Mam studio domowe.
Ostatnio zainstalowałem Windows 7, sterowniki do PatchMixa, ogólnie wszystko działa ładnie (jest muzyka w windows media playerze, w grach, w filmach, JEST OK)
Problem pojawia się w momencie włączenia ACID Music Studio 7. Sesje działają, ACID GRA. W tym momencie jednak traci się współpraca PatchMixa z moim windowsem (dźwięki systemu, windows media player, gry itp). nawet po wyłączeniu Acida, system nie odtwarza muzyki, nie ma dźwięku... nawet restart kompa nic nie pomaga. poprostu raz włączony acid, psuje całą współprace PatchMixa z systemem... Problem naprawia reinstal patchmixa ;)
Nie wyobrażam sobie, by po każdej sesji nagraniowej (a mam ich kilka tygodniowo) instalować na nowo patchmixa, żeby normalnie funkcjonować.
Gdzie może tkwić problem?
P.S: Ściągnałem najnowsze Asio, w patchmixie Acid działa na kanale ASIO31/32 a cała reszta działa (lub nie działa ;) ) na kanale WAVE
Acid MS 7.0 i PatchMix DPS - nie współpracują
Re: Acid MS 7.0 i PatchMix DPS - nie współpracują
UP... Bardzo proszę o pomoc.
...
UP... Bardzo proszę o pomoc....
A jaki masz interface PCI/PCIe czy PCMCIA ?
Na te pierwsze są stery na win7 tylko że beta.
Na ten drugi nie ma do 7, ale działa tak jak wspominasz, bez dźwięków z windy.
Ja wpuszczam sygnał z kompa do emu co załatwia problem, ale niestety trzeba mieć wolne wejście.
U mnie PatchMix odpala się kilka dobrych minut na starcie, ale potem działa bez problemu we wszystkich aplikacjach. Mam Windows7, EMU 0404, sterowniki ze strony producenta - pod Viste (nowszych nie było).
Jedyny problem jaki zauważyłem - to czasem w ustawieniach karty zmienia mi się sample rate z 44khz na 49khz. Wystarczy wtedy zmienić w ustawieniach Windows i w Patchmix i problem znika.
Objawy są podobne jak u Ciebie - tzn brak dźwięku.
Jedyny problem jaki zauważyłem - to czasem w ustawieniach karty zmienia mi się sample rate z 44khz na 49khz. Wystarczy wtedy zmienić w ustawieniach Windows i w Patchmix i problem znika.
Objawy są podobne jak u Ciebie - tzn brak dźwięku.
Dziesiątki razy piałem - połączyć kartę zintegrowaną(o ile to nie laptop choć też można) spdifem z EMU
To najlepiej rozwiązuje problem dźwieków windowsa(wszelakich łacznie z grami)
ps.Przestawia na 48kHz system gdy odpalisz taki plik(albo odpali system) - wystarczy wszędzie ustawic na sztywno 44.1kHz i po problemie
Ja mam te 44khz ustawione (zarówno w ustawieniach systemu jak i karty) - ale jak pisałeś samo się przestawia pewnie pod wpływem czegoś. Mam podpięty TV przez HDMI - to też sprawiało czasem problemy, gdyż TV z kolei ustawiał się sam domyślną kartą dźwiękową:) Zintegrowaną mam odłączoną w biosie.
Generalnie nie stanowi to dla mnie problemu większego, karta oprócz wolnego startu pracuje równie sprawnie jak pod WinXP, a wspomniana sytuacja zdarza się niezmiernie rzadko.
Generalnie nie stanowi to dla mnie problemu większego, karta oprócz wolnego startu pracuje równie sprawnie jak pod WinXP, a wspomniana sytuacja zdarza się niezmiernie rzadko.