Nuendo - wyprzedzanie w zapisie MIDI

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Ment
Nuendo - wyprzedzanie w zapisie MIDI

Post autor: Ment » wtorek 02 lut 2010, 20:27

Mam problem zapisem MIDI, program zapisuje MIDI z wyprzedzeniem w stosunku do tego co gram. Co z tym zrobić??

Konfiguraja: Nuendo 3 + E-mu 1616m PCMCIA + Yamaha Cs1x

Redakcja

Re: Nuendo - wyprzedzanie w zapisie MIDI

Post autor: Redakcja » wtorek 02 lut 2010, 21:05

Mam problem zapisem MIDI, program zapisuje MIDI z wyprzedzeniem w stosunku do tego co gram. Co z tym zrobić??

Konfiguraja: Nuendo 3 + E-mu 1616m PCMCIA + Yamaha Cs1x

Kolego, usiądź sobie i spokojnie przeczytaj to, co napisałeś. Bo z twego postu wynika, że masz program, który szybciej zapisuje niż zdążysz mu to zagrać. Czyli albo masz jakąś genialną wręcz jego wersję (gratulacje!), albo masz problem z prostym opisem swego problemu
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 02 lut 2010, 21:56

...Mam problem zapisem MIDI, program zapisuje MIDI z wyprzedzeniem w stosunku do tego co gram. Co z tym zrobić?? Konfiguraja: Nuendo 3 + E-mu 1616m PCMCIA + Yamaha Cs1x

Kolego, usiądź sobie i spokojnie przeczytaj to, co napisałeś. Bo z twego postu wynika, że masz program, który szybciej zapisuje niż zdążysz mu to zagrać. Czyli albo masz jakąś genialną wręcz jego wersję (gratulacje!), albo masz problem z prostym opisem swego problemu ...

niestety - może mieć taki problem. Tak się dzieje, jak używa się "sprzętowych" portów MIDI - jak są probelmy, trzeba przełączyć w tryb Emulated (emulowany). Sprawdź:

znajdź podkatalog MIDI Port Enabler w C:/Program Files/Steinberg/Nuendo lub Cubase, przenieś plik "ignoreportfilter" do katalogu głównego Nuendo lub Cubase

Druga możliwa przyczyna, to wpisany Offset (w Project Setup)

pozdro

Groover

nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Redakcja

Post autor: Redakcja » wtorek 02 lut 2010, 22:06

...niestety - może mieć taki problem....

Oczywiście, że może. Mało tego ten problem jest u nas na forum opisany co najmniej ze 3 razy, tudzież i rozwiązany.
Chodziło mi o to, aby w swych postach opisywać problemy możliwie rzeczowo. Choćby po to, aby można było pomóc bez korzystania z czarodziejskiej kuli w temacie co autor miał na myśli.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

ODPOWIEDZ