Witam! Mam pytanko do obcykanych w temacie cubase. A mianowicie: tworzę sobie ścieżkę audio na którą wtawiam sobie sampel (np. stopy "A"). Koncze kawałek i stwierdzam, że chcę tą stopę zamienić na inną. Czy jest możliwe za jednym zamachem zamiana na scieżce wszystkich sampli "A" na sample "B"?
Cubase 5 - podmiana plików audio
- Soundscape
- Kontakt:
Re: Cubase 5 - podmiana plików audio
Oj, dopisuję się tutaj. Dotychczas robiłem to manualnie i jest to mocno upierdliwe. Za dużo papierosów przy tym idzie...
To tylko hipoteza na szybko, bo nie mam teraz jak sprawdzić - podmienić plik audio na inny o tej samej nazwie (zachować sobie oryginał w innej lokacji)? Ważne żeby atak był ten sam. W PC'towym Logic'u działało.
...
To tylko hipoteza na szybko, bo nie mam teraz jak sprawdzić - podmienić plik audio na inny o tej samej nazwie (zachować sobie oryginał w innej lokacji)? Ważne żeby atak był ten sam. W PC'towym Logic'u działało....
Dąłączam się do pytania! Podmiana pliku audio i zmiana jego nazwy w magazynie to nadal uciążliwa robota... W Acidzie mozna poprostu przeciągnąć żądany plik na docelową ścieżkę i wszystkie sample na niej zostają automatycznie podmienione... W ciągu sekundy można obadac jak brzmi muza z tym czy tamtym samplem. W cubase takie coś nie działa...