WaveLab nie rozpoznaje nagrywarki...

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
filipgolarz
WaveLab nie rozpoznaje nagrywarki...

Post autor: filipgolarz » środa 24 wrz 2003, 13:50

To znowu ja i kolejny moj problem... Otoz mam Wavelab 4.01b i nie rozpoznaje mi mojej nowej nagrywarki 'Lite-on LTR 52246s' co jest probowalem sciagnac update do nagrywarek ze strony steinberga ale to nic nie pomoglo... POMOCY!!!!
Lubię majsterkować

Awatar użytkownika
oneman

Re: WaveLab nie rozpoznaje nagrywarki...

Post autor: oneman » środa 24 wrz 2003, 14:03

...To znowu ja i kolejny moj problem... Otoz mam Wavelab 4.01b i nie rozpoznaje mi mojej nowej nagrywarki 'Lite-on LTR 52246s' co jest probowalem sciagnac update do nagrywarek ze strony steinberga ale to nic nie pomoglo... POMOCY!!!!...

.....Sometimes, a program can't find a driver because the signature of the CD-recorder is not registered. The reason can be:

a) A CD-recorder is newly available on the market while a CDR driver update is not yet available.

b) Sometimes, a manufacturer changes the signature of a CD-recorder without obvious reason.

c) A manufacuter X uses internally a device actually made by manufacturer Y, and we were not informed about the case.

If your Steinberg application does not recognize your CD-recorder, you can try the tool. There is no guarantee that it will solve your problem, but most of the time it will.

2) How to use it?

Run "Drvreg.exe"... the program displays a list of CD/CDR devices connected to your computer.

a) Right-click on the CD-recorder you need to have supported.

b) In the popup menu, select "Assign driver..."... A new dialog box appears...

c) In the "manufacturers" list, select the proper manufacturer. In the "models" list, select a device that you think is similar to yours (generally, a device produced in the same period). Then press OK.

From now on, your Steinberg program will use for your CD-burner the same driver used by the CD-burner you have selected in the list.

For your information, this tools simply modifies your registry at:

HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\VOB\\CDRAPP\\Writer

to cytat z instrukcji WaveLaba

Zmienia się to klikając w start->programy->Steinberg->WaveLab->VOB DriverReg.

Wybiera sie tam z listy driverow odpowiedni driver dla nagrywarki

Awatar użytkownika
filipgolarz

Post autor: filipgolarz » środa 24 wrz 2003, 14:15

uruchamialem ten program ale nie wyswietla mojej nagrywarki.... wiec nie wiem co innego moze pomoc...
Lubię majsterkować

Awatar użytkownika
oneman

Post autor: oneman » środa 24 wrz 2003, 14:42

...uruchamialem ten program ale nie wyswietla mojej nagrywarki.... wiec nie wiem co innego moze pomoc......

uruchomic to nie wszystko, trzeba jeszcze recznie poprzestawiac sterowniki.

jesli nie dziala to sciagnij najnowszy ASPI driver - http://www.adaptec.com/worldwide/common/searchresults.html?sess=no&language=English+US

oraz ASAPI update ze stron Steinberga

Awatar użytkownika
oneman

Post autor: oneman » środa 24 wrz 2003, 14:45

jesli nie dziala to sciagnij najnowszy ASPI driver - http://www.adaptec.com/worldwide/common/searchresults.html?sess=no&language=English+US

sorry podalem zly link - ma być: http://www.adaptec.com/worldwide/support/driverindex.html?sess=no&source=menu

potem wpisz recznie w wyszukiwanie "ASPI"

Leff

Post autor: Leff » środa 24 wrz 2003, 18:27

A masz oryginalnego WaveLaba? Bo kraki często nie widzą nagrywarek:)

Pozdrawiam - Leff

Leff - Szczecin

Awatar użytkownika
Jackart

Post autor: Jackart » czwartek 25 wrz 2003, 13:46

...A masz oryginalnego WaveLaba? Bo kraki często nie widzą nagrywarek:)

Pozdrawiam - Leff

...

Ostatnio wiele problemów na tym forum próbuje się " rozwiązywać" w ten sposób. Nie zamierzam tu dyskutować o crackach itp. W każdym razie - stary - powiem Ci tylko g...... prawda. Problem jest stary, i nie ma nic do rzeczy czy Wavelab jest oryginalny czy nie. spotkałem się z tym zagadnieniem 2 lata temu Podczas użytkowania (wyobraź sobie legalnego) wavelaba 3.0 nie rozpoznał on nowozakupionej nagrywarki Yamaha...

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » czwartek 25 wrz 2003, 13:50

.

Ostatnio wiele problemów na tym forum próbuje się " rozwiązywać" w ten sposób. Nie zamierzam tu dyskutować o crackach itp. W każdym razie - stary - powiem Ci tylko g...... prawda. Problem jest stary, i nie ma nic do rzeczy czy Wavelab jest oryginalny czy nie. spotkałem się z tym zagadnieniem 2 lata temu Podczas użytkowania (wyobraź sobie legalnego) wavelaba 3.0 nie rozpoznał on nowozakupionej nagrywarki Yamaha... ...

No i mamy ten sam problem, Mojej Yamahy SCSI j wave lab nigdy nie widzial. slepak jeden ......
Pozdrawiam Ula :)

Awatar użytkownika
Jackart

Post autor: Jackart » czwartek 25 wrz 2003, 14:16

....

Ostatnio wiele problemów na tym forum próbuje się " rozwiązywać" w ten sposób. Nie zamierzam tu dyskutować o crackach itp. W każdym razie - stary - powiem Ci tylko g...... prawda. Problem jest stary, i nie ma nic do rzeczy czy Wavelab jest oryginalny czy nie. spotkałem się z tym zagadnieniem 2 lata temu Podczas użytkowania (wyobraź sobie legalnego) wavelaba 3.0 nie rozpoznał on nowozakupionej nagrywarki Yamaha... ...

No i mamy ten sam problem, Mojej Yamahy SCSI j wave lab nigdy nie widzial. slepak jeden ...... ...

No cóż... jego rozwiazanie znajdziesz 4 posty powyżej.

Awatar użytkownika
filipgolarz

Post autor: filipgolarz » niedziela 28 wrz 2003, 13:58

Ale wczesniej mialem starszy model nagrywarki LiteOn'a i mi rozpoznal.... czyli moze cos z nagrywarka jest nie tak....
Lubię majsterkować

ODPOWIEDZ