Emagic Logic Audio Platinum 5.5 - gdzie go kupić legalnie?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
klinick
Emagic Logic Audio Platinum 5.5 - gdzie go kupić legalnie?

Post autor: klinick » środa 21 kwie 2010, 17:27

Jak w temacie, w internecie jest kilka ofert OEM, można zrobić

zakupy za pomocą karty VISA, ale nie jestem pewien co do

legalności tych tranzakcji, czy ktoś może mi opisać jak z tą

legalnością jest i gdzie jeszcze można zakupić ten program?

Na marginesie - chce go kupić gdyż używałem go i jest dla mnie bardzo

dobry, intuicyjny itd. nie chce nowego, nie chce MAC'a.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: Emagic Logic Audio Platinum 5.5 - gdzie go kupić legalnie?

Post autor: Groover » środa 21 kwie 2010, 17:47

...

dobry, intuicyjny itd. nie chce nowego, nie chce MAC'a....

tylko rynek wtórny

Pozdro

Groover

nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

ratio

Post autor: ratio » środa 21 kwie 2010, 20:47

Przerabiałem to szukałem i nawet raz licytowałem na ebayu.
Pprzyznaje że wersja 5,5,1 jest bardzo dobrym programem ale nie mozna go juz kupic.
Ja kupiłem mac + L9 przyznaje ze komp troche kosztował ale mam teraz spokuj.
Od kąd mam L9 nie kupiłem żadnego puginu bo po co.
Logic pro X | Focusrite Pro 26 | M Audio Project Mix IO

Awatar użytkownika
chlebow

Post autor: chlebow » środa 21 kwie 2010, 21:26

Ale po co Wam MAC?

Wystarczą odpowiednie podzespoły PC + EFIx + OS X + Logic 9 i już bryka (całość wyniesie około 5000zl). 

MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » czwartek 22 kwie 2010, 10:20

...
Ale po co Wam MAC?

Wystarczą odpowiednie podzespoły PC + EFIx + OS X + Logic 9 i już bryka (całość wyniesie około 5000zl). 

...

Tyle, że nie jest to legalne rozwiązanie. Pozdrawiam :)

Paweł

Post autor: Paweł » czwartek 22 kwie 2010, 13:37

...

dobry, intuicyjny itd. nie chce nowego, nie chce MAC'a....

Przemyśl jeszze sprawę. Ja np. mam legala PCtowego, robiłem na nim jeszcze nawet do zeszłego roku, bo żadna z obecnych propozycji nie przekonywała mnię w 100%. I prawda jest taka, że na obecne realia software'owe jest to program 10 lat za murzynami. Nie kompatybilność z wieloma nowymi wtyczkami, brak kompensacji opóźnień wtyczek ze szczególnym naciskiem na korektory fazowo liniowe, 1 poziom undo w edytorze audio, nędzna jakość pokładowych wtyczek, że wymienię tylko kilka tych problemów, które mnie najbardziej przeszkadzały. Naprawde bardzo lubiłem ten program i byłem mu wierny od wersji 3.cośtam, ale teraz nie da się na nim już pracować.

Wybierając na zasadzie odrzucania produktów które mi zdecydowanie nie pasowały, stanęło na Cubase i w mojej ocenie wersja 5 jak nie lubiłem produktów Steinberga, naprawde nadaje się do pracy.

Uprzedzając, nie sprzedam swojego, przynajmniej narazie, bo zależy mi na zachowaniu kompatybilności ze starymi projektami.

ratio

Post autor: ratio » czwartek 22 kwie 2010, 15:44

......Jak w temacie, w internecie jest kilka ofert OEM, można zrobić zakupy za pomocą karty VISA, ale nie jestem pewien co do legalności tych tranzakcji, czy ktoś może mi opisać jak z tą legalnością jest i gdzie jeszcze można zakupić ten program?   Na marginesie - chce go kupić gdyż używałem go i jest dla mnie bardzo dobry, intuicyjny itd. nie chce nowego, nie chce MAC'a.... 
Przemyśl jeszze sprawę. Ja np. mam legala PCtowego, robiłem na nim jeszcze nawet do zeszłego roku, bo żadna z obecnych propozycji nie przekonywała mnię w 100%. I prawda jest taka, że na obecne realia software'owe jest to program 10 lat za murzynami. Nie kompatybilność z wieloma nowymi wtyczkami, brak kompensacji opóźnień wtyczek ze szczególnym naciskiem na korektory fazowo liniowe, 1 poziom undo w edytorze audio, nędzna jakość pokładowych wtyczek, że wymienię tylko kilka tych problemów, które mnie najbardziej przeszkadzały. Naprawde bardzo lubiłem ten program i byłem mu wierny od wersji 3.cośtam, ale teraz nie da się na nim już pracować.
Wybierając na zasadzie odrzucania produktów które mi zdecydowanie nie pasowały, stanęło na Cubase i w mojej ocenie wersja 5 jak nie lubiłem produktów Steinberga, naprawde nadaje się do pracy.
Uprzedzając, nie sprzedam swojego, przynajmniej narazie, bo zależy mi na zachowaniu kompatybilności ze starymi projektami....

Nie zgadzam się wersja 5.5.1 jest bardzo dobrym programem a jakosc i ilość wtyczek bije na głowe te z C5
gdybym miał mozliwosć zakupu 5 to bym to zrobił i nie przesiadał bym sie na maka.
Logic pro X | Focusrite Pro 26 | M Audio Project Mix IO

Paweł

Post autor: Paweł » piątek 23 kwie 2010, 12:30

.........Nie zgadzam się wersja 5.5.1 jest bardzo dobrym programem a jakosc i ilość wtyczek bije na głowe te z C5
gdybym miał mozliwosć zakupu 5 to bym to zrobił i nie przesiadał bym sie na maka....

No z tym biciem na głowę to bym się nie zgodził. Pogłos splotowy z C5 jest zdecydowanie lepszy niż wszystkie w Logic'u, a i wygoda obsługi korektora jest nieporównywalna. Co do pozostałych uważam że to ta sama mocno średnia liga w porównaniu do wtyczek nie pokładowych innych producentów, w które i tak musiałem się zaopatrzyć żeby nie odstawać jakościowo. Ale właśnie z tego względu jakość wtyczek jest dla mnie dużo mniejszą wadą w porównaniu do pozostałych wymienionych. To po prostu dobry, ale zdecydowanie przestarzały produkt i przez to inwestycja w niego na obecnym etapie nie ma większego sensu. Ale np. jeszcze 3 lata temu na pewno bym tego nie powiedział.

adn_01

Post autor: adn_01 » poniedziałek 26 kwie 2010, 16:53

...
Ale po co Wam MAC?

...

za tyle można kupić porządnego imaca z 4 gb ramu, i porządnym interfejsem zewnętrznym motu i oczywiście logic. bez łatania, kombinowania, usprawniania, dostrajania, optymalizacji, programów antywirusowych, defragmentacji... włączasz i działasz ze sprzętem a nie nad sprzętem.

ale fakt, niektórzy może myśleć to umieją, ale liczyć to już nie bardzo ;)

Awatar użytkownika
chlebow

Post autor: chlebow » wtorek 27 kwie 2010, 00:46

ale fakt, niektórzy może myśleć to umieją, ale liczyć to już nie bardzo ;)

Tak się składa że mnie to dział - i proszę bez wypominania mi umiejętności liczenia bo sprzęt Appla o tych samych możliwościach kosztował by mnie dwa razy
tyle.

A platforma G4 nie jest już wspierana.

MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024

ODPOWIEDZ