostanie usunięty, dodam ze nie znalazłem odpowiedzi na forum, która by mnie usatysfakcjonowała.

Czy jest gdzieś w sieci schemat, jak zoptymalizować W7 pod audio i DAW-y?

Wiem, że wielu producentów oprogramowania i interfejsów mówi to wyłaczeniu  trybu oszczedzania energii, wylaczeniu zbednych portów i urzadzen ( dodam, ze W7 bedzie na kompie stacjonarnym ),

bardziej chodzi mi o wyłacvzenie zbednych usług systemowych i sieciowych.

Pomoże ktoś?

Pozdro

[addsig]
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.

Awatar użytkownika
KAFEL

Re: Windows 7 Home Premium - jak zoptymalizować pod audio?

Post autor: KAFEL » wtorek 06 gru 2011, 12:40

Boże, znowu to samo. Najpierw Google i wyniki a potem w wynikach np. takie lub takie lub masa innych.

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 06 gru 2011, 14:57

Nie zrobiłem nic prócz wyłączenia indeksowania, ustawienia na sztywno pliku wymiany i wyłączenia punktów przywracania systemu...nie ma to sensu

pokombinować można tylko jak jakiś interfejs na usb się kaszani ale i tak niewiele sie wykombinuje

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » wtorek 06 gru 2011, 15:50

...
Nie zrobiłem nic prócz wyłączenia indeksowania, ustawienia na sztywno pliku wymiany i wyłączenia punktów przywracania systemu...nie ma to sensu

pokombinować można tylko jak jakiś interfejs na usb się kaszani ale i tak niewiele sie wykombinuje...

Ja używam game booster-a który jest głównie do gier, ale i w tym wypadku się sprawdza bo na szybko włącza i wyłącza wiele usług.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

ODPOWIEDZ