Cableguys - CurveCM wywala DAW
Mam następujący problem (mam nadzieję, że ktoś się już z nim spotkał:))
W najnowszej EiS na dołączonej płycie jest pełna wersja rewelacyjnego vsti curveCM.
Mój problm polega na tym, że wtyczka wywala mi DAW podczas ładowania na ślad midi abletona (ściągnałem do sprawdzenia z neta Cubase 5 i to samo) chainer przy włączaniu interfejsu graficznego wtyczki zgłasza błąd i się wyłącza...
Lekko zaskoczony całym faktem (bo posiadam jej skromniejszą wersję dodawaną wcześniej do gazety która działa ok.) postanowiłem sprawdzić czy wersja piracka będzie działać..
O dziwo z piratem nie ma najmniejszego problemu...
Proszę o pomoc bo bardzo mi sie podoba ten instrument, a nie chce używać pirata...
Mój system operacyjny to WinXP 32bit SP3...
Pozdrawiam
Re: Cableguys - CurveCM wywala DAW
W najnowszej EiS na dołączonej płycie jest pełna wersja rewelacyjnego vsti curveCM.
Witam!
Curve CM to nie jest pełna wersja tego vsti, tylko wersja okrojona spedjalnie dla czytelników czasopism muzycznych. A różnice są następujące:
1. Curve ma 3 oscylatory - Curve CM 2. które zawsze współdzielą "waveform", jednak można modulować Osc 2 Osc 1
2. Curve ma 4 LFO - Curve CM 1 LFO.
3.Oprócz obwiedni głośności Curve ma 2 obwiednie, które można dowolnie zagospodarować - Curve CM tylko 1.
Pozdrawiam
Witam!
Curve CM to nie jest pełna wersja tego vsti, tylko wersja okrojona spedjalnie dla czytelników czasopism muzycznych. A różnice są następujące:
1. Curve ma 3 oscylatory - Curve CM 2. które zawsze współdzielą "waveform", jednak można modulować Osc 2 Osc 1
2. Curve ma 4 LFO - Curve CM 1 LFO.
3.Oprócz obwiedni głośności Curve ma 2 obwiednie, które można dowolnie zagospodarować - Curve CM tylko 1.
Pozdrawiam...
Witam
Znam różnice pomiędzy tymi trzema wersjami...
Pytanie dotyczyło czegoś innego...
Pozdrawiam
...ale Ci odpowiedział haha :D
Z jaką roździelczością pracujeszz w abletonie? Są wtyczki które nie trawią powyżej 48 i się wywalają.
[addsig]
"W najnowszej EiS na dołączonej płycie jest pełna wersja rewelacyjnego vsti curveCM."
A jest jakaś okrojona wersja vsti Curve CM?
"Lekko zaskoczony całym faktem (bo posiadam jej skromniejszą wersję dodawaną wcześniej do gazety która działa ok.) postanowiłem sprawdzić czy wersja piracka będzie działać..
O dziwo z piratem nie ma najmniejszego problemu"
To i jest jakaś piracka wersja Curve CM?
hehe :) Chyba się czepiam, ale tak napisałeś, że nie byłem pewien czy zdajesz sobie sprawę jakie są różnice pomiędzy pełną wersją a wersją CM. która także jest wersją bardzo okrojoną. Ot i cała tajemnica :)
Pozdrawiam
A jest jakaś okrojona wersja vsti Curve CM?
"Lekko zaskoczony całym faktem (bo posiadam jej skromniejszą wersję dodawaną wcześniej do gazety która działa ok.) postanowiłem sprawdzić czy wersja piracka będzie działać.. O dziwo z piratem nie ma najmniejszego problemu"
To i jest jakaś piracka wersja Curve CM?
hehe :) Chyba się czepiam, ale tak napisałeś, że nie byłem pewien czy zdajesz sobie sprawę jakie są różnice pomiędzy pełną wersją a wersją CM. która także jest wersją bardzo okrojoną. Ot i cała tajemnica :)
Pozdrawiam...
................................
Spoko możliwe, że dałem dość zagmatwany opis:)
Mam 3 wersje:
1)taka zupełnie goła (bez matrycy itd)-działająca
2)wydanie Cm z matrycą (czyli z tego numeru) - nie działająca
3)piracka (full) - działajaca
To by było na tyle w sprawie wersji;)
Niemniej jednak dalej proszę o podanie możliwej przyczyny problemów z wersją CM..
Ps. Doinstalowałem pliki dll (do folderu windows>system 32, które potrzebne są do działania wtyczki (pisze o nich w opisie instalacji) i nadal nic...
Pozdrawiam