Witam. Od jakiegoś czasu zastanawiem się nad czymś orkiestrowym. Zależy mi, oczywiście na realizmie, ale jak to zwykle bywa na jakiegoś Cube-a mnie zwyczajnie nie stać.
Poszukałem trochę próbek w necie, ale nie wiele mi to dało, bo nie zawsze było mówione czy to SE czy SE plus czy inna potwora. Ostatnio w Trysound dodali tego SE, ale tu jest kolejny problem. Jestem niewidomy i w związku z tym, że do tego ichniego klienta jest wysyłane okno w formie obrazów programy odczytu ekranu nic nie dadzą. Próbowałemzrobić coś z kimś widzącym, ale tu z kolei pojawił się inny problem. Ten ktoś ma z komputerami nie wiele wspólnego. W efekcie prawdopodobnie nie miałem czytanego wszystkiego co jest na ekranie i np. nie wiem jak obsługiwać ten matrix. Jedyne co się usało toprzełączanie presetów, ale to też nie wiele dało, bo raz, że może to było efektowne, bo pod jednym rozbudowanym akordem miałem blachę, kotły, smyki i coś tam jeszcze i jakby nie o to mi chodzi no i przydałoby się obadać artykulacje i inne takie.
W każdym razie jeśli ktoś z forumowiczów posiada ww. soft oraz trochę czasu to byłbym wdzięczny za jakiś kontakt.
VSL Special Edition
Re: VSL Special Edition
Nie mam doświadczenia z programami do odczytu ekranu, w związku z tym ciężko mi jest się wypowiedzieć na temat czy Vienna będzie dobrym wyborem pod tym względem.
Polecam zainteresować się jeszcze East West Quantum Leap Symphonic Orchestra, w wersji Gold. Zestaw konkurencyjny, a moim zdaniem oferujący trochę więcej. Każdy instrument posiada również wygodne w użyciu zestawy klawiaturowe - gdzie artykulacje przełącza się przy pomocy klawiszy na klawiaturze midi. Do jego działania wymagany jest klucz sprzętowy iLok.
W razie pytań możesz się odezwać drogą mailową. Ewentualnie mógłbym wypróbować Viennę czy Symphonic Orchestra przy użyciu programu do odczytu, jaki zasugerujesz. Mój adres:
pietro at toya . net . pl
Pozdrawiam,
- Piotr
Polecam zainteresować się jeszcze East West Quantum Leap Symphonic Orchestra, w wersji Gold. Zestaw konkurencyjny, a moim zdaniem oferujący trochę więcej. Każdy instrument posiada również wygodne w użyciu zestawy klawiaturowe - gdzie artykulacje przełącza się przy pomocy klawiszy na klawiaturze midi. Do jego działania wymagany jest klucz sprzętowy iLok.
W razie pytań możesz się odezwać drogą mailową. Ewentualnie mógłbym wypróbować Viennę czy Symphonic Orchestra przy użyciu programu do odczytu, jaki zasugerujesz. Mój adres:
Pozdrawiam,
- Piotr
...Nie mam doświadczenia z programami do odczytu ekranu, w związku z tym ciężko mi jest się wypowiedzieć na temat czy Vienna będzie dobrym wyborem pod tym względem.
Pozdrawiam,
- Piotr
...
Co prawda dużo tu nie pomogę, ale całkowicie nie zgadzam się by east west (zwłaszcza gold) był konkurencyjny w stosunku do vsl. Nie wypuszczono do tej pory na rynek pakietu orkiestrowego dorownujacego vsl,special edition itd. Jednak skoro i tak koledze nie pomogę, to się już nie będe wcinał
Pozdro
Pozdrawiam,
- Piotr
...
Co prawda dużo tu nie pomogę, ale całkowicie nie zgadzam się by east west (zwłaszcza gold) był konkurencyjny w stosunku do vsl. Nie wypuszczono do tej pory na rynek pakietu orkiestrowego dorownujacego vsl,special edition itd. Jednak skoro i tak koledze nie pomogę, to się już nie będe wcinał
Pozdro
...
Pozdro...
....
Widac, ze male masz doswiadczenie z ww bibliotekami ;). Z tego co widze po innym watku, swojego VSL Special Edition, ktorego sciagnales z torrenta nie udalo Ci sie nawet rozpakowac, i tu juz sie wypowiadasz w taki autorytatywny sposob na temat porownania jednego z drugim ;).
Poadrawiam,
- Piotr