Jak to dobrze, że to nasze forum istnieje :) Po raz kolejny mi pomogliście, koledzy. Trafiło Was dwóch: Keyzone i Pan Wojtek. Kierując się sugestią Keyzone'a spróbowałem instalacji na laptopie córki o identycznym systemie operacyjnym, kompletnie nieprzystosowanym do muzyki. Instalacja poszła jak burza, tak, jak powinna. Dlatego rację miał Pan Wojtek. Oczywiście wcześniej czyściłem, co mogłem, lecz przypuszczam, że pozostały w systemie jakieś pliki po programach "testowych" i tu może być problem. Być może będę musiał reinstalować Windowsa, ale to drobiazg w porównaniu do perspektywy korzystania z legalnych, dobrych softów :) Bardzo Wam koledzy dziękuję za podpowiedzi, które okazały się w pełni trafione.
Trochę obszernie się rozpisałem, ale tylko dlatego, że jak ktoś będzie mieć podobny problem, to już wie, co zrobić i jak sprawdzić, czy płyty są ok.
Przy okazji inny problem, który pewnie się powtórzy. Kupiłem również Alicia's Keys. Udało mi się ją zainstalować wcześniej. Fortepian ŚWIETNY - polecam, kosztuje naprawdę grosze w porównaniu do wartości tego softu. Proble polega na tym, że Alicia gra w Kontakt Playerze, a gdy instaluje się pełną wersję Kontakta, to Alunia mówi "bye" i Player znika, a razem z nim możliwość słuchania i grania na ślicznej lasce :) Jak każda kobieta ma ona swoje wymagania: albo Player, albo Kontakt 4.05 i w górę, a w Komplete 7 mamy Kontakta 4.01. To za mało do odpalenia tego fortepianu.
Co zrobić (i jak zrobić), żeby te dwa Kontakty były zainstalowane wspólnie? Czy w ogóle jest to możliwe?
Pozdrawiam i jeszcze raz Wam dziękuję
Andrzej
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO