Mam E-mu 1212 M pod Windowsem 7 Home Premium. Żadnych problemów, z wyjątkiem tego, że nie chce chodzić Windows Media Player, Quick Time i inne tego typu programy, ale to drobiazg. Grunt, że DAW jest ok.
E-mu 0404 - brak wsparcia dla Win7?
Re: E-mu 0404 - brak wsparcia dla Win7?
Używam 0404 PCI na Win7 Ultimate 32 bit. Po pierwsze jak instalujesz sterowniki sam instalator uruchom w trybie zgodności z Win XP. (sterowniki zawsze instalowałem z płyty dołączonej przy zakupie, nie bylo tam sterownikow na viste. Jak kiedyś ściągnąłem te co niby wspierają Viste to wszystko sie pieprzyło.)
I działa wszystko dobrze, ale fakt czasem pojawia się to "roztrojenie dźwięku, aczkolwiek bardzo rzadko i czasem po uruchomieniu systemu nie ma dźwięku (w patchmixie nie ma śladu dźwięku). Biore "Restore Default Settings", uruchamiam ponownie komputer i działa sprawnie.
Z tego co wyczytuję od użytkowników tej karty na Win7 to jednak ciągle jej sprawność jest trochę "loteryjna". Jedni nie mają w ogóle problemów, inni mają non stop. Można próbować z driverami do płyty głównej. Ew. szukać via google problemów z konkretną płytą główną i tą kartą.
Pozdrawiam.
sprawdzaliście drivery w wersji beta ze strony emu?mi z win7 zwykłe od visty działały bez najmniejszych problemów(emu1212m)
...
sprawdzaliście drivery w wersji beta ze strony emu?mi z win7 zwykłe od visty działały bez najmniejszych problemów(emu1212m)...
U mnie jest dokładnie tak samo.