Problem z E-mu 1616m PCIe i asio4all

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
keyzone
Problem z E-mu 1616m PCIe i asio4all

Post autor: keyzone » wtorek 26 kwie 2011, 16:46

Witam,
mam taki problem z E-mu 1616m PCIe na Win 7 64bit. Używam asio4all, poniważ są bardziej wydajne niż E-mu. Ale w momencie, gdy chcę nagrywać wokal to muszę aktywować w Patchmix-ie Wave L/R- Host, żeby asio4all miało input oparty na WDM. I pojawia sie problem, ponieważ sygału albo nie ma albo po aktywacji w panelu asio4all Hardware Buffer jest bardzo zniekształcony. Szukałem w necie coś na ten temat i znalałem na YT filmik goscia, który zamaga sie z tym problemem, gdy chce używać skypa za pomocą E-mu. Tam tez trzeba wysłać sygnał z mikrofonu do Skypa poprzez Wave L/R- Host. Facet odkrył, że ten problem znika gdy w msconfig ograniczy się ilośc używanej pamięci do ok 3.5 GB!!! Ja mam 24GB... Podobno support E-mu notorycznie go olewa. Czy ktoś dośwadczył tego problemu? A może ktoś go rozwiązał?
www.digimatch.eu i7 950, 24GB RAM, E-mu 1616m PCIe, Cubase7, Ozone5 Advanced, Komplete7, EWQLSO Platinium Plus, Goliath, Stormdrum2 Pro, Omnisphere, Trilian, ARC, T-Racks3 CS Grand, Real Guitar, LPC, Noman Factory British Bund

ODPOWIEDZ