Logic Express - problem z automatyką na śladzie

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
havier3
Logic Express - problem z automatyką na śladzie

Post autor: havier3 » niedziela 21 lut 2010, 02:03

Witam.
Zwracam sie z prosba do uzytkownikow Logica Express / Pro.
Otóż mam klopot ktorego sam nie rozwiaze, a i w sieci nic na ten temat nie moge znalezc - dlatego wielka prosba o pomoc.
Problem jest taki:

- sciezka zaczyna sie np w 30 takcie, na poczatku tej sciezki mam zapisaną automatyke glosnosci - on zera czyli ciszy do jakiegos tam poziomu. Wszystko dziala, ALE:
przesowam tą sciezke do taktu np 20 i cisza??!! na podgladzie automatyki wszystko gra - wykres rowniez przenosi sie ze sciezką, przy odtwarzaniu widac ruszajacy sie do gory tlumik, ale nie ma dzwieku.

Czy ktos mial podobny problem i moze cos podpowiedziec? Jestem dosc swiezym uzytkownikiem Logica, wiec moze jest jakis haczyk ktorego nie znam? Bede ogromnie wdzieczny za pomoc. Dziekuje

Awatar użytkownika
chlebow

Re: Logic Express - problem z automatyką na śladzie

Post autor: chlebow » niedziela 21 lut 2010, 12:25

Nie jestem pewien czy to ma związek z samą automatyką bo miałem ostatnio podobny problem po tym jak dokonałem konsolidacji projektu i w trakcie program mi się zawiesił. Tyle że mnie w ogóle nie pokazywał mi się sygnał na żadnym ze śladów. Pewnym rozwiązaniem było otworzenie tej sesji w wersji 9(bo sesja była robiona na 8) i zapisanie jej na nowo. Jednak jak napisałem było to częściowym rozwiązaniem, bo jak się potem okazało wszystko działało do czasu przesunięcia któregokolwiek ze śladów, po czym Logic znowu cichł - żaden ze śladów nie grał. Ostatecznie pozostało mi kopiowanie śladów do nowo utworzonej sesji. Jak na razie to działa.
Sprawdź proszę czy u Ciebie to zadziała i daj znać.

MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024

Awatar użytkownika
havier3

Re: Logic Express - problem z automatyką na śladzie

Post autor: havier3 » niedziela 21 lut 2010, 14:37

Nie jestem pewien czy to ma związek z samą automatyką bo miałem ostatnio podobny problem po tym jak dokonałem konsolidacji projektu i w trakcie program mi się zawiesił. Tyle że mnie w ogóle nie pokazywał mi się sygnał na żadnym ze śladów. Pewnym rozwiązaniem było otworzenie tej sesji w wersji 9(bo sesja była robiona na 8) i zapisanie jej na nowo. Jednak jak napisałem było to częściowym rozwiązaniem, bo jak się potem okazało wszystko działało do czasu przesunięcia któregokolwiek ze śladów, po czym Logic znowu cichł - żaden ze śladów nie grał. Ostatecznie pozostało mi kopiowanie śladów do nowo utworzonej sesji. Jak na razie to działa.Sprawdź proszę czy u Ciebie to zadziała i daj znać.

Faktycznie pomoglo - rzeczywiscie pamietam ze raz program sie przywiesil, wiec chyba namierzylismy przyczyne;) Po skopiowaniu sladow do nowego projektu problem zniknął.
Bardzo dziekuje za pomoc!!
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ