Cableguys - CurveCM wywala DAW

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Grief79
Cableguys - CurveCM wywala DAW

Post autor: Grief79 » środa 28 wrz 2011, 09:06

Witam
Mam następujący problem (mam nadzieję, że ktoś się już z nim spotkał:))
W najnowszej EiS na dołączonej płycie jest pełna wersja rewelacyjnego vsti curveCM.
Mój problm polega na tym, że wtyczka wywala mi DAW podczas ładowania na ślad midi abletona (ściągnałem do sprawdzenia z neta Cubase 5 i to samo) chainer przy włączaniu interfejsu graficznego wtyczki zgłasza błąd i się wyłącza...
Lekko zaskoczony całym faktem (bo posiadam jej skromniejszą wersję dodawaną wcześniej do gazety która działa ok.) postanowiłem sprawdzić czy wersja piracka będzie działać..
O dziwo z piratem nie ma najmniejszego problemu...
Proszę o pomoc bo bardzo mi sie podoba ten instrument, a nie chce używać pirata...
Mój system operacyjny to WinXP 32bit SP3...
Pozdrawiam

Doomy

Re: Cableguys - CurveCM wywala DAW

Post autor: Doomy » środa 28 wrz 2011, 09:27

W najnowszej EiS na dołączonej płycie jest pełna wersja rewelacyjnego vsti curveCM.

Witam!

Curve CM to nie jest pełna wersja tego vsti, tylko wersja okrojona spedjalnie dla czytelników czasopism muzycznych. A różnice są następujące:

1. Curve ma 3 oscylatory - Curve CM 2. które zawsze współdzielą "waveform", jednak można modulować Osc 2 Osc 1

2. Curve ma 4 LFO - Curve CM 1 LFO.

3.Oprócz obwiedni głośności Curve ma 2 obwiednie, które można dowolnie zagospodarować - Curve CM tylko 1.

Pozdrawiam

Grief79

Post autor: Grief79 » środa 28 wrz 2011, 14:31

...W najnowszej EiS na dołączonej płycie jest pełna wersja rewelacyjnego vsti curveCM.

Witam!

Curve CM to nie jest pełna wersja tego vsti, tylko wersja okrojona spedjalnie dla czytelników czasopism muzycznych. A różnice są następujące:

1. Curve ma 3 oscylatory - Curve CM 2. które zawsze współdzielą "waveform", jednak można modulować Osc 2 Osc 1

2. Curve ma 4 LFO - Curve CM 1 LFO.

3.Oprócz obwiedni głośności Curve ma 2 obwiednie, które można dowolnie zagospodarować - Curve CM tylko 1.

Pozdrawiam...

Witam

Znam różnice pomiędzy tymi trzema wersjami...

Pytanie dotyczyło czegoś innego...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » środa 28 wrz 2011, 16:33

...ale Ci odpowiedział haha :D

Z jaką roździelczością pracujeszz w abletonie? Są wtyczki które nie trawią powyżej 48 i się wywalają.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Doomy

Post autor: Doomy » środa 28 wrz 2011, 17:00

"W najnowszej EiS na dołączonej płycie jest pełna wersja rewelacyjnego vsti curveCM."

A jest jakaś okrojona wersja vsti Curve CM?

"Lekko zaskoczony całym faktem (bo posiadam jej skromniejszą wersję dodawaną wcześniej do gazety która działa ok.) postanowiłem sprawdzić czy wersja piracka będzie działać..
O dziwo z piratem nie ma najmniejszego problemu"

To i jest jakaś piracka wersja Curve CM?

hehe :) Chyba się czepiam, ale tak napisałeś, że nie byłem pewien czy zdajesz sobie sprawę jakie są różnice pomiędzy pełną wersją a wersją CM. która także jest wersją bardzo okrojoną. Ot i cała tajemnica :)

Pozdrawiam

Grief79

Post autor: Grief79 » czwartek 29 wrz 2011, 08:35

... "W najnowszej EiS na dołączonej płycie jest pełna wersja rewelacyjnego vsti curveCM."
A jest jakaś okrojona wersja vsti Curve CM?
"Lekko zaskoczony całym faktem (bo posiadam jej skromniejszą wersję dodawaną wcześniej do gazety która działa ok.) postanowiłem sprawdzić czy wersja piracka będzie działać.. O dziwo z piratem nie ma najmniejszego problemu"
To i jest jakaś piracka wersja Curve CM?
hehe :) Chyba się czepiam, ale tak napisałeś, że nie byłem pewien czy zdajesz sobie sprawę jakie są różnice pomiędzy pełną wersją a wersją CM. która także jest wersją bardzo okrojoną. Ot i cała tajemnica :)
Pozdrawiam...

................................

Spoko możliwe, że dałem dość zagmatwany opis:)
Mam 3 wersje:
1)taka zupełnie goła (bez matrycy itd)-działająca
2)wydanie Cm z matrycą (czyli z tego numeru) - nie działająca
3)piracka (full) - działajaca
To by było na tyle w sprawie wersji;)
Niemniej jednak dalej proszę o podanie możliwej przyczyny problemów z wersją CM..
Ps. Doinstalowałem pliki dll (do folderu windows>system 32, które potrzebne są do działania wtyczki (pisze o nich w opisie instalacji) i nadal nic...
Pozdrawiam

Grief79

Post autor: Grief79 » czwartek 29 wrz 2011, 08:51

Przepraszam za dublowanie postów, ale nie wiem jka tu edytować:/

ODPOWIEDZ