Cubase Artist i Win 7 64-bit

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
tztom1234
Cubase Artist i Win 7 64-bit

Post autor: tztom1234 » poniedziałek 28 mar 2011, 18:35

Mam pytanko-czy ktoś próbował przesiadki z Win 7 na XP.Trochę nie bardzo mi działa Cubase z Virusem i Win 7 64.Miałem wcześniej legalną Vistę (przez chwilkę tylko była zainstalowana) i pirata Cubase SX.Po przejściu na XP(też pirat) problemy znikły.Teraz Polaka stać na legala więc kupiłem kompa z Win7 64-(o Cubase sx mogłem juz tylko zapomnieć).potem Cubase Essentiel 5 a teraz Artist-wszystko legalne.No i nic nie chce działać jak kiedyś.Virus snow nie bardzo się integruje z Cubusiem (jak zmieniam latencję na ludzką to harczy a jaknie nie harczy to ma takie opóźnienie jak emerytw za kierownicą) Roland Juno G czasami jakieś wydaje dźwięki a czasem nie.Niestety starego kompa z XP dałem bratu.

Awatar użytkownika
epiano

Re: Cubase Artist i Win 7 64-bit

Post autor: epiano » wtorek 29 mar 2011, 16:39

1. Co to znaczy "ludzka latencja" ?

2. Czy masz ustawione odpowiednie sterowniki Asio ?

3. Jaka karta dźwiękowa ?

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » wtorek 29 mar 2011, 19:35

...
Mam pytanko-czy ktoś próbował przesiadki z Win 7 na XP.Trochę nie bardzo mi działa Cubase z Virusem i Win 7 64.Miałem wcześniej legalną Vistę (przez chwilkę tylko była zainstalowana) i pirata Cubase SX.Po przejściu na XP(też pirat) problemy znikły.Teraz Polaka stać na legala więc kupiłem kompa z Win7 64-(o Cubase sx mogłem juz tylko zapomnieć).potem Cubase Essentiel 5 a teraz Artist-wszystko legalne.No i nic nie chce działać jak kiedyś.Virus snow nie bardzo się integruje z Cubusiem (jak zmieniam latencję na ludzką to harczy a jaknie nie harczy to ma takie opóźnienie jak emerytw za kierownicą) Roland Juno G czasami jakieś wydaje dźwięki a czasem nie.Niestety starego kompa z XP dałem bratu....

Dziwne bo mi Cubase 5 na windows 7 działa bezproblemowo. Nawet lepiej niż na xp. Z virusem też nie mam żadnych problemów. Powiedz jaką masz kartę i ustawienia to może pomożemy.

Pozdrawiam,

Robert

Początkujący muzyk.

tztom

Post autor: tztom » wtorek 29 mar 2011, 20:47

...
...
Mam pytanko-czy ktoś próbował przesiadki z Win 7 na XP.Trochę nie bardzo mi działa Cubase z Virusem i Win 7 64.Miałem wcześniej legalną Vistę (przez chwilkę tylko była zainstalowana) i pirata Cubase SX.Po przejściu na XP(też pirat) problemy znikły.Teraz Polaka stać na legala więc kupiłem kompa z Win7 64-(o Cubase sx mogłem juz tylko zapomnieć).potem Cubase Essentiel 5 a teraz Artist-wszystko legalne.No i nic nie chce działać jak kiedyś.Virus snow nie bardzo się integruje z Cubusiem (jak zmieniam latencję na ludzką to harczy a jaknie nie harczy to ma takie opóźnienie jak emerytw za kierownicą) Roland Juno G czasami jakieś wydaje dźwięki a czasem nie.Niestety starego kompa z XP dałem bratu....

Dziwne bo mi Cubase 5 na windows 7 działa bezproblemowo. Nawet lepiej niż na xp. Z virusem też nie mam żadnych problemów. Powiedz jaką masz kartę i ustawienia to może pomożemy.

Pozdrawiam,

Robert

Tak sobie myślę ale chyba wiem co jest nie tak.W Samsungu R780 mam wbudowaną kartę muzyczną-możliwe,że coś się gryzie.Jak wrócę do domu to sprawdzę czy da się ją wyłączyć z poziomu Biosa.Chciałbym z Virusa korzystać jako karta muzyczną i wtyczka VST.Nie wiem czy USB da radę pociągnąć?

tztom

Post autor: tztom » wtorek 29 mar 2011, 20:56

...
1. Co to znaczy "ludzka latencja" ?

2. Czy masz ustawione odpowiednie sterowniki Asio ?

3. Jaka karta dźwiękowa ?

...
Virus Ti Snow jest katrą muzyczną a ludzka latencja to takie opóźnienie pomiędzy naciśnieniem klawisza a wygenerowaniem dzwięku,że człowiek go nie czuje albo ledwie co.U mnie dopiero jak ustawię ok jednej sekundy to znikają zniekrztałcenia dzwięku.Sterowniki Asio są dobrze ustawiane.Mysłe,że mam kłopoty z kompem.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
epiano

Post autor: epiano » środa 30 mar 2011, 14:38

Niestety nie wiem czy i jakie sterowniki ASIO posiada interfejs audio w Virusie i na ile są one wydajne, żeby obsłużyć Cubase - wirtualne instrumenty, wtyczki itp. Po drugie, na tym i innych forach często poruszne były problemy interfejsów audio USB. Na forum Virusa, jest również sporo  postów na ten temat. Spróbowałbym też zrobić eksperyment ze sterownikami Asio4All, żeby upewnić się że wina leży po storonie USB audio.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ