Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
piatek - Posty:15
Symphonic Orchestra Silver Complet EWQL - problem z playerem
autor: piatek » sobota 30 sty 2010, 11:01
cześć !
zakupiłem wymieniona w temacie bibliotekę wraz z dedykowanym playerem PLAY. Mam problem z uruchomieniem (zainstalowaniem) PLAY'a jako wtyczki vst (pod NUENDO). Jako stand alone wszystko jest, w utworzonym przez instalator folderze (ani nigdzie indziej) nie mogę znaleść playera z rozszerzeniem .dll W zwiazku z tym NUENDO nie widzi go jako plugina. Proszę uprzejmie o pomoc. Pozdrawiam p.p.
Independent Music Professional
-
Akton
...
cześć !
zakupiłem wymieniona w temacie bibliotekę wraz z dedykowanym playerem PLAY. Mam problem z uruchomieniem (zainstalowaniem) PLAY'a jako wtyczki vst (pod NUENDO). Jako stand alone wszystko jest, w utworzonym przez instalator folderze (ani nigdzie indziej) nie mogę znaleść playera z rozszerzeniem .dll W zwiazku z tym NUENDO nie widzi go jako plugina. Proszę uprzejmie o pomoc. Pozdrawiam p.p....
Najprawdopodobniej nie zainstalowałeś go w folderze NUENDO - plugins.
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
-
autor: piatek » sobota 30 sty 2010, 11:30
...
...
cześć !
zakupiłem wymieniona w temacie bibliotekę wraz z dedykowanym playerem PLAY. Mam problem z uruchomieniem (zainstalowaniem) PLAY'a jako wtyczki vst (pod NUENDO). Jako stand alone wszystko jest, w utworzonym przez instalator folderze (ani nigdzie indziej) nie mogę znaleść playera z rozszerzeniem .dll W zwiazku z tym NUENDO nie widzi go jako plugina. Proszę uprzejmie o pomoc. Pozdrawiam p.p....
Najprawdopodobniej nie zainstalowałeś go w folderze NUENDO - plugins.
...
ja wiem że tam powinien być
cała instalacja została skierowana do foderu PLUGINS w NUENDO (oczywiscie z wyjatkiem programów i sampli) . Jest tam tylko PLAY w postaci .exe a przeszukany staranie cały komputer NIGDZIE INDZIEJ tez nie wykazuje istnienia playera.dll
Inaczej nie zawracałbym nikomu głowy ...
-
Pietro - Posty:771
autor: Pietro » niedziela 31 sty 2010, 00:22
ja wiem że tam powinien być
cała instalacja została skierowana do foderu PLUGINS w NUENDO (oczywiscie z wyjatkiem programów i sampli) . Jest tam tylko PLAY w postaci .exe a przeszukany staranie cały komputer NIGDZIE INDZIEJ tez nie wykazuje istnienia playera.dll
Inaczej nie zawracałbym nikomu głowy ......
exe powinny być zainstalowane do Program Files, a plugin nazywać się będzie PLAY_VST.dll i przeszukaj dysk i przerzuć do foldera nuendo - vstplugins.
Najpierw jednak zainstaluj ostatni update - ze strony www.soundsonline.com. Przy instalacji update też będzie pytał gdzie wrzucić plugin, więc nie przeocz tego ;).
- Piotr
-
autor: piatek » niedziela 31 sty 2010, 03:05
......
Wysłany: 31-01-2010, godz. 03:02
...
exe powinny być zainstalowane do Program Files, a plugin nazywać się będzie PLAY_VST.dll i przeszukaj dysk i przerzuć do foldera nuendo - vstplugins.
Najpierw jednak zainstaluj ostatni update - ze strony http://www.soundsonline.com. Przy instalacji update też będzie pytał gdzie wrzucić plugin, więc nie przeocz tego ;).
- Piotr ...
Piotr ! Dzieki, właśnie tuż przedtem zanim przeczytałem Twoją podpowiedź, odnalazłem ten plugin, instalator (słowo daję) nie zapytał o sciezke dostepu i wrzucił go do Program Files/Common Files etc. Wszystko uporządkowałem, działa, jutro zrobie ten update. Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam, P.P.