Witam Forumowiczów.
Zauważyłem, że gdy nagrana zostanie ścieżka i jeśli w czasie jej trwania pojawia się zmiana tempa projektu, wówczas wykres amplitudy nie pokrywa się z dźwiękiem który reprzezentuje.
Dokonałem tej obserwacji nagrywając bębny do utworu w którym nastąpiła zmiana tempa.
Spróbójcie sami angrać taką sćieżkę (np. klaskając w rytm metronomu ze zmianą tempa projektu) i zobaczcie sami co się dzieje z wykresem dźwięku podczas zbliżania i oddalania obrazu, lub podczas zmiany długości eventu.
Dodam, że aby pojawiały się takie problemy trzeba nagrywać scieżki w trybie one - shoot (praca w tym trybie, zamiast beatmaped jest jedynym rozsądnym rozwiązaniem podczas nagrywania żywych instrumentów).
Proszę, użytkowników ACID czytających ten post, aby sprawdzili to na swoich komputerach. Co sądzicie? Stoję z pracą nad projektem muzycznym, bo w nie mogę poskładać fragmentów nagranej perkusji w jedną całość. Meksyk. Nie wierzę że program o tak świetnych recenzjach posiada taki bug. Chyba robię coś źle (sprawdziłem na 2 kompach i 3 kartach dźwiękowych i lipa).
Pozdrawiam.