Cubase 5 - nie widzi wtyczki EWQL
Re: Cubase 5 - nie widzi wtyczki EWQL
- Piotr
- Mariusz1333
...A masz ścieżki odpowiednie w Cubasie ustawione? Tzn. w oknie Plug-in Information ustawiasz sobie gdzie ma Cubase szukać wtyczek.
- Piotr...
Ja powiem więcej, 2 razy w ciagu pół roku musiałem je (ścieżki) ponownie ustawiac bo kubuś (też 5) stracił linki i krzyczał że nie widzi (dokładnie też EWQL SO)
...A masz ścieżki odpowiednie w Cubasie ustawione? Tzn. w oknie Plug-in Information ustawiasz sobie gdzie ma Cubase szukać wtyczek.
- Piotr...
Ja powiem więcej, 2 razy w ciagu pół roku musiałem je (ścieżki) ponownie ustawiac bo kubuś (też 5) stracił linki i krzyczał że nie widzi (dokładnie też EWQL SO)...
Mnie się to zdarzyło raz od premiery Cubase 5, i było wynikiem błędu przy inicjowaniu jakiejś najwyraźniej niezbyt kompatybilnej, darmowej wtyczki. Raczej to nie miało nic wspólnego z PLAYem, bo testuję kilkadziesiąt wersji rocznie i przy tej okazji takie sytuacje się nie zdarzały ;).
- Piotr
......
Sciazke mam ustawiona dobrze, poniewaz wszystkie inne wtyczki dzialaja. Okazalo sie natomiast, ze Play to VST2, a wtyczki w tej wersji Cubase domyslnie przechowuje w Program Files/Common Files/Steiberg/VST2 i tutaj tkwil caly problem. Dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
- chantizstudio
...
......
Sciazke mam ustawiona dobrze, poniewaz wszystkie inne wtyczki dzialaja. Okazalo sie natomiast, ze Play to VST2, a wtyczki w tej wersji Cubase domyslnie przechowuje w Program Files/Common Files/Steiberg/VST2 i tutaj tkwil caly problem. Dziekuje za pomoc i pozdrawiam...
Spróbuj zrobi taki trick
wejdź na vstplugins cuba
utwórz nowy folder i nazwij go AA
wsadź tam wszystkie bebechy z EWQL
(najistotniejszy jest plik ddl)
uruchom cuba zobacz na listę czy pojawi się folder AA najedz na niego powinien wyświetlać się plugin
daj znac czy pomoglo.
Problem zostal rozwiazany. Po prostu, tak jak pisalem wyzej, nie wiedzialem ze Play uzywa wtyczki VST2, dla ktorych to wtyczek przewidziany jest inny katalog niz do zwyklych VST.
Problem zostal rozwiazany. Po prostu, tak jak pisalem wyzej, nie wiedzialem ze Play uzywa wtyczki VST2, dla ktorych to wtyczek przewidziany jest inny katalog niz do zwyklych VST.
...
Dziwne.
Trzymam wtyczki różnej maści w jednym katalogu, który mam podany w Cubase. Jest tam aż jedna wtyczka VST3 (bo i tak tych wtyczek powstało dopiero kilka), i reszta VST2. Nigdy nie było sytuacji, żeby wtyczki VST2 lub VST3 trzeba było gdzieś specjalnie odizolowywać ;).
- Piotr
Moze nie bede zaklad odrebnego watku i zapytam tutaj, poniewaz mam jeszcze jeden problem.
Przed zainstalowaniem update do Playa kiedy klikalem na Browser, w oknie po lewej mialem liste dyskow i kolejno wybieralem poszczegolne pliki. Teraz lista dyskow zniknela. Mam po prostu puste okno i jedyny sposob zeby zaladowac instrument to polecenie open z menu. Wiec chcialem zapytac jak przywrocic liste dyskow lub jak ustawic na stale sciezke do biblioteki?
Prosze o rade i pozdrawiam!
...
Moze nie bede zaklad odrebnego watku i zapytam tutaj, poniewaz mam jeszcze jeden problem.
Przed zainstalowaniem update do Playa kiedy klikalem na Browser, w oknie po lewej mialem liste dyskow i kolejno wybieralem poszczegolne pliki. Teraz lista dyskow zniknela. Mam po prostu puste okno i jedyny sposob zeby zaladowac instrument to polecenie open z menu. Wiec chcialem zapytac jak przywrocic liste dyskow lub jak ustawic na stale sciezke do biblioteki?
Prosze o rade i pozdrawiam!...
Oj chyba slepy jestem, ale dalbym sobie reke uciac ze lista dyskow przed update byla w gorym oknie po lewej. Natmiast przed chwilka odkrylem ze pojawia sie w dolnym oknie po wybraniu przycisku system, takze pytanie nieaktualne :)
Jedna sprawa jeszcze mi nie daje spokoju. Wydaje mi sie ze w pierwszej wersji Silvera bylo cos takiego jak Large Strings Section czyli wszystkie instrumenty smyczkowe zebrane razem. Dlaczego nie ma takiej opcji w Complete (moze znow jestem slepy, albo cos mi sie pomylilo...)